Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mafiánský boss Kang (Yeong-cheol Kim) ví, že se na svého „řešitele problémů“ Sun-wooa (Byung-hun Lee) může spolehnout ve všech ohledech. Proto ho pověřuje dohledem nad svou mladou přítelkyní Hee-soo (Min-a Shin), kterou podezřívá z nevěry. Příkaz zní jasně: načapá-li Sun-woo dívku s milencem, má oba na místě zabít. Dokázal by však zabít někoho, v kom nachází zalíbení, někoho, kdo jej nutí přehodnotit svůj dosavadní život? Loajalita vs. skomírající víra v určité morální zásady. Jak se Sun-woo rozhodne? A jaké bude mít jeho rozhodnutí následky? Skrývají se odpovědi v jednom z buddhistických mouder, jimiž je film sevřen? Je na vás, abyste to zjistili. (Matty)

(více)

Recenze (214)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Krví potřísněná filmová báseň, která sice co do scénáře chvílemi připomíná spíš říkanku "Nechoď tam, prší tam , je tam velké bláto..", ale spojení  řemeslně a choreograficky vymazlené akce, jednoduché zápletky a dokonalého soundtracku k dobrému, neřku-li výbornému filmu mnohdy stačí.  Z hlavního hrdiny stříká charisma, z jeho nepřátel krev a femme fatale není prvoplánová kráska a o vlastní romanci vlastně zase tolik ani nejde. Spíš jen o touhu po lásce a jiném životě.  Komediální vsuvka pak podařená a její vyústění až překvapivě cynicky kruté, nicméně po zásluze potrestané... Pět kapek krve stéká po tvém jméně... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po mnohých stránkach výborne natočený žánrový kokteil. Lahôdkové scény - mučenie a finále, ktoré striedajú tie poetické a pokojné. Drobné humorné vsuvky sú len čerešničkou na dorte. Ji-un Kim natočil po Quiet family konečne film, ktorý mi sadol a nad ktorého príbehom a zobrazením som slintal. Dve hodiny utečú ako voda a pritom zanechajú presne tie pocity, ktoré majú zanechať. Hlavný hrdina Byeong-heon Lee na mňa vysoko zapôsobil podobne ladenou aj keď hodnotovo pre mňa výraznejšou žánrovkou I come with rain. Tu som si ho užíval. Jeho zamračený výraz mi do tohto filmu dokonale sedel a jeho výkon má pre mňa rovnakú hodnotu ako ten Goslingov v Drive. Kim ako žánrový režisér nie je natoľko výrazný aby som mohol bez čakania povedať, že film na ktorý sa pozerám je od neho, ale je natoľko remeselne zručný, že ho hľadať nemusím. Stačí mi ak si film užijem a nechám sa unášať výbornou atmosférou a hereckými výkonmi. K dokonalosti mu chýbalo naozaj veľmi málo. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, že Kim Ji-woon nám zreje ako víno. Po výbornom Tale of two Sisters, ktorému som ale mal ešte čo-to vytknúť prichádza príbeh pomsty natočený tak brilantne, ako len málo iných. Príbeh je tak jednoduchý, že prakticky nestojí ani za zmienku a dal by sa zhrnúť do jednej rozvitejšej vety, v tomto filme sú ale oveľa dôležitejšie iné veci - emócie vo svojej najčistejšej forme (ale pozor, hovoríme o "ázijských emóciách", takže žiadne citové výlevy sa nekonajú a všetko je cítiť len v náznakoch), dokonalý (anti)hrdina, s ktorým by som sa nechcel stretnúť v tmavej uličke, akčné scény, ktoré kvalitou konkurujú Woo-ovým hongkongským orgiám, úžasná hudba dokonale sediaca ku každému obrázku a hlavná myšlienka filmu pretavená do alegórie o učedníkovi a jeho sne. Pre kapánek pomalý rozjazd som chcel dať trošku menej, ale keď nad tým teraz tak rozmýšľam, už mi to vôbec nevadí. 10/10 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduchý a v základu neoriginální příběh, podle něhož by pod dohledem klasické holywoodské produkce vznikl další tuctový akční snímek. Jihokorejští tvůrci ale do tohoto vskutku akčního snímku přidali opravdu silný melodramatický a tragický prvek. Tempo snímku je pomalé, ale když dojde na akci, je velmi dynamická, brutální a hlavně plná emocí. Žádný rockový podkres, filmu dominují smyčce a klavír. Zabíjení nikdy nebylo poetičtější. Závěr přiřkne filmu další, nečekaně romantický prvek a na druhé shlédnutí budete na tento skvost nahlížet už trochu jinak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KIME SUNWOO, TO SI MYSLÍŠ, ŽE CELEJ SVĚT PATŘÍ TOBĚ? PŘESTAŇ, NEBO BUDEŠ LITOVAT“..... /// Dostatečně (a sympaticky) drsnej ,,řešitel“ a úkol, kterej nevyřešil. Proto je na řadě ,,konečný“ řešení. Pro koho? V Koreji je to vždycky všechno komplikovanější. Svět v jejich podání je někdy fakt legrační místo, ve kterým o náhody není nouze. Proto po úvodní melodramatický ¾ hodince dostává Byung-hun Lee prostor (si nemůžu pomoct, ale ten chlápek má charisma a v pohodě tuhle ,,řepu“ ze země vytáhne…) pro pomstu (tak nějak knižně řečeno…) v rytmu Černý Mamby. Pravda, občas se to vleče, ale (co se vleče neuteče…) to hodně mafiánskejch filmů (a ani tam třeba nejde vo mstu), a občas je to kapku přitažený za pačes. Říkám: ,,3 a půl *, ale hodně zaslouženejch!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju lidi, co uměj řešit problémy. 2.) Zjistím, že i s rozpíchanou krajinou břišní se dá zahrát velký divadlo. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Krátká vyprávění, kterými film začíná i končí, jsou buddhistické paraboly. (DailyDreamer)
  • Natáčení probíhalo převážně v Jižní Korei. Některé scény jsou natočeny v Rusku. (Terva)
  • Film byl nesoutěžně promítán na filmovém festivalu v Cannes 2005. (Terva)

Související novinky

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

Michael B. Jordan mafiánským zabijákem

19.08.2017

Jihokorejská krimi A Bittersweet Life patří mezi ty chválenější a známější asijské filmy. Bylo tedy jen otázkou času, než se Hollywood pokusí o remake, a právě ten už je na cestě. Příběh mafiánského… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama