Reklama

Reklama

Země krvavého slunce

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když je zavražděn tokijský guvernér Takayama, je povolán bývalý agent CIA Travis Hunter, aby jako znalec místních poměrů našel vrahy. Jako partner je mu přidělen mladý, ambiciózní agent FBI Sean Mac. Zatímco Hunter byl vychován v Japonsku a má pochopení pro tajemný, výstřední svět Yakuzy i její drsné zvyky, Mac se sice vyzná v předpisech, o japonských zvycích a pravidlech chování je však informován povrchně a často špatně. Přesto se jim podaří odhalit plán vůdce nové zločinecké organizace Kurody, který tvrdě a nelítostně stoupá v hierarchii organizovaného zločinu a chystá se vybudovat obrovskou síť obchodu s drogami ve spolupráci s Chenem a jeho čínskou organizací Tong. Kuroda bez milosti zabije každého, kdo se mu připlete do cesty, a zdá se, že to byl právě on, kdo zabil Takayamu. Aby si byl jistý, obrátí se na Kojimu, druhého nejdůležitějšího muže odnože Yakuzy, kterou řídí postarší Oyabun Ishikawa. Když mu prozradí, že nová Yakuza spojila síly s Tongy, shodnou se, že Kurodu je nutno zastavit. Když se mu však Hunter dostane nadosah, ocitne se v ohrožení každý, kdo je s ním nějak spojen. Poté co se obětí vrahů stane krásná Nayako, stává se Hunterův boj osobní záležitostí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě elegantně kvalitnější Seagal. O tragédii na filmovém plátně se nemá cenu bavit, tímto filmem se nekoná. Steven tentokrát překvapivě účinkuje v soubojích a není to pouze tak že se někde krčí v rohu s pistolí. Prostě pár Japončíků škaredě zmaluje. Z tohoto pohledu jednoznačná spokojenost. Na konec ještě přidává své mistrovství meče a naporcuje záporáky. PS: Trošku se divím že se Stevenem šla Yakuza do křížku, když věděla jaká nesmrtelná pověst mu předchází. Také nerozumím tomu jak se na SS lepí pořád ty rajcovní buchty, tentokráte se jedná o Japonku. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Rozsekam te na kusy!" "SMIK, SMIK, SMIK" :-D heheh no tak tohle byla scena, kde jsem proste vyprsknul smichy, a pak jeste zaverecny boss: "Neser me (Seagale)!........Arghhhhh chropt chropt" Aneb jak jsou sceny se Seaglem uzasne v tom, ze z naprosto vazne minene bojove sceny dokaze nekdy udelat dokonalou parodii :)) Ale abych mluvil k filmu: kupodivu jeden z mala koukatelnych "seagalovskych" kousku. Cesky nazev naprosto odpovida tomu, co uvidite :) tuna kecupu, useknute koncetiny a mrtvol vic nez v anticke tragedii. Dejem i nekterymi scenami je to porad Stevenova trapna klasika, ale hodne me tu bralo prostredi Tokia a to, ze je naprosta vetsina dialogu v japonstine...jednak mam tuhle rec rad, jednak to pusobi hodne realne (zvlast kdyz se jedna o film o yakuze)...aspon neco, kdyz uz ten zbytek Seagal zazdi :)...napriklad jsem nechapal proc vetsinu filmu Stevie septa, jak kdyby mel neco s hrtanem :) No mozna se zrovna vratil od foniatra, kazdopadne kdyz uvazoval o garderobe, ocividne si pred natacenim pustil Matrix :) Ale jak rikam, vylozene jsem se nenudil, kupodivu to melo jakztakz hlavu a patu, a vetsina bitek byla slusnych (samurajske mece jsou cool samy o sobe:) Presto jsem se ale nedokazal zbavit pocitu, ze jakasi "svrchovana pravomoc" FBI a CIA na uzemi Tokia je nejak vycucana z prstu....zajimalo by me, jaka je realita :) ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Oho! Na rozdíl od nespokojené většiny nemůžu neztratit pár pochvalných slov. Předně, v kontextu Seagalových filmů posledních let jde o poměrně slušně zrežírovaný film bez podivných zpomalovacích efektů, nesmyslných rychlých střihů a komických herců, což je samo o sobě krok kupředu. Seagalovi se povedlo natočit maximum možného, tj béčkový film v zajímavém prostředí (zde moderní Tokio), doplněným sličnými děvčaty (některé, zcela nahé, plavou v jedné scéně za Seagalem v akváriu) a samozřejmě proloženým bojovými scénami. Seagal se už zřejmě vzdal prezentace aikida, které prostě neudýchá a předvádí (zřejmě) wu shu a v závěru i umění meče - to bohužel velmi trapně a amatérsky, takhle souboj dvou zkušených bojovníků věru nevypadá. Neobvyklá je líbací scénka (herečka se Seaaglovi asi dost líbila), legrační je kontemplace s partnerkou se zdviženými malíčky. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

V rámci roku 2005 to jde. Film má celkem zajímavý děj, akčních scén je tu hodně, Steven používá aikido, což je dobře. Parťák Matthew Davis občas zahláškuje, takže sranda také nechybí. Sympatické a originální exteriéry z Japonska také potěší. Hudba se mi také líbila. Myslím, že objektivní kvalita na 50%. Dám 5, ale líbilo se mi to na 4. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stevo sa predstavuje v roli 160 kg superakcneho herca, ktory ma za ulohu zabranit spojeniu Japonsko -cinsko -bangladesskej mafie aby nedoslo k ovladnutiu ...... coho presne ? Piatich prilahlych galaxii ? Ani neviem poriadne. Jedno vsak viem, scenar k tomuto pisal asi sfetovany simpanz s pokrocilym stupnom demencie a mentalnej retardacie. K tomu akcne sceny stoja za hovno, dialogy su maximalne retardovane a 160kg superakcny Stevo ? ...... LOL. Herecka, reziserska a scenaristicka Zufalost. 5 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu jdou mnohokrát v pozadí z rádia slyšet písničky z alba „Songs from the Crystal Cave“, které v roce 2004 vydal právě Steven Seagal. (rublik05)
  • Některé skladby, které jsou na soundtracku k filmu, složil, nahrál a nazpíval sám Steven Seagal. (Stocki)

Reklama

Reklama