Reklama

Reklama

Bořiči mýtů

(pořad)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2

Série(15) / Epizody(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad, zajímavé pokusy a vcelku sympatičtí "moderátoři-experimentátoři", na kterých jde vidět zaujetí, nadšení pro věc. Spousta předváděných pokusů nemá v reálném životě praktické využití, ale občas se dozvíme i něco užitečného - třeba pokud na vás bude někdo střílet, metr pod vodní hladinou budete relativně v bezpečí (jestli na vás nebude použita ráže-dělo:-)). 75% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Adam a Jamie! Způsob, humor a nasazení s jakým tihle týpci uchopí a zpracují kdejakou ptákovinu, prostě nemá chybu. Bez nich byl byl efekt pořadu poloviční. Je to zábavné, šílené, ujeté, návykové, neomrzí se to a navíc se člověk pokaždé dozví něco nového. Zabije mince hozená z mrakodrapu chodce na ulici? Mohou při kýchnutí vypadnout oči z důlků? Může vás zabít CDečko? ()

Reklama

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Ačkoli seriály moc nepodporuji, tohle se mě jaksi chytlo a drží se mě to už nějaký ten pátek. Proč taky ne? Proč nezfilmovat tyto nápady, které běžně napadají zvídavou společnost, ve které žijeme? Občas se jedná o blbost ale někdy narazíme na něco, co si říkáme, jakto? Je to možné? Jamie a Adam vám to jistě vysvětlí! Takže si běžte telefonovat na benzínku, protože nálepky "zákaz telefonování" jsou zbytečné ... ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný seriál, který údajně vyvrací mýty. Postup, jakým se moderátoři snaží ověřovat mýty rozhodně není vědecký. Většinou je tím postupem nacpat medvídka želatinou a nechat ho vybouchnout. Je však velmi zábavný a to je přesně to, o co v seriálu jde. Nejlepší je pořad ze začátku, protože poté již není co ověřovat a jedná se o nezáživné hlouposti. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Asi každý si při sledování většiny převážně akčních filmů říká s až železnou pravidelností, že tohle je přeci blbost, že tohle by nemohl přežít, že tady to odporuje veškerým zákonům fyziky i logiky a mnoho dalšího. Bořiči mýtů nám tyto domněnky jen potvrzují, ale bohužel to je pořad, který trpí velkou nevyrovnaností, co se týče kvality. Občas vás to opravdu zaujme, ale velmi často boří nějaký mýtus, který je vám úplně fuk, a navíc to ještě podají maximálně nezajímavým způsobem. Přitom to je věc úplně flagrantní, která by stačila "odbýt" krátkou depeší. Takže prostě průměr, rozhodně bych to nevydržel sledovat nějakou delší dobu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (30)

  • Aj napriek tomu, že predstavitelia sú profesionáli v experimentoch, musia požiadať o vládne povolenie a pomoc iných odborníkov. Niektoré činnosti majú samozrejme zakázané. (Greenpeacak)
  • Anglickou verzi vypravuje Robin Banky. (ČSFD)
  • Hyneman a Savage získali čestné doktoráty z University of Twente v Holandsku za popularizáciu vedy. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama