Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Populární mechanika pro dospělé děti. Postupy k vyvrácení, či potvrzení některých mýtů jsou sice diskutabilní, ale jako zpřístupnění vědy veřejnosti a podvečerní zábava to funguje skvěle. A ani si netroufám odhadnout, jak dobré by to mělo hodnocení, kdyby ty dva šeredné nazrzlé inženýry nahradili Zac Efron a Justin Bieber! Hned bych je hodil mezi skupinku rozzuřených pitbullů, aby zbořili mýtus, že pes, který štěká, nekouše.. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad prostě zbožňuju - je neskutečně originální, hlavní moderátorské duo - Hyneman a Savage - nemá chybu, avšak ostatní moderátoři jsou taky vynikající. Každý díl pořadu obsahuje mnoho užitečných, neužitečných, ale i neskutečně zajímavých informací, které byste se jinak asi ani nedozvěděli. Skvělý pořad :). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem experimentálně prokázal, že nestačí zaškrtat šest čísel a pak jen sbírat milionové výhry, ale tím mé vědecké úspěchy končí. Co se týká fyziky a chemie, tak tam jsem vždy zmateně tápal někde mezi pohybovými zákony a čpavkem. Proto se rád nechám vést zkušenými "vědci", kteří suchou teorii dokáží převést v poměrně šílenou praxi. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost s partou ulítlejch týpků, kteří boří mýty a různé pověry co vyprávěl jeden známý jak se to stalo jeho známému. Viděl jsem pár dílů a celkem to byla zábava. Docela se zájmem jsem sledoval vyvracení mýtu o hasiči nalezlém ohořelém potápěči kdesi ve spáleném kanadském lese, kterého údajně mělo nasát hasičské letadlo ,,rychlovcucem'' v moři při nabírání vody pro hašení... Hoši prokázali, že nic takového možné není. Ve vodě by to sice mohlo potápěče přicucnout, ale nad vodou by jej ani silý tah neudržel a do hubice by se nevešel... No takovýchto akciček je v každém díle několik. Ruku na srdce s jejich rozpočtem bych také rád takto blbnul a bořil mýty :-). seroš + hvězda za originalitu. * * * * ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Na ty první díly se dalo ještě koukat, ale některé díly jsou zajímavé jen pokud jste totální idiot. Takže pokud ste prošli alespoň základní školou tady v ČR, tak budete kroutit hlavou proč kolem základních fyzikálních principů dělají tolik "vědy". Jediné "mýty" na které se dalo dívat, byly ty z historie (u kterých se člověk dozvěděl alespon něco zajímavého), ale ty zpopularizované sračky v podobě ničení všeho možného jsou fakt pitomá tuctvoá americká zábava a já jen doufám, že se ty ostatní zatím "nezkažené" věděcko-populární pořady nestanou populární sračkou (čti pračkou) na peníze jako je tohle. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (30)

  • Originálny koncept vyšiel z hlavy austrálskeho spisovateľa a producenta Petera Reesa v roku 2002. Jeho nápad však Discovery odmietol s odôvodnením, že na niečom podobnom už pracujú. (Greenpeacak)
  • Hyneman a Savage získali čestné doktoráty z University of Twente v Holandsku za popularizáciu vedy. (Greenpeacak)
  • V niektorých štátoch sa v dabingu upravujú jednotky miery či váhy (stopy, libry, palce) a podobne na metrický systém, aby mal divák lepšiu predstavu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama