Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně po tolika latech znovu podívala na tuhle skvělou komedii a jsem za to moc ráda. Opravdu povedená komedie jak má být. Naprosto skvělý rozjezd, hned od začátku vás film zaujme. První polovina filmu v bance je perfektní, druhá polovina už trochu ztrácí ale rozhodně jsem se u ní nenudila. Vztahy mezi hlavní trojicí se mi líbily, jak byli natočené, žádné klišé, na které jsme u komedií zvyklý, konec byl taky hodně super. Takže rozhodně nadprůměrná zábava. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tento film miloval. Teď už to není ono...Scénář má obří díry a hlavně poté, co se film začne odehrávat mimo banku, to jde dost z kopce. Nekonečné honičky s tlusťochem Laskym...i závěr v Římě byl dost zvláštní. Děj po bance mi připadal takový uměle natahovaný a hlavně málo vtipný. Vlastně jediná vyloženě vtipná věc z druhé půlky je ten taxikář:-) Přesto ale (z nostalgie) 4 hvězdy. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Dle většiny reakcí nejen zde jsem očekával spíše průměrnější záležitost, jenomže přátelé, na tomhle filmu je dobrá nejen naprosto boží a nahláškovaná první polovina filmu odehrávající se v bance, ale i ta druhá, ve které už se s lupem cestuje na letiště. A ta druhá polovina (která dává vzpomenout třeba na Touhu po zlatě nebo dokonce Velký flám či podobné) "road trip" komedie, je snad ještě lepší! Tvůrci chrlí jednu úžasnou situaci za druhou, luxusní fór střídá ještě povedenější, Jean-Paul je jako vždy neodolatený a korunu všemu nasazuje famózní Jacques Villeret v roli taxikáře. Obrovské překvapení a po Veselých Velikonocích nejlepší Bébelova komedie a jeden z nejlepších scénářů Francise Vebera. Jasných 90%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V žádné jiné zemi snad nemají takové ksichty policajtů s přehlídkou nejdebilnějších výrazů, co vůbec jdou vykouzlit, než ve Francii. Tento film je co do zábavy sázkou na jistotu jakože klaun s přehledem nejen vykrade nejstřeženější banku ve městě, aniž by padla jediná oběť, ale navíc pobaví sebe, rukojmí i všechny ostatní. Belmondo řádí jako vždycky!☺ ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Fantastická krimikomedie, která nikdy neomrzí. Můj první film s Belmondem, co jsem viděl. První zhlédnutí bylo nezapomenutelné. Od té doby Belmonda miluju a dobře si pamatuji, jak jsem poté začal poctivě nakoukávat jeho filmografii. Vždycky když Bezva fintu dávají, dívám se. Belmondo (legendární Klaun) je zde jako vždy dokonalý a skvěle mu sekundují i Guy Marchand a Kim Cattrall coby jeho věrní spolu-zlodějíčci. Scénář je skvělý, má to geniální nápad a jako celek je film výborně vystavěný. Belmondův pláč do telefonu a závěrečný trik při odchodu z banky mě pokaždé zaručeně dostanou. Bezva finta je filmem vyloženě pro potěšení. Za tenhle výkon bych Belmonda nominoval minimálně na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herec - komedie nebo muzikál. Super krimikomedie. U mě pět hvězdiček. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Když se policisté dostanou do banky, zástupce policejního šéfa Fox (Jean-Claude de Goros) říká: "Ten starý pán a těhotná žena řekli špatné adresy, opuštěný pozemek a hřbitov!". Starý pán (Jean-Paul Belmondo) však policistům adresu neřekl. (Pepy)
  • Při automobilové honičce Grimma (Jean-Paul Belmondo) s odtahovkou Lásky odpadávají z kol auta Grimma poklice a opět se na autě různě objevují. (rakovnik)
  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama