Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodná matka Marie se strachuje o bezpečnost své dcery, a tak se rozhodne vyzkoušet supermoderní zařízení, které bude sledovat, kde právě je – a spoustu dalších věcí. (Netflix)

Recenze (88)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Láska + přecitlivělá starostlivost = iParenting_1984 2.0 aneb když výchovu nahrazuje kontrola. Nesporně jedna z nejobyčejnějších epizod (navíc je jasné nejen k čemu to směřuje, ale i kudy se to tam dostane), ovšem právě ona "všednodenní obyčejnost" a dilema každého rodiče při hledání hranic "kam až při výchově/kontrole/důvěře zajít" jsou největšími přednostmi. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohlé téma mi sedlo. Rozvíjí starý známý koncept teorií, jak nejlépe vychovat své děti. Jak třeba zařídit, aby nekouřili? Je lepší rodič tyran, co prohledává kabelku, nebo liberální rodič se stylem "Jen ať si na to přijde sama"? Odpověď není jednoznačná, protože znám různé lidi z obou "výchovných táborů". Někteří dospělí vám řeknou, že jsou rádi, že měli přísné zakazující rodiče. Film si pokládá klasické otázky: Co dělá můj puberťák tam někde venku? Co když bere drogy? A když mu je budu zakazovat, nebude jej to ještě více lákat? Každopádně jedna odpoveď je jistá: zbůsob výchovy matky tohoto příběhu nikam nevede. Přiběh je dobře vygradovaný. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu příliš popisné, tady je to ukazování prstem na nebezpečí technologií výrazné, převáží nad samotnou atmosférou příběhu.. Jinak ale pravdivé, rodiče vozící své šestnáctileté dcery do školy, aby byly v bezpečí nebo hyperprotektivní matky omývající Savem hračky pro svá batolata by pro uváděnou vychytávku sáhli bez rozmýšlení. Výsledkem je odmítnutí a rozchod, nepřipravenost nebo naopak připoutání, trauma v každém případě.Jako ve skutečnosti - matka i dcera jsou k politování, případně na pár facek. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl, ale pořád ještě hodně dobrej. V jeden moment jsem si ale uměl představit, že to se Sarou dopadne mnohem hůř- že si nechá naložit od každýho, kdo si řekne, a že do sebe narve cokoliv, co jí kdo nabídne. Ta představa mi přišla mnohem temnější, mnohem tísnivější, než to, co se tady nakonec odehrálo. Mámu nesoudím, rodičů, který by napadlo něco podobnýho, by podle mě byla většina, pokud by měli tu možnost. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čipovat si můžete psy nebo kočky, ale nezkoušejte to proboha na děti. Zajímavé téma, i když z mého úhlu pohledu celkem nevytěžené. Příběh, kteří si autoři zvolili, je ten nejméně konfrontační a nejméně překvapivý, jaký si mohli vyybrat. Mnohem zajímavější by mi přišel úhel pohledu, jak se bude bránit čipované dítě (které neuvidí zlo) třeba nějakému útočníkovi nebo psovi. A jak se snaha ochránit obrátí proti ochraniteli. No, třeba se ještě dočkám v další sérii..... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Technologie v této epizodě, která zaznamenává vše viděno něčíma očima, je velmi podobná paměťovým kotoučům z epizody Celá tvá minulost (2011). Je možné, že jde o jiné využití téhož vynálezu. (hansel97)

Reklama

Reklama