Reklama

Reklama

VOD (1)

V této animované fantasy se Bloom skamarádí se skupinkou víl, za kterými se pak vydá do tajné a nebezpečné „Kouzelné dimenze“ (Netflix)

Recenze (48)

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Toto nie je seriál pre inteligentné beštie. 100% sa triafa do publika pre ktoré bol natočený - teensky. Ono s pribúdajúcimi sériami sa viac do popredia predierajú vzťahy medzi vílami a chlapcami (inak tzv. špecialisti tu dejovo okrem randenia nič dokopy nevydajú) ale vcelku to funguje, vizuálne sa na to dobre díva, dejovo naivne nenáročné ale ak vás to chytí pustíte si ďalší diel. Ja som to pozeral hlavne kvôli dcére či to nie je závadné pre 7-8 ročné dievča, 1. séria ako tak, zvyšok musí podrásť, alebo sa na to úplne vyprdnúť :) No najmä to prosím nekritizujte z intelektuálneho pohľadu náročného diváka. To by sme museli sprdnúť všetky rozprávky, seriály a filmy určené pre dospievajúce teensky. ()

Hayley_Kelly 

všechny recenze uživatele

Podívejte... jakmile přijmete tu představu, že je to seriál pro holčičky deset až dvanáct let, je to vlastně docela dobré. Hlavní hrdinky jsou sice trochu moc stereotypizované a hloupé, ovšem záporáci jsou v drtivé většině případů skvělí. Vlastně jediné, z čeho můžete mít fakt osypky (ale jestli je máte, měli byste si asi uvědomit, že už vám tenhle žánr fakt nesedí) je fakt, že naprosto jakákoliv postava ženského pohlaví ve věku nad čtrnáct let má nohy jako žirafa, vosí pas, zkrátka dokonalou figuru, kterou v reálném světě nemají ani top modelky Victoria Secret. Ale jak říkám, je to pohádka pro malé holčičky, které díky tomu věří, že budou jednou taky tak krásné (čeká je pak menší zklamání, ovšem to jim spíše pomůže pochopit svět, než že by škodilo). Ano, je trochu otravné, že většina těch "hrozně nebezpečných" situací by se dala vyřešit buď faktem, že mají křídla, tudíž mohou létat (podle mě na to zapomínají víc, než je zdrávo), nebo některým z kouzel, které Winx předvedl v dřívejších epizodách (například ta Laylina magická stěna, která na každý útok odpoví dvojnásobný protiúderem byla přehlížená). Také mi vadí, že ti "specialisté" ač mají hezké zbraně a v běžné bitce někde na Zemi by s přehledem zvítězili, jejich skvělí učitelé se je po všech těch letech nenaučili bojovat s kouzly a magickými nestvůrami. je to až patetické, ale celá ta jejich škola je vlastně úplně zbytečná, pokud samozřejmě nepočítáme sutečnost, že by pak krásné víly z Alfey neměly s kým randit. Ale vzato kolem a kolem, je to na daný žánr a cílenou věkovou i genderovou skupinu vlastně docela slušný nadprůměr a tak nedospělý člověk, jako jsem já se na podobnou "hloupost" rád jednou za čas podívá. (PS: Ale přiznávám, že ty pořád dokola se opakující animace vílích přeměn jsem začala po prvních pár dílech přetáčet, protože hlavně od nástupu Charmixu a dalších "levelů" už začaly být otravně dlouhé a stále stejné) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Pohoda, jazz. Koukati se na partu vystajlovanych holcin (v realu by vypadali jako bezdomovci nebo z cirkusu) , ktere resi stejnou merou obuti/obleceni, jako boj proti silam zla, bylo pro nekoho jako ja, total kuuI, hehe. I kdyz zlo, je velmi relativni pojem, jak vime. Pro me v te dobe jasny hit+duvod ranniho vstavani o wikeendu (mimo Batman Beyond) a zajimava reminiscence na mou vecnou lasku, Sailor Moon. Sice nevim, kdo od koho kopiroval, ale tez mi to silne pripomina muj oblibeny comics (na ktery jsem uplne pres vsechno to DC apod., zapomel) W. I. T. C. H. 😇 ()

Basniknoci 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dětských seriálů ze zahraničí, které jsem jako malá sledovala. Pamatuji si, že to byl hit v naší školce i v první třídě. Cílová skupina byla na maximum nadšena, to mohu dosvědčit. Celé zpracování je nádherné. Barvy jsou pěkné, postavy mají zajímavou stylizaci, dialogy pro malé diváky akorátní. Baví mě to že je tam vyobrazeno mnoho podstatných věcí. Hl. hrdinky se vzájemně podporují, pomáhají si a když si udělají nějakou křivdu, omluví se a jedou dál. Hezké představení malým holčičkám. Každá postava má svůj charakter, čímž si myslím, že otevře nevidomky další obzor dětem, že někdo je manekýna (Stella), někdo namyšlený (Riven), ale každý je nějaký. Neodsuzují se mezi sebou, ale berou se takové jaké jsou a to je dobře. Je to z těch postav cítit. No a že chodí nakupovat? Nebo se jim líbí kluci (specialisti)? To je snad normální...  Nicméně tu ten odraz z motivu Harryho Pottera je znát. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejdřív si dovolím vyjádřit svůj nesouhlas s většinou uživatelů. Není to jak si myslíte, nesmíte se tím tak zabývat a je to naprosto vcajku....Jste hrozní rejpalové OMG! Tak abych to shrnul (po 7. sérii), tak se mi celý seriál vážně líbil, i když mi někdy degeneroval mozek, ale to je vpohodě XD. Některé díly slabší, některé fakt skvělé. Charaktery se od první série docela vyvynuli a doufám, že v 8 sérii uvidím svatbu Bloom se Skyem. Není pochyb, že tam je spousta chyb a nedomyšlených věcí, to ovšem vidí ti bystřejší, ale když přimhouřím oči, tak je to dobré. Nepřátelé jsou většinou dost silní, teda až na Acherona, kterej byl teda příšernej. Ovšem Trixy jsou všude a všude musej škodit, jsou super a jejich přeměny v 6. a 7. sérii se mi opravdu líbily. Když už jsem u přeměn, tak se mi nejvíce líbily Mýtix, Bloomix a Sirenix, ty křídla jsou prostě boží + ten Bloomin oblek z šupin nebo co to je, to je fakt krásný. Jak jste asi pochopili, mám pro Bloom slabost. Její příběh je opravdu velký (BTW film Výprava do ztraceného království je fakt božskej a rozhodně nějlepší z těch 3....a to je nejstarší, no není to ironie?). Tak, teď ale řeknu, že ty přeměny extrémě dlouhý s Butterflixem byly nejhorší. Je to mega moc dlouhý, skoro půl minuty a místo, aby bojovali, tak si tam tančej...Au můj mozek! No a od 6 série ty jejich nástupy a taky říkání čeho jsou to víly? Teda to je hrůza. Jako animace OK, to jak se sbíhaj ještě taky OK, ale to říkání fakt bolí. No a to cestování časem? Bože můj, to je moje nejmíň oblíbená animace. Ve 4. a 5. sérii ty neustálé párty a soutěže a to všechno ve Fruti Music Baru..oh můj bože, z toho už mi hrabalo, to bylo každej díl snad. Musím ale nakonec vypíchnout asi poslední 3 díly 5. série, to se Winx přestali bránit a šli do útoku, no a to dost razantní rychlostí. Kdyby to tak udělali hnedka, tak by nebyl kontent. Radši nechaj Tritana zdrhnout a postaraj se o tvorečky....stačila by 1 a ostatní šup na něj -_- Inteligence je občas trošku na úrovni botů ve střílečkách, tragická. Teda doufám, že v 8 sérii podle toho, co tam má bejt všechno za záporáky, tak Bloom udělá to, co na konci 1. série. S takovou mocí, co od té doby získala by sejmula všechny a udělala by kráter jako kráva. Asi tak jako, když do Země narazil meteorit a vyhladil dinosaury. Jo a Daphné je super a krásná, já viděl v TV max 4. sérii a dál už ne, takže jsem rád. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (14)

  • Seriál má 2 úplne odlišné dabingy. Jeden je originálny a druhý, ktorý vytvorila americká televízia 4Kids. TV 4Kids úplne zmenila dialógy, zmenila a pridala vlastné piesne, prestrihala jednotlivé scény a zmenila rôzne názvy na úplne iné. Avšak stihla nadabovať len prvé 3 série, pretože potom stratila licenciu na autorské práva pre tento seriál. (BLEEDER)
  • V 6. sérii už neříkají pixie Klíčence „Klíčenka“, ale „Loket“. (GejmronCZ)
  • Keď televízia Nickelodeon odkúpila autorské práva pre tento seriál, urobila vlastný dabing na tretiu a štvrtú sériu. Pri prvej a druhej sérii sa rozhodla urobiť úplne nové epizódy nazvané "hodinové špeciály." Upravili a výrazne skrátili príbeh originálu tak, že prvú sériu rozdelili do troch špeciálov a druhú iba do jedného. Sú to: Vítejte v GardéniiPomsta Trix, Bitva o Magix a Fénix ze stínů. (BLEEDER)

Reklama

Reklama