Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku skvelo využitý potenciál poptávky ľudí po neužitočných a nadbytočných informáciach. Veď kto naozaj reálne potrebuje vedieť, či je lepšie pri páde výťahu tesne pred nárazom nadskočiť, alebo sa naopak primáčknuť k podlahe? Ale sú to presne tie "dôležitosti", ktorým málo kto odolá. Máme jednoducho radi pikošky. Časom sa však zaujímavé mýty minuli a začali sa riešiť naozaj veľké pakárny. Človek začal mať pocit, že si ich boriči už sami vymýšlali, aby mali ešte aspoň jednu sériu navyše. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Kdysi při jedné devítidenní dovolené jsme každý ráno snídali s Adamem a Jamiem a já žasl. Při poznávání něčeho tak chytrýho, zajímavýho, inteligentního a vzdělávajícího, ty snídaně dostaly najednou úplně jinej náboj a chutnaly líp! Celýmu jejich týmu je třeba závidět jejich životy! Denně něco zkoumat a nad něčím bádat, to svědčí nejen o radosti člověka ze života, ale především o jejich neuvěřitelným vzdělání! Jo a taky o prachách, ale každopádně to umí prodat. 85% ()

Reklama

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Na tyhle týpky jsem narazil vlastně náhodou. Moc se na TV nedívám, takže mi mnoho věcí uniká. Teď jsem narazil na Bořiče mýtů na jednom on-line kanále a jsem nadšený. Tohle je sranda, která by měla být součástí každé vyučovací osnovy. To co tahle parta dělá je vlastně praktická ukázka toho, jak funguje všechna ta věda, které mnoho lidí nerozumí. Výborný vědecký pořad. ()

stenrik 

všechny recenze uživatele

Máme štěstí! Právě sledujeme Hynemana v jeho přirozeném teritoriu! Ale musíme být potichu! Je velmi plachý!----- Tohle je Hynemanova krev! Uznávaná Číňany pro své hojivé a regenerační účinky. Zá pár hodin začne rozežírat podlahu této budovy a pak se začne replikovat! https://www.youtube.com/watch?v=wZigahtFzeE ()

boni 

všechny recenze uživatele

Asi každý si při sledování většiny převážně akčních filmů říká s až železnou pravidelností, že tohle je přeci blbost, že tohle by nemohl přežít, že tady to odporuje veškerým zákonům fyziky i logiky a mnoho dalšího. Bořiči mýtů nám tyto domněnky jen potvrzují, ale bohužel to je pořad, který trpí velkou nevyrovnaností, co se týče kvality. Občas vás to opravdu zaujme, ale velmi často boří nějaký mýtus, který je vám úplně fuk, a navíc to ještě podají maximálně nezajímavým způsobem. Přitom to je věc úplně flagrantní, která by stačila "odbýt" krátkou depeší. Takže prostě průměr, rozhodně bych to nevydržel sledovat nějakou delší dobu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Hyneman a Savage získali čestné doktoráty z University of Twente v Holandsku za popularizáciu vedy. (Greenpeacak)
  • Relácia získala viacero vyznamenaní za podporu vedy a kritického myslenia v populárnych médiách. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama