Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Houstonská policie je zděšena neobvyklým nálezem. Kapitán Swaggert viděl již v životě hodně, ale nález sedmi lidských rukou v plastovém pytli, z nichž každá má vytetované jisté číslo, s ním stále ještě dokáže otřást. Je to poselství sériového vraha, který v Texasu beze stopy podezření provádí své rituálně zabarvené činy? Na tuto otázku má odpovědět povolaná specialistka Audrey Macleahová, jejíž brilantní schopnost úvahy spolu s nejnovějšími kriminalistickými metodami vnesla již mnohokráte světlo do neřešitelných případů. Audrey na stopě nezná odpočinku a její mozek pracuje na plné obrátky. "Pánská atmosféra" houstonské policejní stanice se zdá být narušena k nelibosti některých jejích členů. Kapitán Swaggert ovšem vychází temperamentní vyšetřovatelce všemožně vstříc. Jediná možnost je zjistit všechny pohřešované osoby v oblasti a porovnat DNA jejich rodičů s DNA nalezených rukou. Mravenčí práci bez konce přeruší nečekaná stopa v podobě telefonátu z místní psychiatrické kliniky. Zde žije v trvalé péči chlapec jménem Jordan. Přestože deset let nepromluvil, Audrey se pokouší s chlapcem navázat kontakt. Jeho svědectví by mohlo objasnit pozadí záhady. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Příjemná napínavá podívaná, jenom pokud jí dokážete odpustit zřejmou inspiraci v podobě jen o 2 roky staršího kultu zvaného Mlčení jehňátek a především ne-až-tak-dokonalého režiséra, který sice vytváří nádhernou atmosféru strachu a lidského potu v tmavém sklepení, ale nedokáže vyvolat pocit jakéhokoliv soucítění s obětmi a nedokáže vás vtáhnout přespříliš do děje, až na zmiňované sklepení. Navíc je limitován scénářem, který má své mouchy a nabízí více otázek než vysvětlení a ze zajímavého thrilleru s až mystickým nádechem se na konci dočkáte pouze malého zadostiučinění. Ally Walker je ke všemu až neskutečně nevýrazná a troufám si tvrdit, že nikdy žádnou velkou roli nezíská... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Michael Cohn (scénář a režie) natočil thriller, který sice není dvakrát originální, ale nakonec proč se neinspirovat úspěšným filmem... Ke konci z důvodu větší dramatičnosi a napětí, jedná hlavní hrdinka zcela nerozumně a proti všem základním policejním postupům, ale podařila se tak navodit téměř hororová atmosféra. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak i mně dneska nastal čas pravdy, neboť jsem okem zavadil o tento vybroušený briliant na náhrdelníku Míši Cohna. Každý druhý ho tu srovnává s Jehňátky, Sběratelem kostí nebo Vraždami podle předlohy, přičemž doopravdy srovnat by zasloužil leda tak se zemí. Logiky posbíral stejně, jako Ron Perlman krásy, o ignoraci vysvětlování hned několika důležitých věcí (i když co je tady vlastně skutečně důležité...?) nemluvě už vůbec. K výčtu uživatele Perryho bych namátkou ještě přidal třeba slušivé šlince na zádech specialistky na kouření cigaret Ally Walker. Ta má mimochodem v originále tak mužný hlas, že by jím zastrašila i Hellboye. Suma sumárum - zbytečný film. V podstatě stačí přečíst si velmi ohleduplný komentář LiVentury a ušetřit 105 minut. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Útle vyšetrujúce žieňa s vlastnými psychickými problémami na stope únoscu a mordovateľa malých dievčat. Postavy síce nič moc, vyšetrovacia zápletka a odkrývanie tajomstva ale fungujú. Stopovanie vraha na základe postupných analýz a tiež jedného tínedžera s paranormálnymi schopnosťami je tiež celkom fajn, podobá sa takmer áčkovým filmom. Síce po väčšinu času ide o čisté krimi, v závere sa divák dočka konečne aj trilerovej časti. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se může líbit jen někomu, koho trápí otázka co se stane, když se větev ulomí. Banální příběh s nezajímavou zápletkou, jejíž hlavní rysy mohou někomu připomínat něco mezi kultovnám Mlčení jehňátek a Sběratelem kostí. To na čem tenhle snímek ale opravdu padá je jeho průměrnost. Není dobrý a také o něm nemohu napsat, že by byl špatný, ale bohužel je naprosto nezajímavý, zhlédnete ho bez nějakého většího povšimnutí a stejně rychle na něj i zapomenete. 40% ()

Zajímavosti (2)

  • Gina Philips v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Tara Subkoff v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama