Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Belmodo je sice alfa-omega filmu, ale co už. Vždyť proto na to taky koukáme, ne? Komedie, která nezklame, i když v druhé půlce trošku ztrácí dech, je klasikou svého žánru, ale humorem převyšuje Belmondův průměr. Námětem byla ona "finta", kterou neprozradím, dovedená k dokonalosti a zbytek filmu trochu trpí tím, že nás první půlka hodně bavila. To ale filmu nic neubírá. Naopak klaun sundá masku a je stále komediantem s vážnou tváří 75% = 4/5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Dle většiny reakcí nejen zde jsem očekával spíše průměrnější záležitost, jenomže přátelé, na tomhle filmu je dobrá nejen naprosto boží a nahláškovaná první polovina filmu odehrávající se v bance, ale i ta druhá, ve které už se s lupem cestuje na letiště. A ta druhá polovina (která dává vzpomenout třeba na Touhu po zlatě nebo dokonce Velký flám či podobné) "road trip" komedie, je snad ještě lepší! Tvůrci chrlí jednu úžasnou situaci za druhou, luxusní fór střídá ještě povedenější, Jean-Paul je jako vždy neodolatený a korunu všemu nasazuje famózní Jacques Villeret v roli taxikáře. Obrovské překvapení a po Veselých Velikonocích nejlepší Bébelova komedie a jeden z nejlepších scénářů Francise Vebera. Jasných 90%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tuto banku ještě nikdo nevyloupil - až na Grimma (Jean-Paul Belmondo) a jeho společníky. Grimm - v převleku za šíleného klauna - dokáže rozesmát kohokoliv, až na policejního komisaře, pro kterého je celá akce jen k vzteku, protože není schopen protřelého lupiče dostat. Ale když se Grimmův komplic (Guy Marchand) bezhlavě zamiluje do dívky, která naopak miluje Grimma, a navíc jim je v patách lamželezo Lasky, naštvaný že jej ke kšeftíku nepřibrali, začnou problémy... Jean-Paul Belmondo je již navěky zapsán v historii francouzského filmu, a každým dalším filmem, který mám tu čest shlédnout, svoji pověst jen potvrzuje. U Bezva finty jsem se skvěle bavil od prvních minut, až - i přes trochu pomalejší tempo v druhé polovině filmu (kde ale naopak exceluje "duchem chudší" taxikář (Jacques Villeret)) - do samotného konce. Samotný závěr bych považoval za trochu slabší, ale týká se to jen opravdu posledních pár minut... ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála výjimek, kdy je český dabing mnohem lepší než originál. Možná to je jeden z hlavních důvodů rozdílu hodnocení na imdb (65) a csfd (82), protože Krampolův hlas je zde jednoduše geniální a ostatní mu zdatně sekundují. Belmondův šašek v bance je u mě jedna z nejsrandovnějších filmových figurek vůbec a na první půlku filmu se můžu dívat pořád a pořád a pořád mě bude bavit. Je to jeden z těch případů, kdy se většinou směju ještě před danou scénou, protože přesně vím, co přijde a nemůžu se dočkat. Plno báječných hlášek a charakterů. Druhá půlka filmu není špatná, ale už není tak vtipná, jde tu spíše o honičky a jednoho (mimochodem skvěle ztvárněného) taxikáře. Bezva finta je komedie, na kterou se jednou za pár let vždy rád podívám. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Bezva film, chytrý, zábavný, po herecké stránce perfektní, vzájemné slovní přestřelky mezi Belmondem a Mariellem byly k popukání -mírně kolísal závěr, mi přišlo, že nevěděli kdy to ukončit./// Po dlouhé době (asi deseti let) můj první Belmondo. Víte, že jsem si jako malej myslel, že Belmondo a Van Damme jsou stejná herecká generace? A víte taky, že první film ve kterém jsem ho viděl byl film Mrchožrouti? A to jsem ho ještě neznal a ve filmu jsem fandil někomu jinému. Teď jsem dlouho váhal za který film Belmonda uchopit. Prostě se kterým filmem začít. Zkusil jsem tento a i s ohledem na to, že je to jeden z těch lepších kousků (takže očekávání byla) jsem si film náramně užil a po celou dobu se perfektně bavil. Možná jak zhlédnu všechny filmy, tak k tomuto budu přistupovat jinak, ale v tuto chvíli je to můj první Belmondo./// Celkem 88%/// ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Závěrečná scéna v Římě je natočená na náměstí Piazza Navona, kde se mj. natáčel podobně hořkosladký konec filmu Svatý rok (1976). (MrHousenka)
  • Když se policisté dostanou do banky, zástupce policejního šéfa Fox (Jean-Claude de Goros) říká: "Ten starý pán a těhotná žena řekli špatné adresy, opuštěný pozemek a hřbitov!". Starý pán (Jean-Paul Belmondo) však policistům adresu neřekl. (Pepy)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama