Reklama

Reklama

Krvavá sklizeň

  • USA The Reaping (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragické smrti manžela a dcerky víru v Boha ztratila. Nyní Katherine vědeckými postupy vyvrací domnělé boží zázraky po celém světě. Na žádost místního učitele se vydá do městečka Haven, kde se řeka zbarvila do ruda. Místní se obávají, že je to první z biblických deseti morových ran. Katherine se případu ujme, když zjistí, že místní lidé viní z pohromy dvanáctiletou Loren. Brzy se stává svědkem dalších úkazů odpovídajících biblickému proroctví a zoufale hledá racionální vysvětlení, kterým by dívenku zachránila před lynčem. Jenže všechno není takové, jak se jeví a Satan se opět ukáže jako mistr klamu. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Natočit v dnešní době satanský horor, který by byl ryze originální a vyvaroval se všech žánrových klišé a nechtěných citací ze svých slavnějších předchůdců, je věc velmi nesnadná a "Krvavá sklizeň" je toho důkazem. Zároveň však dokládá i fakt, že i tak otřepané téma jako jsou egyptské rány a satanský kult se dá pojmout s dostatečnou dávkou invence a když k tomu přidáme pár slušných lekaček, dobrou práci s atmosférou a solidní herce v čele se sympatickou Hilary, nějakou tu díru v logice a překombinovanost děje tvůrcům klidně odpustím. Na rozdíl od jiných mi závěrečný double twist nevadil a na mém soukromém hororovém žebříčku tenhle snímek lehce přečnívá spoustu jiných nevýrazných zástupců daného žánru, 3,5*. Mimochodem - ten zvonek z bleskovce je vážně pěkná věcička. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Pro mě milé překvapení. Jeden z nejlepších hororů roku 2007. Skvělá kamera,střih,zvuk a k tomu příjemé efekty viz.Kobylky. K tomu jako bonus příjemný výkon Hilary Swank a skvělá AnnaSophia Robb. Jedinou kaňkou na tomto filmu byla závěrečná typická "hollywoodská" hláška,ale ani to mě neodradí od vysokého hodnocení 4*. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kathrine Winterová je vysvetená duchovná, ktorá sa obrátila chrbtom ku svojej viere. Vyučuje na vysokej škole a popri tom sa venuje prešetrovaniu údajných zázrakov. Doposiaľ pre každý takýto prípad našla vedecké vysvetlenie. Až do chvíle, kedy prijala pozvanie do mestečka Haven. V tomto na oko idylickom malomeste sa dejú divné veci. Na jej obyvateľov udreli biblické, staroegyptské rany - voda v rieke sa premenila na krv, mŕtve žaby, muchy, uhynutý dobytok, vši, hnisavé vredy, kobylky, oheň padajúci z oblohy, mŕtve deti... Za toto všetko je vraj zodpovedná dvanásť ročná Loren McConnell. Útle, blonďavé dievča. Skrz ňu uskutočňuje svoju vôľu samotný Satan. Kathrine musí prísť na to, čo sa to vlastne deje. S niečím podobným sa ešte nestretla. Okultný, sektársky horror s, dvojnásobnou držiteľkou Oscara, Hilary Swank v hlavnej úlohe. *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. The Incident in Chile [1:54] ,2. The Call from Costigan [2:15] ,3. Trip to Haven [2:47] ,4. River of Blood [2:00] ,5. Katherine Encounters Lauren [2:09] ,6. Plague of Flies [3:48] ,7. Katherine's Story [2:36] ,8. Katherine's Faith [2:36] ,9. Katherine Reaches for Lauren [1:23] ,10. Why Not? [1:59] ,11. Livestock [1:07] ,12. Katherine Believes/Costigan Burns [4:33] ,13. The Sacrifice Room [1:58] ,14. Flowing Blood [1:56] ,15. Locusts [1:55] ,16. Ben Is Dead/The Confrontation [1:59] ,17. The Darkness [1:48] ,18. God Intervenes [2:52] ,19. The Boy [4:45] ,20. The Reaping Title Sequence [1:57], ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dost průměrnej film, na to co Hilary Swank točí v posledních letech. Jako takovej náboženskej horor to sice nebylo zas tak špatný, ale bylo to na muj vkus až příliš přeplácaný, hlavně teda na konci a pointa trošku zastaralá a okoukaná. Taky se mi moc nelíbila ve vedlejší roli AnnaSophia Robb, sice sem si jí celkem oblíbil z Terabithie, ale na tuhle roli by se podle mě hodil někdo daleko záhadnější a mysterióznější. Nicméně některý scény jsou docela napínavý a celkově film neni špatnej. jen to neni žádná bomba ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Až poznáte původních deset egyptských ran, které posloužily jako základ příběhu, všimnete si, že mají jiné pořadí. To, co stačilo Bibli, mělo pro potřeby filmu málo dramatický dějový oblouk. (imro)
  • AnnaSophia Robb (Loren McConnell) bola vo filme skutočne bosá, dokonca aj v scénach, v ktorých bežala lesom. Podľa jej slov si to celkom užila. (Pat.Ko)
  • 50-milionový, podle některých zdrojů až dvojnásobně drahý naboženský horor na tento žánr specializované společnosti Dark Castle Entertainment vydělal distributorovi Warner Bros. během prvního víkendu (6. – 8. 4. 2007) v amerických kinech 10 milionů na pátém místě. Celkový obrat se vyšplhal na 25,1 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno