Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Figu 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem pyšnej na Stevena za to co dokázal v 90 letech (a to že jsem!), tak poprvé v tomto tisíciletí se můžu konečně poklonit snímku z éry "sádlo Steve" a to právě filmu Země krvavého slunce! Suprových 97 minut, plných akce, parádních soubojů, mečů, katan a nožů, klasicky poučujícího Seagala, který má po dlouhé době i culík - super! Navíc, jeho tučný obal co nosí v posledních 10-15 letech schoval stylově pod luxusní kabát, podobnej jakej má textař a basák právě Kabátu Milda Špalek na koncertech šňůry Banditi di Praga... No jsem nadměrně spokojenej!!! Vždy si rád pustím tuhle akční bombu! 75% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal sa tentoraz rozhodol postaviť samotnej Yakuze v jej domácom Japonsku, pričom ma trochu prekvapuje, že až vo svojom videoobdobí, predsa len k Japonsku mal blízko, táto krajina ho v podstate sformovala a na filme to aj vidno. Samozrejme už to dávno nie je, čo bývalo, ale aj tak sa jedná rozhodne o jeden z jeho najlepších videofilmov. Na prvý pohľad hlavným väčším záporom je slabšia dynamika filmu a málo akčné prevedenie, film sa vlastne rozbehne až v závere, ale paradoxne mu to zase tak moc neškodí. Seagal tu má vyšetriť vraždu guvernéra, čo tu aj tak nemá vlastne žiadny význam a tak je to celé o spoznávaní samotnej Yakuzy, ktorá sa dosť zmenila, mladá generácia už neuznáva autority a tradičné hodnoty, čo ma ale celkom bavilo a tak ma vôbec nenudili ani všetky tie dlhšie dialógy. Ale film má aj ďalšie klady, Seagal je tu stále ten najlepší z najlepších, ktorý má medzi miestnymi dobrú povesť a tak aj rozhovor s hlavným členom Yakuzy je o vzájomnom rešpekte, je tu až prekvapivo príjemná romantická línia, ktorá síce nemá moc priestoru a tak ani tá potenciálna pomsta nie je až tak úderná, ako by mohla, ale aspoň to pre film nemá až tak zásadný význam, skôr ho to tak príjemne osvieži. A tá všadeprítomná japonská atmosféra a ich typické prvky sa mi tu páčili. Spokojný som aj s obsadením, Steven Seagal ma tu veľmi baví a vidno, že aj on sa v tomto prostredí cíti dobre, nesklame jeho mladý partner Matthew Davis a šéf William Atherton, ale poteší aj plno známych japonských hercov, ktorých vždy rád vidím a šéfa čínskej mafie si zase zahral Ken Lo. Určite môžem pochváliť aj akciu, len škoda, že jej je tak málo. Tých pár súbojov ale ponúkne prekvapivo slušnú choreografiu, nie sú ani zle natočené, aj keď občas je tá kamera predsa len zbytočne blízko a Seagal tu predvedie nielen viacero slušných chvatov, ale veľmi dobre mu to ide aj s mečom. A tak nechýba ani dostatok krvi. Ale inak je tu už len jedna prestrelka, tá úvodná, kedy ale Seagal úplne zbytočne vymení samopal s tlmičom za hlučnejšiu zbraň a tým vlastne všetko pokazí. Takže celkovo sa tu na akciu dosť dobre pozerá, ale to najlepšie príde až v závere, najprv vydarený súboj s vodcom čínskej mafie a následne vyhladenie celého sídla Yakuzy. Toto je asi jedna z najlepších akčných sekvencií, ktoré Seagal ponúkol v celom svojom videoobdobí. A film prekvapivo nesklame ani po technickej stránke, na pomery videofilmov má veľmi dobrý vizuál, odohráva sa v atraktívnom prostredí a aj režisér to vie občas osviežiť. Takže Seagalovým klasikám sa to samozrejme nepribližuje, ale aj tak sa mi Krajina krvavého slnka páči, nemá žiadny výrazný zápor, určite jeden z jeho najlepších a najkvalitnejších videofilmov. 76% ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Příběh je standartní. Steven už ani nepřeleze plot, dveře mu musí otevří kumpán. Pomalé tempo filmů odpovídá jeho pohybům. Steven Seagal přešel od rukou a pistolí k meči, což zase neni tak na škodu. Co ale na škodu je, že je zde používá minimálně. Docela to vynahrazuje závěrečné zúčtování, bohužel až zde začnou lítat hlášky a praskat kosti. - "Why don't we sneak in the back?" - "Because I am not in the mood for the suprises. I'm going right through the god damn front door!" ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Další z novějších Seagalovek kdy už neměl takovou slávu,ale tento film není podle mě tak špatný jak napovídá zdejší hodnocení.Jasně Steven už tady není tak fyzicky vyrýsovaný jak se mu právě vyčítá,ale jelikož ve filmu v těch největších bitkách má hlavně meč,tak to tak nepřekáží a oproti novějším filmům je zde ještě v solidní formě.Co se týče příběhu,tak je z prostředí Yakuzy a celkově asijské mafie což mi tak nějak toto prostředí ,myslím tím asijské sedí ke Stevenovi i když film typu jeho prvotin bych si nechal líbit ,ale to by na sobě musel zapracovat..Bitky jsou zde vcelku fajn,až mě překvapilo,že to není tak špatně sestříhané jako novější filmy se Seagalem a naopak jsem nějak nepostřehl ,že by měl dubléra,i když byl napsán v titulkách.No za mě tedy celkově 55% a tři hvězdy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Stevenův comeback se opět nevyvedl. Sice je to možná o fous lepší, než několik pokusů minulých, ale stále to silně zavání "fušeřinou". Akce je neslaná nemastná, střih zbrklý a ta umělá krev je až moc vidět. Tvůrci to chtěli evidentně okořenit krvavými kousky alá Tarantino, ale výsledek je dost rozapčitý. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Některé skladby, které jsou na soundtracku k filmu, složil, nahrál a nazpíval sám Steven Seagal. (Stocki)
  • V první bojové scéně s mladými mafiány na ulici jde vidět, že složitější chvaty a pohyby dělá místo Seagala jeho dublér. (rublik05)
  • Počas súboja v Kurodovom dome, kedy na tetovača zaútočí jeden z ochrankárov, má ochrankár na bielej košeli stopy od krvi už pred napadnutím. (johnsnow)

Reklama

Reklama