Reklama

Reklama

V daleké budoucnosti lidstvo trpí nadvládou diktátora Zygona, Ale mladý Orin se rozhodne s pomocí svého kouzelného meče vybojovat pro svůj lid svobodu. S kosmickým pašerákem Daggem se vydává na nebezpečnou cestu. Podaří se mu získat dost spojenců a tyrana zničit? (Guild Home Video)

Recenze (19)

MareT. 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nemám moc rád, když se někdo v hodnocení poddá nostalgii nebo něčím podobným, ale já nemůžu jinak:-) Tento film jsem viděl jako malý asi dvěstěkrát a už tenkrát se mi líbil, porbíral vážné téma v kreslené podobě (což jsem považoval v té době jako něco nového a zajímavého) a dobrodružství mě strhlo naprosto! Takže proto těch 5*!!! ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Legenda o Orinovi funguje hlavně jako kurevská nostalgie na dětství, na videopůjčovny a na jedny z prvních sci-fi filmů, které jsem jako malý viděl. Další byly Hvězdné války: Episoda IV - Nová Naděje a Flash Gordon: Největší dobrodružství všech dob z dvaaosmdesátého. Orin nemá nijak extra děj, ani hudbu, ba dokonce ani nijak zvláštní animaci. V porovnání je úplně stejný s Flash Gordonem, co se animace týče. Jestli je cílovka, jak Orina, tak Gordona dětské osazenstvo, tak vím, že v té době jsem se cítil, jako dospělý divák. Proč? Protože na mě Orin působil drsným pašerákem, zlodějskými doupaty, obchody s lidmi, mimozemšťany, bordelem, kde byly všemožné mimozemské rasy, nelítostnými Mandroidy, kteří kuchali lidi, kvůli lidským "součástkám", hláškování a nekonečnému kouření doutníků hrozně dospělácky. S odstupem, ani nevím kolika let, jsem Orina mohl vidět znovu a nostalgie, která na mě z filmu dýchala se může rovnat opravdu jen Hvězdným válkám. Tyhle návraty mám poslední dobou moc rád. 85% ()

Reklama

Ash_Black 

všechny recenze uživatele

Ono, jestli se mi nějakým záhadným způsobem povede najít tu kazetu, kde „Orin“ byl, tak ... už bude asi pomalu v rozkladu, protože jsem na to koukal vážně tehdy do zblbnutí, dokola a často. A tipuju, klidně si vsadím, že jestli tu VHSKu vypátrám, budu na to koukat zas. Tohle animák sci-fi, to si pamětí jen tak vyhodit z hlavy nejde. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dlho som hľadal túto rozprávku z detstva, až sa mi ju podarilo znova nájsť vďaka užívateľovi miciverec, ktorému za to moja patrí nehynúca vďaka :) Dej som si nepamätal už skoro vôbec takže som to pozeral vlastne na novo. A pokiaľ možno, môžem povedať že po tých rokoch kedy som to videl prvýkrát a vlastne aj naposledy, to naozaj nestratilo z toho svojho kúzla takmer nič. Nádhera. Pre mňa 85 percent. ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Battle Beyond the Stars, Krull, Flash Gordon.. a Legenda o Orinovi. Filmy které jsem jako malé děcko sjížděl na VHS snad tisíckrát. Až teď jsem na CSFD na Orina narazil. Na tu dobu to byla hodně svižná a dobrodružná animovaná space operka, jejíž jednotlivé scény si stále pamatuji (mutanti na povrchu, roboti, vzpoura v dolech), ale na název jsem si zaboha nemohl vzpomenout. Kult. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama