Reklama

Reklama

Wasabi

  • Francie Wasabi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hubert je policista se zlatým srdcem a ocelovými pěstmi. Právě těmi jedné noci inzultuje v nočním klubu nevychovaného výrostka. Vše by bylo v pořádku, kdyby ale nešlo o synáčka Hubertova nejvyššího šéfa. Incident je třeba zamést pod stůl, a proto je mu doporučena delší dovolená. Při svém posledním volnu před dvaceti lety se Hubert setkal s Japonkou Miako, svou životní láskou. Tenkrát se poprvé a naposledy cítil šťastný. Jako lidská bytost, ne jen jako policista. Miako jej ale záhy záhadně opustila. I proto bere nyní dovolenou jako šanci vnímat svět kolem sebe jinak. A brzy zazvoní telefon až z dalekého Japonska. Právní zástupce ho informuje, že Miako před několika dny zemřela. Než odešla, sepsala závěť. Odkázala mu svůj nejcennější majetek. Něco velmi speciálního. Je to víc než dědictví, víc než dar a také víc než obrovský problém... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Faidra 

všechny recenze uživatele

17:23 - moje spolužačky a já zíráme na nového přednášejícího. 18:48 - shodujeme se na tom, že to nestojí za to a že bychom měly přestat zírat na přednášejícího a začít zírat do skript. 20:52 - shodujeme se na tom, že to nestojí za to a že budeme zírat na Wasabi. 22:37 - shodujeme se na tom, že to nestojí za to, ale na Rena se dá zírat v čemkoli. 23:44 - uprostřed zírání na Šifru mistra Leonarda se vracejí naši partneři z hospody a jen zírají, jakým způsobem nám stojí za to prošustrovat večer. 23:56 - zavládl všeobecný mír, všichni zíráme na Brutální Nikitu. Stálo to za to, ale o tom zase někdy jindy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Drsnému policajtu Jeanu Renovi spadne do klína neočekávané dědictví. Přes noc se stal otcem dospělé dcery. Ta má na kontě pořádnou sumu peněz, kterou chce mafie. Jean Reno se jako správný otec o svou dceru postará. Vzhledem k tomu, že v TV zrovna běžely "populární" seriály, tak Wasabi bylo velice příjemné a chutné sousto, které na mém jídelníčku určitě chybět nebude. Klidně si na něm pochutnám znovu a znovu. ()

Reklama

Pitam 

všechny recenze uživatele

Typicky přímočarý a suchý francouzský humor v příjemné komedii se spoustou ukázek rozmanité, mnohdy prapodivné i bláznivé, ale o to krásnější a originální moderní japonské kultury. V hlavní roli ční (nejen výškově) Jean Reno, který je jako obvykle mile toporný a vlastně právě pro tu jeho topornost a smutný pohled štěněte ho nejspíš mám tolik rád. Role nekompromisního komisaře Fiorentiniho se zhostil zjevně s velkou chutí a své protivníky - ve snaze ochránit své nečekaně nabyté "dědictví" po právě zemřelé dávné přítelkyni Miko - odklízí z cesty tak nekompromisně, jak jsme u něj zvyklí i z jiných filmů v čele s Leonem. Zde ovšem s notnou mírou nadsázky. Zdatně mu při tom sekunduje Ryôko Hirosue v roli mladé japonské dívky Yumi, kterou s její notně prořízlou pusou (tak jak jen wasabi může být) lze buďto nenávidět a nebo milovat. Ostatně tak, jako samotné wasabi. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Podarená francúzko-japonská krimikomédia s tradične výborným Jeanom Renom. Film je postavený na veľmi kvalitnom scenári, čo je pre takýto žáner nie vždy pravidlom. Naozaj som sa pri mnohých "heftoch" smial a samotné elegantné zvládnutie nepriateľov bol len akýsi vedľajší bonus. "Je to už dvadsať rokov! Nie, deväťnásť!" ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeana Rena mám velmi rád a tyto role mu padnou přesně na míru.Scénáře se ujmul Luc Besson a je to hodně vidět.Takový přesně Bessonovský film.Na Wasabi se mi líbil francouzský humor,který je výborný a japonské prostředí bylo takovou třešničkou na dortu.Nejvíce se mi líbil asi pobočník Jeana Rena Michel Muller,který působil malinko pomateně,ale to se mi právě zamlouvalo.Herecké zastoupení nikterak dobré,znám jen Jeana Rena,ale ten samotný stačí,že filmu dávám dobrých 75% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Kolem 17. minuty filmu volá japonský notář komisaři Fiorentinimu (Jean Reno) ohledně úmrtí jeho bývalé lásky a říká mu doslova: „Zítra v 15 hodin provedu otevření závěti.“ Pár vteřin na to: „Zítra vám to letí z Paříže v 17 a ve 20 hodin, zamluvil jsem vám oba lety“. Za dalších pár sekund: „Paní Kobajaši bude podle svého přání zítra zpopelněna.“ Žádný z těchto časů matematicky a logicky nesedí. (Gmisiycs)
  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 10,4 milionu amerických dolarů, z toho 6,7 mil. ve Francii a 1,3 mil. v Japonsku. (NIRO)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži a tokijskej mestskej časti Čijoda. (dyfur)

Reklama

Reklama