Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Pterodaktyl je skvělou ukázkou toho, co se stane, když se sejde tak skvělá kombinace jako extrémně nízký rozpočet - neskutečně špatné digitální triky, brakový námět, mizerný scénář a neschopný režisér. Hlavní hrdina se jmenuje Lovecraft, další zase Bradbury, Zelazny, Lem, Burroughs, Clarke, Herbert - přímo ukázkové kacířství:) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu sledování jsem měl na tváři úsměv. Jednak proto, že jsem k PTERODAKTYLOVI přistupoval od začátku jako k tupému braku, za druhé proto, že některé seky mě opravdu rozesmály, a za třetí proto, že jsem se prostě dobře bavil. Vše jede podle zajetých vzorců, naděje postav na přežití se nijak neodchyluje od obligátních 25 %, příšery jsou zpracovány naprosto otřesně, turecké městečko vypadá jako Velká Lhota u Šťáhlavi, profesorovi přicmrdávači jsou neuvěřitelně tupí (nu což, aspoň s nimi byla sranda, hlavně s tím brýlatým nerdem), vojáci se maskují kopřivami na přilbách, takže je padouši nevidí, i když se na ně zrovna dívají, černoch se obětuje a záporák je za sexuální harašení v úvodu potrestán rozsápáním ptakoještěry, kterým všichni kdoví proč říkají "ptáci". Zábavná vyblitost. A to mě ještě čeká VARAN VS. KOBRA. (530.) ()

Reklama

Rakosnicek77 odpad!

všechny recenze uživatele

O tomto filmu a druhé hrůze Varan vs. cobra, se na svém profilu zmiňuji už od jeho vytvoření. Až teď těmhle dvěma paskvilům stínám hlavy. Odpad je strašně mírný výraz! Je to hnusná amatérská garážová produkce s duševně nemocným režisérem, trikaři v pubertě a scénáristou na drogách. Vedení Vapetu, které to sem dotáhlo, by mělo lidem platit bolestné! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Syfy a jejich monster horory jsou pověstné svým céčkovým scénářem a špatnými speciálními efekty, takže divák již dopředu ví, že většina jejich filmů za moc stát nebude. Občas se ovšem mezi nimi najdou i takové, které stojí za zvýšenou pozornost. Diváka dokáží občas svou naivitou rozesmát a člověk si při jejich sledování zlepší náladu. Pterodaktyl je ovšem ve všech směrech špatný film a do totálního ODPADU nemá moc daleko. Přitom jméno režiséra přímo vybízelo k dobré podívané. Lester nepatří mezi špatné režiséry, ale tento kousek si rozhodně za rámeček nedá. Asi nejhorší na celém filmu jsou nelogické kiksy ve scénáři a samotné efekty. Právě speciální triky a digitální efekty (rozpůlené těla, ztvárnění okřídlenců) jsou na opravdu bídné úrovni. Už jsem viděl ledasco, ale tohle byl opravdu humus. Možná bych dokázal přimhouřit oko, ovšem to bych tu musel narazit alespoň na několik prvků, kvůli kterým by stálo tvůrce alespoň za něco pochválit. Bohužel i samotný scénář, dialogy postav a výběr herců ( i když se tu objevilo hned několik českých tváří – asi proto, že se to natáčelo u nás) stál za hovno. Naprosto retardované postavy mě přímo iritovaly a já přál snad všem co nejrychlejší a nejbolestivější smrt. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Na filmy tohohle typu nejde aplikovat klasické hodnocení. Herecké výkony: tam nějaké byly? Kamera: jak na oslavě narozenin. Speciální efekty: srovnatelné s Prehistoric II. (pro pamětníky prvních generací počítačových her). Scénář: "napsal život sám". Výprava: jedna česká vesnice a jedna (pořád ta samá) louka a les. A tak dál... Ale zábava to byla parádní! Cooliovy "drsné" hlášky, dialogy splňující PG-Rating, logika na úrovni rozbitého počítadla, makety zbraní z hračkářství a neomezeným množstvím munice... U toho se nejde přestat smát. Takže za to ta 1*. Ty 4* neudělené jsou za všechno ostatní. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)
  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)

Reklama

Reklama