Reklama

Reklama

Vypadá to, že i tentokrát je zapotřebí pomoci Doktora anebo snad ne? Jak se totiž ukáže, Doktor není tak úplně chtěný doktor. Začnou se proto dít bláznivé věci společně s River Song a jejím manželem králem Hydroflaxem jehož hlava je mnohem cennější, než se zpočátku může zdát. Proč? Kdo je vlastně Ramon? A opravdu miluje River pouze Doktora, nebo je vše úplně jinak? To a mnohé jiné zodpovídá právě tento vánočně laděný speciál v hlavní roli s Peterem Capaldim coby Doktorem Who a Alex Kingston jako River Song. (P. J. D.)

(více)

Recenze (34)

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepočítaje Heaven Sent, bylo to pro mě to nejlepší z DW roku 2015. Hlavně ta absence Kláry ten seriál tak nějak oživila. Zároveň to bylo celkem vtipné (scéna, kdy Doktor vstupuje "poprvé" do TARDIS byla perfektní) a odlehčené, což jsem od toho očekával, a byl jsem rád, že jsem to i dostal. A k tomu jako bonus to přineslo i zakončení linie s River. Osobně jsem si u těch věží vždycky představoval toho Smitha, ale myslím, že ta scéna i tak fungovala na výbornou. Rozhodně příjemné překvapení ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po loňském Santovi možná trošku zklamaní, ale přesto pořád skvělý vánoční díl, který si s chutí zopakuji. Několik vtipných hlášek se našlo (Doctor "poprvé" v TARDIS nebo scéna u drtiče odpadků) a samozřejmě i love story Doctora a River Song stojí za to. Mě ale zklamalo, že Moffat podruhé v řadě opakuje motiv "posledních Vánoc". ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento speciál je nejlepší rozdělit na dvě části. První část je hodně komediální a po poslední sérii (byť byla podle mě špičková) je to i vítaná změna). Už tohle by stačilo na slušné 4 hvězdy, ale pak přijde hodně emotivní finále, které překonává i "Last Night" (kterou tento speciál bohužel hodně upozadil) a proto si tu pátou hvězdu zaslouží. 90 % ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejslabší z Moffatových vánočních speciálů. Alex Kingston a Capaldi mají neuvěřitelně silnou, úžasnou chemii (ale s kým ji sakra ten zatracenej chlap nemá?) a rozhodně bych se nezlobil, kdybych je ještě někdy viděl pospolu, naopak k sobě jdou líp, než když hrál Doctora Matt Smith. Capaldi tady měl pravděpodobně asi nejlepší scénu během celého svého působení v seriálu, a sice vstup do TARDIS. Naprosto famózní. Byla tam spousta skvěle fungujících vtipů a akce, zápletka sice letos jedna z těch slabších, ale ani trochu nenudila (až na pár momentů) a já se u toho dobře bavil a navíc to vynahradilo finále, které bylo opět sice trochu Moffatovsky sentimentální, ale z těch lepších. A to vánoční intro je fakt nehorázně super! Jak by řekl Doctor: RIVAAAAAAA!!!!! Je to jeho nejlepší hláška, říkejte si co chcete, ale je to prostě tak. 88%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

It's like loving the stars themselves. Komedie chvíli dobrodružná, chvíli romantická, chvíli situační a nemalou chvíli i nepokrytě ztřeštěná - a celou dobu zakrývající věc neutajitelnou. Totiž to, že setkání Dvanáctky s River je tím nejupřímnějším slaďákem, jehož pravá síla je v nostalgii a v tom, co všechno tihle dva prožili, ať už zrovna hráli spolu nebo proti sobě. Dost možná nejlepší epizoda s Alex Kingston, kterou Steven Moffat dlouho odmítal všem naléhajícím fanouškům napsat, ale já stejně nevěřím, že ji někde v hlavě neměl rozmyšlenou dlouhé roky dopředu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Vedle jiných věcí, které se objevily ve scéně, kdy River Song (Alex Kingston) vytahuje obsah své kabely, aby tak uvolnila místo pro královu hlavu, se zde objevil i červený fez. Bezpochyby se tak jedná o odkaz na Jedenáctého Doktora (Matt Smith), který jej často v seriálu nosil. (P. J. D.)
  • Jedná se o vůbec první vánoční speciál, který nikterak nesouvisí s planetou Zemí. (P. J. D.)

Reklama

Reklama