Gérard KrawczykScénář:
Luc BessonKamera:
Gérard SterinHudba:
Eric SerraHrají:
Jean Reno, Rjóko Hirosue, Michel Muller, Carole Bouquet, Elodie Frenck, Michel Scourneau, Ludovic Berthillot, Christian Sinniger, Fabio Zenoni (více)VOD (2)
Hubert je policista se zlatým srdcem a ocelovými pěstmi. Právě těmi jedné noci inzultuje v nočním klubu nevychovaného výrostka. Vše by bylo v pořádku, kdyby ale nešlo o synáčka Hubertova nejvyššího šéfa. Incident je třeba zamést pod stůl, a proto je mu doporučena delší dovolená. Při svém posledním volnu před dvaceti lety se Hubert setkal s Japonkou Miako, svou životní láskou. Tenkrát se poprvé a naposledy cítil šťastný. Jako lidská bytost, ne jen jako policista. Miako jej ale záhy záhadně opustila. I proto bere nyní dovolenou jako šanci vnímat svět kolem sebe jinak. A brzy zazvoní telefon až z dalekého Japonska. Právní zástupce ho informuje, že Miako před několika dny zemřela. Než odešla, sepsala závěť. Odkázala mu svůj nejcennější majetek. Něco velmi speciálního. Je to víc než dědictví, víc než dar a také víc než obrovský problém... (TV Prima)
Reno znova skočil Bessonovi na lep. Škoda, že tento krát to nebolo až také silné lepidlo. Celý scenár jednoducho nedržal. K takémuto typu akčnej komédie a navyše s Renom mi tá línia drámy vôbec nesadla. Je to rýchle. To je hlavná devíza filmu. Nápad a využitie japonského prostredia bol oveľa zaujímavejší než iné jazdy z tohto prostredia, lebo hlavne pobavil. 65%. ()
Bez Moma a s uvěřitelnějšími scénami Huberta (Reno) s dcerou by to mohl být dobrý film. Jako oddechovka se mi Wasabi líbil, ale scény typu Momovi nenastartuje auto, zázrakem zjistí kam Huberta odvedli a přijede (autem zboří zeď) pomoct Hubertovi potom, co ho chtěli zabít a všechny postřílel, v ruce drží (bůhví proč) odjištěnej granát, který pak po zběsilém úprku vybuchne (s dalšími dvaceti granáty v kufru auta), to je na mě fakt trošku moc. Místy skvělý akční film a místy taškařice plus pár vtipných scén a suchý francouzský humor. Při nakupování za doprovodu Voodoo People od Prodigy jsem čekal něco akčnějšího. Z tohoto tématu šlo vytěžit mnohem víc, scénář je poněkud slabší a filmu by určitě slušel vážnější tón. Verdikt: jdu si koupit atomový tapety, kde kolem atomového hřibu tancuje spousta lidiček techno. ()
Wasabi je prostě příjemný francouzský oddychový snímek, který velice těží z konfrontace dvou kultur (tentokrát japonsko-francouzské). I Gérard Krawczyk v oddechové akční krimi-komedii zvládá kontaktní souboje lépe než Chistopher Nolan v nejnovějším Batmanovi (ovšemže nejsou bez chyb). Vzhledem k tomu, že Jean Reno je můj veliký oblíbenec a do každého filmu vždy vnese něco ze svého rejstříku a poznamená ho svým osobním kouzlem, nic neřeším. Zapomeňte na předsudky a zásudky. Líbilo se mi to. Slabší čtyři hvězdy - 70% ()
Docela nudné. Příběh téměř žádný a když už se něco objevý, je to profláklé klišé. Komedie je to také pochybná, za celý film jsem se zasmál tak třikrát. Ani Jean Reno nic nehraje, protože veskrze nemá co. Jediné významné plus, kvůli kterému dávám tři hvězdy, je ta roztomilá asiatečka. Jinak ztráta času... ()
Takový trošku komediální francouzský drsný Harry v podání Jeana Reno, podle oblíbeného Luca Bessona, "Drsný Hubert". Takže není divu, že se mi film libil. Bavil mě Michel Muller. Je to proste správný ucho, co do komedií patří. Zápletka nebyla něco úžasného, ale to mi vlastně ani nevadilo. Já se bavil. Za mě pecka film. ()
- Natáčanie filmu prebiehalo v Paríži a tokijskej mestskej časti Chiyoda. (dyfur)
- Ve scéně, kdy Hubert (Jean Reno) vyjde od právníka na ulici, je možné všimnout si, že jeho společník Momo (Michel Muller), který na něj čeká, je připoután bezpečnostními pásy. Hned v dalším záběru je ale odpoutaný. (MartinM)
- Kolem 17. minuty filmu volá japonský notář komisaři Fiorentinimu ohledně úmrtí Fiorentiniho bývalé lásky. Sděluje mu doslova: „Zítra v 15 hodin provedu otevření závěti.“ Pár vteřin na to říká: „Zítra Vám to letí z Paříže v 17 a ve 20 hodin, zamluvil jsem Vám oba lety“. Za dalších pár sekund oznamuje, že: „Paní Kobajaši bude podle svého přání zítra zpopelněna.“ Žádný z těchto časů matematicky i logicky nesedí. (Gmisiycs)