Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Pérodaktyl je obrovský pták co vám natrhne prdel. O tom teda žádná. Děj filmu se odehrává v Turecku, které leží v České republice, kdyby jste nevěděli, víte? Petr Jákl ml. dostane ždibec prostoru, aby stihl chcípnout, raper Coolio dostane spoustu prostoru, aby stihl taky chcípnout a hlavně chcípne (a relativně brzo) i ta blonďatá píča, která mě srala od začátku filmu. Postav, kterým se dá fandit, je ve filmu nepřeberné množství. Kromě trojky psané vejš, se tam objevuje třeba frigidní profesor, kterého vzruší fosílie a pak už nic, brejlatej kokot co se snaží být chytrej, profesorova asistentka, která je ochotná svou pitchu vydávat za fosilii, jen aby jí profesor konečně zmrdal a voják co s oblibou říká vtipy, kterým se nikdo nesměje. Vyberte si podle svého uvážení. Já fandila titulkům, na které jsem se těšila asi od poloviny první minuty a ony nakonec opravdu dorazily a spolu s T-Rexem mě vysvobodily z utrpení. Jedna hvězda za tu veledůležitou informaci, že Turecko leží v Čechách a chlastaj tam Dobrou vodu. ()

Prochy38 odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně hodně špatné. Noční můra pro milovníky fantasy a historiky, konkrétně paleontology. Pitomý scénář, špatné dialogy, pilotní myšlenka už je hrozně špatná. Efekty podprůměrné na dobu, kdy se to točilo. Nechápu. Přijde mi to jako zbytečný film. Přičemž by se tento námět dal fakt dobře ztvárnit. Mmj. nehraje tady jednu z hlavních dívčích rolí Bryce Dallas Howard?? ()

Reklama

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nebavila u nějakýho filmu podobnýho ražení jako u tohodle :-D. Ať už jsou to "gore" scény kdy pterodaktylové vraždí lidi, nebo totální nesmyslnost celýho scénáře. Nebo Turecko zasazený do naší krásné české krajiny.. to byl asi první hlod, kdymi bylo jasný že koukáme na unikátni perlu :-D. Případně popíjení neperlivé Dobré vody. A nesmím zapomenout na vojáky armády USA se svym supermegahyper raketometem co střílí ovce a českýma kanadama vz.60 :-D. Nemluvě o naprosto humorné přestřelce mezi vojákama a těma povstalcema nebo co to vlastně bylo. V tomhle filmu je prostě všechno špatně, ale měřítko zábavnosti má obrovský :-)). ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch hodně levných filmů, u kterého by bylo vhodné k žánru dopsat ještě komedie, jelikož film nelze brát samozřejmě kriticky vážně a k tomu komickému nadhledu s chováním samotných herců směřuje. Film si neklade vysoké cíle a není určen pro náročné diváky hledající jehlu v kupce sena. Je to celkem zábavná a oddychová podívaná a o to tu jde především. Schválně opět nechybí nafinťěná a uječená blondýna, která leze krkem :-) Shlédnuto hned po ubohé Ptačí chřipce, takže o to větší nadšení. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle známých autorů sci-fi a fantasy. Burroughs (Duke Faeger) podle Edgara Rice Burroughse, Clarke (Todd Kramer) podle Sira Arthura C. Clarka, Donaldson (Howie Lotker) podle Stevena Donaldsona, Heinlein (Amy Sloan) podle Roberta A. Heinleina, Herbert (David Nykl) podle Franka Herberta a Briana Herberta, Lem (Mircea Monroe) podle Stanislawa Lema, Lovecraft (Cameron Daddo) podle H.P. Lovecrafta, Serling (George Calil) podle Roda Serlinga, Yolen (Ivo Cutzarida) podle Jane Yolen a Zelazny (Jessica Ferrarone) podle Rogera Zelaznyho. (Avalon820)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)
  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)

Reklama

Reklama