Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veronika (M. Kudláčková) je veselá, živá holčička s velkým osobním kouzlem, jemuž jen málokdo dokáže odolat. Milovnice zvířat, nadaná výřečností, s níž dokáže každou svou nezbednost svést na staršího bratra, má doma i ve škole „zelenou“. V jejím příběhu, který plyne lehce a v humorné poloze, dochází pojednou k dramatickému zlomu. To ve chvíli, kdy Veronika uteče v noci z domova, aby se setkala s neznámým mužem (K. Augusta), který jí slíbil malé štěně… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda mi více lezla na nervy ta malá nebo ten její brácha. Asi oba stejně. I když je to film o zvířatech, kteréžto mám rád, celkově se dle mého soudu nepovedl. Je určen sice dětem, ale mám pocit, že je to nijak bavit nebude. Varovný podtext byl sice použit dobře, ale celkově se mně to dobré nezdá. ()

zla.ovce 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém neposedné děvčátko Veronika (prostě Nika) miluje zvířata a zlobí svého staršího bratra. Díky její roztomilosti jí všechno prochází až do chvíle, kdy se její životní cesta skoro až osudově protne s místním pedofilem. Věřím, že poslední čtvrthodina musí vyděsit nejedno dítě. To byl asi i záměr tvůrců - varovat příliš důvěřivé děti před zlem. První filmová role mé oblíbené dětské hvězdy Michaely Kudláčkové. ()

Reklama

Nick321 

všechny recenze uživatele

Zajímavá drama pohádka. V době kdy v SSSR řádí Andrej Čikatilo, československá společnost jako by ani netušila, že se úchylové mohou vyskytovat i na zdejším území a jediný, komu celá prekérní situace zavčasu dojde je Venoušek ze základky a jeho babička, ke které si Veronika neustále chodí něco "půjčovat". Nakonec vše dobře dopadne, Veronika si místo hrozného zneužití pouze odře koleno a jejího bráchu Tomáše snad už konečně přestali fackovat za její maléry. Dodatek: Z jakého rozhovoru dodnes chcípám smíchy - Veronika: "A já jsem na Martina nic nesvedla. Já jsem jenom řekla řediteli, že jsem vyměnila s jedním klukem Divokého psa Dingo za užovku" máma: "Taková hezká knížka, napřed ji na mě vydyndá a pak ji vymění za hada" Veronika: "Protože já myslela, že to bylo o psovi a ono je to o holce" táta: "A na co ten kluk potřeboval knihu o holce?" Veronika: "No on taky myslel, že to je o psovi" táta: "Takže Ty jsi ho vlastně podvedla" Veronika: "Já ne tati. Ten spisovatel" 😂😂😂 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film jakoby určený hlavně pro školní představení a následnou přednášku. To neříkám jako zápor, ostatně kvalitou tento rámec rozhodně přesahuje a ke konci je to i poměrně dost napínavé. Michaela Kudláčková patří dodnes k nejtalentovanějším dětským herečkám vůbec a Karel Augusta dokázal být slizký jako úhoř. Věta "Hňoucej Venoušku hňoucej" se stala v naší rodině stálicí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Upištěný hlas M. Kudláčkové mi už po chvíli leze na nervy, zvláště když její roli projde prakticky cokoli, zatímco její bratr je stále z něčeho obviňován. Ostatně, některé momenty z tohoto pohledu jsou docela nelogické. Závěr pak částečně napravuje reputaci dramatem, ale opravdu jen částečně, protože zase takové drama to není a protože to, co se nepovedlo během celých šedesáti minut, pět posledních minut vážně nespraví. Dejme tomu, že by ještě ušel scénář a trošičku i hudba, ale děj je po chvíli trochu opakovaný a tím pádem začíná být nudný. Je to film, který má po právu nízké hodnocení a měl by jít ještě níž, k čemuž mu dopomáhám dvěma hvězdami. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoli zde hraje Karel Augusta zločince a Michaela Kudláčková poškozenou dívku, v seriálu My všichni školou povinní (od r. 1984) spolu hrají role otce a dcery. (M.B)
  • Debut dětské hvězdy Michaeli Kudláčkové. (M.B)
  • Příběh se odehrává převážně v Praze-Braníku, v ulici Skaláků. (sator)

Reklama

Reklama