Reklama

Reklama

Hodná holka

  • USA The Good Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Justine (hraje ji slavná Jennifer Anistonová) už dávno není malá holka vyrostla, je vdaná a ráda by založila rodinu. Její manžel Phil ji nade vší pochybnost miluje, ale v posteli jim to spolu nějak nevychází. Jednoho dne se Justine setkává se zajímavým mladým mužem, který jí nabízí šanci uniknout z manželské nudy do zářivého světa emocí a sexu. Jenže z banální milostné aférky se záhy stane posedlost a Justinin život je plný zmatků, lží a podvodů . Dokáže si vybrat mezi spolehlivým manželem a neodolatelným milencem? Je to hodná nebo špatná holka? Film podle scénáře Mikea Whitea natočil režisér Miguel Arteta a Jennifer Anistonová v něm dostala výraznou hereckou příležitost ztělesnit moderní Emmu Bovaryovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hodná holka mohla být mnohem lepším filmem. Přišlo mi to celé příliš mdlé, bez šťávy. Snímek s psychologickou podstatou a zajímavým příběhem postrádal nějaké grády. Něco, co by ho povzneslo na vyšší, záživnější úroveň. Takto zůstalo jen, sice u příjemného, kvalitního, ale průměrného snímku bez výraznějších dojmů. Ale Jakeu Gyllenhaalovi a Jennifer Aniston to společně slušelo a Jakeovi, coby psychopatickému mladíkovi ještě víc:) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Třicetiletá Justine (Jennifer Aninston) hledá ve svém životě nějaký hlubší smysl - dělá prodavačku v jednom supermarketu a její manžel Billy (John C. Reilly) je typickej buran (jestli neexistuje nějaká definice buranství, tak ji klidně můžou dle Billyho napsat) - jeho jedinou náplní života je sedět před televizí se stejně buranským kámošem Bubbou, chlastat pivo a kouřit trávu (jo a občas vyrazit do práce). Není divu, že když nastoupí do supermarketu nová posila, mladý spisovatel Holden (Jake Gyllenhaal), okamžitě se do něj Justine zamiluje a prožije s ním menší románek. Ale tímto drama teprve začíná - při jedné schůzce s mladým milencem je zahlídne Billův kamarád (který toho využije k vydírání Justine), a ještě k tomu Justine zjišťuje, že je těhotná ... ale s kým? ... Dost depresivní film - hledání pomyslného dna po jednom lidském přešlapu je podpořenou skvělou Jennnifer Aniston (nebyla ona zrovna krátce po rozchodu s Pittem? Za celý film se ani jednou neusmála), které skvěle sekundovali jak John C.Reilly (fakt super role, sedět na gauči před televizí a chvilkama pronášet rádoby filozofické myšlenky) a psychopatickej Jake Gyllenhaal. Drsný ... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jaké je nejoblíbenější téma amerických nezávislých filmařů? Hledání únikového východu z bludného kruhu rutinního života bez vyhlídek. Jaký je jejich oblíbený žánr? Základ tvoří drama dávající dostatečný prostor snaživým hercům (všechny hollywoodské hvězdičky si přece chtějí zahrát v „něčem umělečtějším“) a kolem něj je příležitostně rozehraná, přiměřeně bizarní, komedie. Happy end v jakékoliv podobě je zcela nepřípustný, vždyť jím se vyznačují všechny ty hnusné, přeslazené komerčáky. Tohle platí obecně, stejně tak platí fakt, že americká nezávislá filmová scéna je natolik otevřená novým talentům, že se v ní jen obtížně hledají kvalitní filmy. Hodná holka sice není jedním z nich, ale na rozdíl od těch vyloženě špatných má pár pěkných momentů. Rovněž má Jennifer Anistononovou, snažící se vymanit z role Rachel (snaží se holka, snaží, ale to je asi tak vše). Inu, oslava průměrnosti. 65% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, DaViD´82, marti ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príbeh jednoduchej ženy-predavačky, ktorá po príchode nového zamestanca-milenca rieši dilemu svojej budúcej existencie. (1) Stabilita, rutina - predstavovaná HomerSimpsnovským, milujúcim a dobráckym manželom s ktorým je proste nuda, alebo (2) útek z práce zamestnania, zamestanania a zabehaných stereotypov s psychicky a emocionálne labilným, so života zmeteným, vášnivo zamilovaným madíkom (výborný Gyllenhaal) s nulovou víziou budúcnosti. Trochu som sa obával výkonu Jennifer Aniston, ale bol som milo prekvapený jej sympatickým, civilným a hľavne uveriteľným výkonom, v ktorom našťastie Rachel nenájdete. Príjemný film s pár výbornými nápadmi. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Téma, které je tak často omýlané, ale stále aktuální, jelikož je to zcela "normální" a miliony lidí na světě, třeba zrovna teď, řeší stejnou situaci, jako hlavní postava Justine. Proto je pro mě film zajímavý, i když se určitým způsobem "táhne", ale zvratů je tam ažaž. Všichni jsou určitým způsobem nešťastný, ale záleží jen na každém zvlášť, co s tím udělají... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (14)

  • V čase vyjdenia filmu to bol v tom čase najoceňovanejší herecký výkon Jennifer Aniston po zaškatuľkovaní sa v Priateľoch (1994). Mnohí si mysleli, že by si dokonca mohla zabezpečiť nomináciu na Oscara, čo sa nestalo. (Arsenal83)
  • Jennifer Aniston přijala roli Justine pod podmínkou, že se již dále nebude do scénáře nějak zásadně zasahovat. (Avalon820)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. ledna 2002 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama