Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ač jsem filmu věnoval dostatečnou pozornost, nějak jsem se na konci těch Leonardových kopií nemohl dopočítat. Škoda, že naši distributoři sázejí na jistotu a zapomínají, že Machulski byl jistotou v 80.letech, kdeže je někdejší svěžest a žánrová hra Vabanků, Sexmisí či Kingsajzů...a tvorba takového W.Pasikowského nebo M.Slesického zůstává běžnému divákovi téměř utajena. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ideálna oddychovka od našich severných susedov, ktorá kombinuje krimi zápletku s prvkami komédie a ľahšej drámy. Do žiadneho z týchto žánrov síce nevkročí naplno, no tvorcovia našli úplne ideálny variant a namixovali dej filmu tak, aby každý zo žánrov dostal presne toľko priestoru, koľko ho bolo na zaujatie diváka potrebné. Aj napriek tomu, že zlodejská línia filmu je vlastne len akýsi zlepenec niečoho, čo tu už bolo predtým, chytrých a prefíkaných momentov sa tu našlo neúrekom, takže divák sa nenudí, občas sa podarí aj veľmi kvalitná hláška, no a jemne dramatický nádych dáva hercom priestor aj na herecké zviditeľnenie sa. Réžia svižná, najmä k záveru sa všetko veľmi dobre rozbehlo a nebyť trošku pomalšieho, tápajúceho sa úvodu, dal by som aj plné. 85%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi, která by se mohla zařadit po bok slabším francouzským kamarádům. Neurazí, ale dlouho ve vás nezůstane… PŘÍBĚH:*** jsem na vážkách. To plánování, seznamování se vším a s každým mi mnoho zážitků nepřineslo. Samotná loupež je dobrá, ale chybí mi ta omáčka kolem. Než k ní dojde – cca 60 minut - NUDA./ HUMOR:* na komedii DOST SLABÉ !! Žádný hlášky, prostě – nic moc!/ AKCE:*** samotná loupež je fajn, ale nečekejte žádný promakaný plánování a dokonalé záběry./ NAPĚTÍ:*** a zase ta loupež!! Ono se opravdu do té doby nic neděje! Po ,,ní“ se tu objeví jakýsi ten napínavý náboj…. ()

xyran 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé zpracování tématu,které už bylo tolikrát natočeno. Nicméně postavy Cuma a Juliána mají šťávu.. :-) Vše navíc zasazeno do uliček starého Krakova,kde ve skutečnosti Dáma s hranostajem je opravdu doma.. Dialogy jsou vtipné,ale přitom přirozené - tak nějak by asi měla vypadat oddechová komedie. ()

ImDude_man 

všechny recenze uživatele

Když ti policajti koukají, jak kolem sanitky s obrazem vybuchuje ta dlažba a ten jeden se ptá toho druhého: Viděl jsi někdy něco takového? a ten mu odpovídá Tylko w filmie, tak se řežu smíchy jako blázen. Italian job je můj oblíbený a líbí se mi s jakým nadhledem a lehkostí svou vykrádačku Machulski přiznává ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Krakowě od 14.4 do 21.5.2004. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Pri niektorých scénach v aute je vidieť namiesto prevodovky mikrofón. (Arsenal83)

Reklama

Reklama