Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Black Mirror bez překvapivé pointy či zvratu? Respektive první epizoda Black Mirror bez jakéhokoli nosného nápadu? Jako co to bylo, a proč to bylo v tomhle seriálu? Prostá černobílá postapokalyptická naháněčka s robopsem, na níž i ta střídmá čtyřicetiminutová stopáž byla moc. Pořád jsem čekal, že to k něčemu zajímavému dospěje, ale ono nic. Kdyby to bylo alespoň napínavé, ale ono ani to ne. Nejzbytečnější díl ze všech. ()

Ziriath 

všechny recenze uživatele

Nezlobila bych se, kdyby těch dvacet minut co tomu chybělo oproti ostatním dílům, bylo využito na uvedení do toho světa - proč se to stalo a jak. Ale drží si to atmosféru, pes je správnej zlej sráč s kudlou - jak z nějakého snu, kdy před něčím prcháte, je tam oktávka, skvělá písníčka (Pokud chcete vědět: The Stranglers - Golden Brown), jen závěrečné odhalení je vyloženě debilní a chování hlavní aktérky místy poněkud nelogické ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě první automobilová honička s Oktávií 1. generace a je hustá :) To auto přežije i Apokalypsu (shození z útesu už bohužel ne), to je jasný polovině ČR, pro kterou je tohle auto vlhkým snem, už 20 let! Jinak díl zajímavý... líbí se mi jen náznaky postapokalypsy, kdy svět ovládla umělá inteligence, zde v podobě pravděpodobně ochranných/bojových robotích "psů". Lze si hodně domýšlet. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je určitě zklamání, pokud by to nebylo black mirror, řeknu si fajn survival s celkem vypjatými scénami. Bohužel je to black mirror a když nedostanete alespoň nějaký mindfuck, konečné rozuzlení, z jakého důvodu se to či ono děje, tak jste samozřejmě zklamaní. Já bych to do úplných pekel neposlal, ale určitě jde o nejslabší díl seriálu. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejhorší epizoda Black Mirror, jakou jsem dosud viděl (kterou musím popsat včetně děje až do závěru, tak pozor na SPOILER). Její obrazové zpracování není špatné, ale obsah jako by snad ani do tohoto (jinak geniálního) seriálu nezapadal. Apokalyptická vize byla natočena vcelku napínavě a uvěřitelně, ale námět nebyl nijak originální. Je to, už by se dalo říct, klasická hrozba robotické technologie, která se vymkne lidstvu z rukou a dostane ho na pokraj vyhynutí. Ale to by nebylo to nejhorší, i tak by to určitě mohlo být natočeno zajímavě. Bohužel byl ale tento díl založen hlavně na nechutných záběrech rozstřílených hlav, kterým se dosud díkybohu tento seriál úspěšně vyhýbal. Navíc snad poprvé u Black Mirror se mi stalo, že mé hodnocení snížila pointa celého příběhu (tak bacha na ten spoiler, byla by škoda, kdyby toho byl někdo ušetřen :-D )... sice chápu, že chtěli autoři poukázat na určitou mechaničnost technologií, která útočí na lidi bez většího důvodu, ale už si asi neuvědomili tu neskutečnou absurditu jejich nápadu... lidé se zřejmě někde skrývají, nejspíš budou mít problémy se zásobami, aby vůbec přežili, když v tom se chrabrá trojice vydá na sebevražednou misi do opuštěného skladu... ne aby doplnili životně důležité suroviny, léky nebo jiný materiál, ale aby přivezli dítěti náhradního plyšového medvídka... ach jo :-D ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Reč o ošípaných a rovnosti je na začiatku odkazom na knihu "Zvieracia farma" Georga Orwella (1954). (Arsenal83)

Reklama

Reklama