Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Beyond the Sea (S06E03)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

V alternativním roce 1969 dojde na Zemi k nepředstavitelné katastrofě. Dva astronauti na speciální a nebezpečné vesmírné misi se pak musí vyrovnat s jejími následky. (Netflix)

Recenze (93)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatný.. Námět poutavý a originální a jeho průběžná "těžba" ukázala smysl pro jakousi hravost.. Jen jsem nebyl ve výsledku úplně uspokojen. Přemýšlím, že možná je to tím, že ten děj v sobě nese tolik vrstev a dalšího potenciálu, že to tady na ploše jednoho kratšího celovečeráku působilo pořád možná příliš zkratkovitě a uspěchaně. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsná epizódka. Pre mňa ale nie až taká prekvapujúca a predpokladal som, že sa to poriadne poserie. Moja predtucha bola založená na experimente, ktorý robila NASA, kde zatvorili pár chlapov a jednu ženu a skúmali vystavenie ľudí dlhodobej izolácii (v prípade cesty na Mars). Zvrtlo sa to. A riadne. Chlapi sa po pár mesiacov dostali do riadnej hádky, ženská ich musela od seba odtrhnúť, inak by sa asi pozabíjali, potom obrátili svoju frustráciu na ženskú a takmer ju znásilnili. Čumel som na ten článok s otvorenou hubou. Bolo z toho fiasco, odvtedy sa ale urobilo viacero testov, kde sa simulovala izolácia astronautov a takto sa to neposralo, ale hodiť niekoho do vesmíru a na niekoľko rokov, aby boli vystavení šialenej izolácii a ešte k tomu stresovým situáciám, je niečo, čo si nikto nevie ani predstaviť. A na tom je založená celá premisa. Aj keď tu mali chlapci možnosť si odskočiť za svojimi polovičkami a deťmi, ale čo ak jeden z nich prežije osobnú tragédiu a rodinu stratí, čo sa môže stať? Všeličo. Celkom zaujímavý príbeh, za mňa pohoda. Ale tento mindfuck už asi nechcem vidieť. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 1969 jsem se narodila a jsem si zcela jistá, že neexistovala ani dokonale zvládnutá umělá těla ani možnost přenosu vědomí, a to dokonce ani z kuchyně do obýváku, natož do vesmíru. Tohle zrcadlo se mi prostě nelíbilo a dávalo nastavit svou tvář leda tak slaboduchému scénáři, kdy US posílá do vesmíru astronauty bez nějakého psychologického profilu apod. Zvolení roku 1969 je také nepochopitelné, důvodem může být jen vzpomínka na Mansonovu Rodinu. Ta má ale svůj příběh. ()

moriero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER! Do úplného závěru to byl jeden z nejlepších dílů celé série za plnou palbu hvězdiček s geniální zápletkou, kouzelným retro stylem a la Predestination a překvapivě hvězdným obsazením (ač u mě nejvíc zářil Aaron). Nechápu některé zdejší komenty. Anotace je sice dost zavádějící, ale o alternativní minulosti se tam píše. A je jasné, že pokud bychom uměli (ať už v jakékoliv době) vytvořit tak dokonalé replikanty, že by to bylo přesně obráceně (oni nahoře, my na Zemi). Ale pro mě nebyl problém přistoupit na pravidla hry. Problém jsem měl se samotným dějem. Opravdu jsem čekal, že Hartnett ty dveře neotevře a pokusí se vydávat za svého parťáka. Takové lehce otevřené konce mám rád. Ale tohle byla silná káva i na mě. A to snesu fakt hodně (viz Češi na cestách a jiné masakry). Proto mínus jedna hvězdička. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díkybohu epizoda přímo prokličkovala mezi klišé a všemi mými teoriemi, jak děj „určitě dopadne“ a „jak nová série Černého zrcadla nedokáže překvapit“ a naservírovala téma utopického vesmírného dramatu, které se odehrává na dvou místech zároveň. Chvíli jsem měl pocit, že sleduju samostatný film a do konce jsem byl zvědavý, jak vlastně dopadne. Spokojenost! Samozřejmě to mohla být jedna z těch epizod se šťastným koncem, i to tam částečně směřovalo, ale to by zase nebylo úplně ono. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama