Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (131)

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda zcela postrádající jakýkoliv alespoň trochu zajímavý námět, myšlenku i pointu. Obsahově jde o přímočarou post-apokalyptickou naháněčku stylově mísící Terminátora a Cestu. To je vše. Naštěstí akce, vizuál i režie jsou velmi dobré, bez nich by Metalhead nestál vůbec za nic. P.S. Škoda Octavia koukám přežije i apokalypsu :) ()

Yesqward 

všechny recenze uživatele

Čím viac nad Metalheadom rozmýšľam, tým viac mu odpúšťam jeho chyby. Po prvom pozretí som bol zmätený, lebo to bolo niečo úplne iné. Metalhead nie je Black Mirror epizóda, to ale neznamená že je zlá. Silne metaforická a emocionálna jazda so skvelou kamerou, treba tomu dať ešte jednu šancu. Posledný záber zdrcujúci. 90% ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílé je to ještě působivější a ten postapo svět depresivnější a roboti vypadají i děsivěji. Má to dobré okamžiky, ale prostě jsem musel přemýšlet, proč je najednou svět zaplaven vraždícími robotickými psy, kde je armáda, proč lidi nemají zbraně, kterýma by se mohli lépe bránit atd., což mi snižovalo zážitek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Black Mirror bez překvapivé pointy či zvratu? Respektive první epizoda Black Mirror bez jakéhokoli nosného nápadu? Jako co to bylo, a proč to bylo v tomhle seriálu? Prostá černobílá postapokalyptická naháněčka s robopsem, na níž i ta střídmá čtyřicetiminutová stopáž byla moc. Pořád jsem čekal, že to k něčemu zajímavému dospěje, ale ono nic. Kdyby to bylo alespoň napínavé, ale ono ani to ne. Nejzbytečnější díl ze všech. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky absolutně nechápu zdejší komentáře. Bylo to kratší, než obyčejná epizoda, ale za to nadupanější. A to není vůbec zlé. Zajímavý nápad, dobré provedení, černobílost vhodně zvolena, napětí gradující. Ti co píšou, že bez pointy, tak bych možná příště věnoval zvýšenou pozornost v označeních jednotlivých epizod. V závěru si jednu chvílí říkáte proč, a o chvíli později už víte proč :D Nemám proti tomuto žádných výtek. Byla to jízda. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (12)

  • V tejto epizóde vystupujú len tri postavy- Bella, Clarke a Anthony. (Fugito)
  • Táto epizóda je čiernobiela, pretože najdôležitejšou „rasou“ na Zemi sú teraz v tomto postapokalyptickom scenári psy, ktoré majú byť farboslepé. Toto je však bežný omyl. Psy vidia farby, len ich vidia tlmene. (Arsenal83)

Reklama

Reklama