Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester je americký režisér, ktorého snímky z osemdesiatych a začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia viac či menej ovplyvnili môj filmový vkus. Napríklad super akčné "Komando" s Arnoldom Schwarzeneggerom, Kingova "Podpaľačka", revenge masaker "Trieda z roku 1984", cyborg sci-fi "Exterminator" či "Zúčtovanie v malom Tokiu" s Dolphom Lundgrenom. Netvrdím, že sú to nejaké filmárske veľdiela, to nie. Ale pre moju generáciu sa niektoré z nich stali kultovou VHS klasikou. Preto ma dosť zamrzelo, keď som nedávno zhliadol jeho film "Poseidon Rex", ktorý vyprodukoval v roku 2013. Bol to totálny nízkorozpočtový brak. Mizerní herci, otrasný scenár, príšerné digitálne triky. Celé zle. S obavami som si pustil aj ďalší jeho béčkový titul "Pterodaktyl". Bola to rovnaká lacná úbohosť ako "Poseidon Rex". Pán Mark L. Lester sa na staré kolená stal režisérom silne podradných, hlboko podpriemerných shitov. Škoda. * ()

frashmaker odpad!

všechny recenze uživatele

Dát tomuhle filmu odpad je asi tak stejné jako dát mu pět hvězdiček. Jsou tu různé kategorie. Dobrodružný, krimi, drama atd...... Být tu kategorie "béčko" tak tenhle film by do ní spadal a jako takový by si jistě pět hvězdiček zasloužil. Jak tu kdysi někdo napsal: " Točení béček je taky umění". Rozhodně jsem se nenudil a ztráta času to nebyla... ()

Reklama

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Ed Wood feat. Uwe Boll Bylo nebylo, ale spíš nebylo než bylo, objevili se v Turecku Pterodaktylové. Nikdo neví, jak se tam dostali, ale je jisté, že někde v těch lesích (které čistě náhodou vypadají zrovna na chlup jako ty české, zvláště malebná vesnička s kostelíkem na kopci je v muslimské zemi opravdovou záhadou) se taky pohybovala parta asi deseti rebelů, se kterými si turecká armáda nevěděla rady a tak je musela zkrotit „black-op“ americké jednotky a k tomu všemu jim pomohla parta nadšených vědátorů v terénu, jejichž idiotské chování a kecy jsou teprve počátek. Režie únavná, kamera nepřehledná, hudba příšerná, efekty trapné, logiku nehledat jednoznačně největší sračka za posledních x let, kterou je však třeba rozhodně vidět! ()

matt6 odpad!

všechny recenze uživatele

Pterodaktyl je pre mna jeden z najhorsich filmov aky som kedy videl. Popisat tento film slovami je velmi tazke. V tomto filme nehladajte ziadne filmove posolstvo, ani nejaku necakanu pointu alebo super pribeh, tento film je tak strasne hlupy a naivny ze ho ani pocitacovo vytvoreny pterodaktyli nezachrania od zahuby. Hodnotenie ODPAD je pre tento film nad mieru dostacujuce. 0% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zábavná monstr srágora. Hned z úvodu na diváka vypálí těžkej kalibr s Turecko-Arménskou hranicí, která je nápadně podobná české dědině a od té doby už to jede. Korunu tomu nasadí ultra macho Coolio, kterej je drsnej až nejdrsnější (jeho herectví spočívá v různém tvarování škvíry mezi očima), ale po setkání s dcerou drsňáka Bradburyho roztaje. Triky mi hodně pripomínaly Souboj Titánů (samozřejmě ten starý). Jinak strašně moc dialogů fakt bolelo, naštěstí po chvíli byla vždycky nějaká ultimátně nablblá scéna. Logika tady dostala strašlivě naprdel a tak se ani Lester neobtěžoval s vysvětlením odkud se ti ptáci vzali. Možná odtušil, že to je stejně fuk. Ten film je klasa a je těžkou konkurencí mých oblíbenců ještěru s Lorenzem. Pro každého fajnšmekra povinost. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)

Reklama

Reklama