Reklama

Reklama

Padělatelé

  • Velká Británie Fakers
Trailer

Obsahy(1)

Když v 1911 namaloval italský umělec akt dívky, netušil, že na jeho kopiii bude jednou záviset něčí život. V současném Londýně musí mladík Nick do čtyř dní sehnat padesát tisíc liber, které dluží gangsterovi Wrightovi. Ten si kromě výtvarného umění libuje také v likvidaci lidí. A Nick se musí hodně snažit, nechce-li, aby ho jeho mafiánský věřitel nenechal zabít. Náhoda mu přihraje jednak originál téměř sto let staré skicy italského mistra a zároveň nadaného bratra své kamarádky barmanky, který je schopný vyrobit několik dokonalých kopií. Podaří se Nickovi a jeho komplicům prodat kopie za patřičnou sumu v termínu? Tato svižná komedie natočená ve stylu filmů Aféra Thomase Crowna a The Italian Job, ctí pravidla žánru, který má v anglo-americké produkci dlouhou tradici. Nechybí zde pečlivé plánování akce, díky níž se má skupinka dostat k bohatství a překvapivé zvraty. Nosné téma padělatelství v umění režisér Richard Janes zpracoval s lehkostí a nadsázkou, která odkazuje k atmosféře svých filmových předchůdců. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená oddechová komedie, nijak objevný příběh, scénář zajímavý, ale samozřejmě ničím nový, herci jsou sympatičtí a ve svých rolích přesvědčiví. 3,5* si Padělatélé zaslouží. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Miluji tyhle úsměvné kriminálky, kde všechno funguje, jak má a děj není zbytečně zatěžkaný... Na hezký příběh se vždycky příjemné kouká a po shlédnutí filmu máte fajn náladu a čistou hlavu... Divím se tak nízkému průměru... ()

Reklama

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Podfukárske historky mám rád, hlavne tie z ostrovného prostredia, tento je síce roztomilo nepravdepodobný až priam romantický, ale dobre sa na to pozerá, v inej krajine by z toho bola celkom slušná šitovka, ale Angláni tomu vedia dať patričnú noblesu, takže 60%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama