Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuveriteľný počin. Táto epizóda, aj keď prostredie možno nesadlo každému je tak neuveriteľným pľuvancom do tváre Západnej civilizácie a konzumnej spoločnosti, že lepšie to ani natočiť nešlo. Čo všetko sú mladý ľudia urobiť pre slávu a lajky, za čím sa vlastne celý život ženieme a kvôli virtuálnemu životu avatarov zabúdame žiť. If You don fix this shit f**k You Microsoft...Xbox, Československo má talent a pod. dostali riadne po papuli... ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

35748. díl Ulice, 29745. díl Ordinace, 36. sezona Superstar, 29. sezona Česko hledá něco, reklama na každém kroku. Líbí se Vám takový náhled do budoucnosti? Tak šup, pusťte si druhý díl Black Mirror s názvem Fifteen Million Merits. Při jeho sledování se budete cítit jako v ráji. Chybí tomu už jenom Krimi zprávy a Soudkyně Brambora - Lambora - ne, Barbara je správně.. Nápad vynikající, provedení slušné, ale na hodinu to vážně není. Takový hezky vztyčený prostředník všem TV stanicím typu Nova, Prima a Barrandov za jejich stupidní pořady určené pro zombie. Ani bych se nedivil, kdyby to takhle za chvíli vypadalo v Číně, kde Velký bratr nikdy nespí. Dal by za 3*, ale je to tak trefné, že zvedám na 4*. Fuj. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se hodnotí tak těžko, že už jen za to, si tvůrci zaslouží uznaní. Během té hodiny, jsem si prošel třemi fázemi: skoronuda, tvrdý přesný zásah, lehké zklamání. První třetina byla trošku nezáživná díky tomu, že nám Lyn jen pomalinku a neochotně odkrývá, jak funguje svět, kde je doveden add absurdum jakýsi kreditní systém, kde body získáváte šlapáním na rotopedu. A za ty si můžete pořídit nejen jídlo, ale třeba možnost nedívat se na určitý typ pořadu. Bez tohoto pomalejšího úvodu, by ovšem nemohla jako těžká palice dopadnout pointa, která byla velmi krutá a tvrdá...taková, po jaké jsem volal v předchozím dílu. Kdyby vše skončilo tímto okamžikem, dal bych plný počet hvězd bez váhání. Jenže ono neskončilo. Tvůrci se rozhodli, že tu krutou pointu ještě nastaví závěrem, který bude trochu cynický, nebo prostě realistický v tom horším slova smyslu. Je to škoda. Posledních cca deset minut, totiž odšouplo pocity z té první pointy bokem a místo nich nám bylo předloženo k úvaze, jestli je zkažený svět, ve kterém Blink žije, nebo spíš lidé, kteří jsou jeho součástí...potažmo Blink sám. Tak, jako k dokonalosti něco chybělo prvnímu dílu, tak tady k dokonalosti něco přebývalo. PS: Jessica Brown Findlay je jedna z nejpěknějších Angličanek, které jsou momentálně ve filmu vidět. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děláte si p*del? Asi se fakt nikdy nesmířím s tím, co za děti a jak zde hodnotí tyto rádoby umělecké filmové počiny, protože toto mohl po předchozím díle vymyslet jen naprosto je*nutej mozek co přestřelil svou dávku! A ještě větší de*il tomuto může dát plný počet hvězd! Po prvním díle jsem se nažhavila na konečně zajímavý děj z politického prostředí, které běžně nesnáším, ale dvojka mi dokázala, že tento "seriál" bude naprostá pi*ovina, která na sebe ani nenavazuje. Jak můžou zprznit hodnotný pilot nějakým matrixem, už se jdu koukat, co za vola má na tom podíl, abych se mu vyhnula obloukem, protože dělá z lidí normální idioty nic nenavazujícími snímky. To je jak smíchat Dallas s Jump street 21, Invazí, Ospalou dírou a Všemocným dohromady. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy až nepříjemná epizoda. Představa, že by lidstvo mohlo dosáhnout až takového stupně odosobnění a oduševnění, je těžce děsivá, ale fakt, že se dost možná v tomto bodě již nacházíme, je mrazivé. To už by si jeden radši hodil provaz. Nebo přeřízl tepnu kusem skla. Ale lze to očima vstříc anonymního animovaného davu? Koncept a sdělení Černého zrcadla je až brakově přímočaré, ale od toho hádám zrcadla slouží. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)
  • Hoci ide o druhú časť seriálu, bola to prvá napísaná epizóda vôbec. (Arsenal83)
  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)

Reklama

Reklama