Reklama

Reklama

V daleké budoucnosti lidstvo trpí nadvládou diktátora Zygona, Ale mladý Orin se rozhodne s pomocí svého kouzelného meče vybojovat pro svůj lid svobodu. S kosmickým pašerákem Daggem se vydává na nebezpečnou cestu. Podaří se mu získat dost spojenců a tyrana zničit? (Guild Home Video)

Recenze (19)

Ash_Black 

všechny recenze uživatele

Ono, jestli se mi nějakým záhadným způsobem povede najít tu kazetu, kde „Orin“ byl, tak ... už bude asi pomalu v rozkladu, protože jsem na to koukal vážně tehdy do zblbnutí, dokola a často. A tipuju, klidně si vsadím, že jestli tu VHSKu vypátrám, budu na to koukat zas. Tohle animák sci-fi, to si pamětí jen tak vyhodit z hlavy nejde. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Za doprovodu zvukových efektov zo STAR TREK a STAR WARS a podobne inštrumentovanej hudby, sa nám odvíja šablónovitý príbeh o súboji dobra nad zlom. Snáď môžem iba ľutovať, že som to nezhliadol ako decko, pretože verím, že mi mnou teraz riadne lomcovala nostalgia a zrejme by som snímok hodnotil pomerne lepšie. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nemám moc rád, když se někdo v hodnocení poddá nostalgii nebo něčím podobným, ale já nemůžu jinak:-) Tento film jsem viděl jako malý asi dvěstěkrát a už tenkrát se mi líbil, porbíral vážné téma v kreslené podobě (což jsem považoval v té době jako něco nového a zajímavého) a dobrodružství mě strhlo naprosto! Takže proto těch 5*!!! ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Battle Beyond the Stars, Krull, Flash Gordon.. a Legenda o Orinovi. Filmy které jsem jako malé děcko sjížděl na VHS snad tisíckrát. Až teď jsem na CSFD na Orina narazil. Na tu dobu to byla hodně svižná a dobrodružná animovaná space operka, jejíž jednotlivé scény si stále pamatuji (mutanti na povrchu, roboti, vzpoura v dolech), ale na název jsem si zaboha nemohl vzpomenout. Kult. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Legenda o Orinovi je pohádkou pro děti s poměrně zkratkovitým scénářem a konvenční animací postav, ale má hodně slušný drive, pár pěkných nápadů (např. mandroidi lovící lidi na součástky) a zdařile kombinuje prvky sci-fi a fantasy. Oproti figurálním zobrazením na svou dobu dost běžným, obsahuje celkem dost solidní malované backgroundy, koneckonců jednalo se o jeden z prvních filmů kombinujících počítačovou a ruční animaci. Navíc, byť neskrývá svou cílovou skupinu, je místy vlastně dost dospělou podívanou, a to pro svoji nekompromisnost a temnotu. Začíná mě mrzet, že mi tenhle film jako dítěti unikl, to musel bejt nářez....nebo rovnou ve 3D, jak byl uveden v amerických kinech. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama