Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Mazey Dayová (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Mazey Day

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalá hollywoodská hvězdička se snaží vyrovnat s následky nehody a dělá, co může, aby unikla smečkám dotěrných paparazzi. (Netflix)

Recenze (80)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanúšikovia BM asi neprijímajú odklon od sci-fi a príklon k čistokrvnému hororu, avšak sama o sebe je táto epizóda trefnou, cynickou, krutou a krvavou satirou na médiá, hviezdny status, paparazzi a podobne a zároveň aj revenge filmom, čiže v tomto smere stále ideme v myšlienkových prúdoch nastolených v prvej epizóde. Výhodou je krátka stopáž, Mazey Day má rýchle tempo od začiatku do konca a čo bude ďalej, si musí divák domyslieť. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten všeobecný hate bych chápal z pozice člověka, co viděl pouze tuto epizodu, jakkoli vytrženou z kontextu celého Black Mirror, ale pokud se předpokládá, že každý sledující této třičtvrtěhodinky viděl i všechny série předchozí, neměl by se zas tolik divit všem WTF momentům a nezahnat Mazey Dayovou až do tak tristních čísel. Reflexe dnešní zhýralé doby je tu cítit každou druhou minutu a v tom já spatřuju moc seriálu už od jeho plenek. ()

Reklama

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, chápeme. Paparazzi zkrátka nemají funkční morální kompas. A to i v případech, kdy se bojuje o život, či vidí něco nadpřirozeného. Cíl je jasný. A ta paralela mezi nimi a finálním odhalením je vlastně smysluplná. Ale dalo se to zpracovat daleko lépe. Výhoda Black Mirror je zároveň i nevýhodou a fanoušci zkrátka očekávají tu nejvyšší kvalitu. Mazey Day má brakový nádech, možná i cíleně. Jsou tu aspekty a inspirace mysteriózních fantasy seriálů minulé dekády, či přímá inspirace ságy Twilight.  (důkazem může být výběr písně Supermassive Black Hole od Muse, která hrála v baseball scéně prvního dílu a dnes je pro cílovku kultovní záležitostí) Potěšilo malé pomrknutí na ČR, i když tam byly nějaké chybky. Tvůrci to u nás mají nejspíš rádi. Celkově ale průměrnější epizoda, která má ale potenciál a jasný vzkaz pro všechny hady s foťáky. PS: velice líbivý moment byl, když plno foťáků blikalo přímo z obrazovky a divákovi to bylo stejně nepříjemné, jako celebritám a mohl skrze tenhle zážitek procítit, jak moc otravné to musí být. ()

zamukooo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Větší blbost jsem dlouho neviděla. Nechápu, co to mělo znamenat ani co to dělá v seriálu Black Mirror. Asi nejslabší díl BM vůbec. Aneb když se snažíte o nadsázku, ale vznikne z toho divný pokus o fantasy. Přitom to začalo dost slibně. Nakonec dávám jednu hvězdičku navíc, protože téma paparazzi si zaslouží víc prostoru. Někteří by byli schopni i přihlížet umírajícímu člověku a nepomoct mu, hlavně že budou mít co nejvíc šokující fotky. ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čast deja sa akoby odohráva v čechách. Asi v 10 minute je tam česká polícia pred malým tunelom a pred tým tunelom je tiež vzdialenostná tabulka mesta s názvom "VSSI BLOD", to si tvorcovia mohli pozrieť aspon spravny názov, (zrejme sa má jednat o Vyšší brod). Spojler: Mazey Day je vlkodlak. Najslabší diel 6. série. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno: „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod. (bejbous)
  • Krajina, jež představuje v seriálu Českou republiku, se ve skutečnosti nachází v Německu poblíž zámku Hohenschwangau pod názvem Alpsee Lake. (Worlik23)
  • Při scéně v České republice můžeme vidět policejní auto ještě se starým zeleným pruhem. Auto má však červený i modrý maják, v té době ale všechny složky IZS používaly pouze majáky modré. (Scelleton)

Reklama

Reklama