Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (93)

Playman odpad!

všechny recenze uživatele

Já fakt nechtěl bejt negativní. Celou dobu jsem doufal, že tam někde přijde moment, kterej dá celýmu příběhu smysl. Nějakou hloubku nebo pointu. Aspoň něco. Ale fakt nic. Fakt cítím absolutní vesmírnou prázdnotu. Prostě proč? Celýmu příběhu chybí celá jedna vrstva, která by vysvětlila proč vlastně sledujeme, co sledujeme, k čemu to slouží? Vyústění bylo extrémně předvídatelný a stalo se to, co jsem čekal. Ale ono tam fakt nebylo nic navíc, prostě to bylo a najednou skončilo. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti tem ostatním "sociálním epizodám". Se tohle do Black mirror perfektně hodí. Dobře napsané a skvěle zahrané. Od počátku tušíte jak to asi dopadne. Poté jen s napětím sledujete, jak to dopadne. PS: Oceňuji že tam nikdo necpal žádnou rasovou, gender ekovyváženost.  Možná proto ďej zasadili do alternativní minulosit, aby tohle nemuseli řešit. ()

Reklama

zamukooo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejméně nápaditý díl 6. série. Aneb dejte tam ohrané téma přenosu vědomí ze člověka do robota/jiného člověka, inspirujte se vraždou Sharon Tate a jejích přátel, a máte příběh hotový. Tak asi takto nějak ten díl vznikl. Od momentu, kdy jeden z astronautů chce druhému půjčit svoji repliku, to bylo dost předvídatelné, to ho jakože nenapadlo, že třeba bude chtít mít něco s jeho manželkou? Ačkoliv je to „nejvíc Black Mirror“ díl 6. série, můj favorit to není. A jsem jediná, kdo v tom konci vidí paralelu s komunismem? Jakože by na tom měli být oba stejně (asi aby si nezáviděli)? ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 6. sérii jde o epizodu s nejvíc old-school Black Mirror feelingem, v předchozích sériích by však šlo jen o slabší průměr. Námět je oukej, herci parádní (zejm. Aaron Paul), je zde pár skvělých momentů ("Mansonův" kult, manželská hádka)... Ale všechno bohužel jde přesně v těch kolejích, jak jsem čekal, bez jediného překvapivého momentu, navíc s přestřeleným závěrem a přehnanou stopáží. Zkrátit, prostřihat, trochu poladit děj a Beyond the Sea by byla dobrá epizoda. Takhle je jenom... obyčejná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ asi najviac "Black Mirror" epizóda šiestej sezóny. Zaujímavý nápad, ktorý by mohol priniesť riešenie pre manželky kozmonautov odchádzajúcich na dlhšie obdobie preč. Avšak každý technologický nápad má aj druhú stranu mince. Beyond the Sea má pomerne nepredvídateľný dej, ak si myslíte, že viete, kam smeruje, tak urobí prudkú odbočku, či skôr otočku do protismeru. O epizóde treba trochu popremýšľať, najmä nad jeho záverom a tým, čo skutočne znamená. Napriek spokojnosti pôjde ale asi o jedinú epizódu BM, ktorú si už nepozriem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama