Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 1

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (496)

May 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jista, jestli je spravne srovnavat remake s filmem, ktery ho inspiroval. Americka verze je uplne jinde, pojima pribeh z opacneho konce a veskerou atmosferu buduje na temer o celou generaci starsich problemech. Nechapu vsechny ty pobourene tvare a davy lidi hrnoucich se do kin s predsevzetim "Nebude se mi to libit, je to prece remake Il Mare!", kterymi stavi film do pomerne neferove situace. 5-6/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná romantika s prvky mystiky. Klasický romantický slaďas, který ale narozdíl od svých konkurentů vůbec nevadí a je vyprávěn dospělou formou, což mi sedí více. Sandra Bullock a Keanu Reeves už v Nebezpečné rychlosti dokázali, že se k sobě docela hodí, jejich vztah je "uvěřitelný" (i když ne v pravém smyslu slova) a ke konci jsem si moc přál, aby Alex ulici nepřešel. Po herecké stránce není co vytknout, Sandra i Neo hrajou dobře a na svůj věk jim to neuvěřitelně sekne, avšak stará škola Christopher Plummer je dokázal přehrát rozdílem třídy, a navíc na to měl jen třetinu filmu. Příjemná romantická mystika, ale do kina bych na to nešel. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Ano klišé, ano slzopudná romance, ano, ano, ano ... Odpovídám na tisíce dalších výtek. Avšak film má nesmírně silnou atmosféru, která je jednak daná výtečnou a detailní práci s exteriéry, konkrétně s architekturou domů ... a pak také étericky půvabným dialogem dvou lidí z různých mírně vzdálených časových rovin - dialog, který se skrze nápadité filmové prostředky stává dialogem téměř tváří v tvář současným. A herci ... tentokrát jsem nedokázala najít nikoho, kdo by byl jen na ozdobu. Keanu Reeves ztratil svoji sošnou tvář a-lá Neo (která mě nikdy neseděla) a přešel do roviny, kterou jsem u něj snad nikdy nezažila, Sandra Bullock naštěstí není potrhlá romantička - ve výsledku jsou oba civilně příjemní. A časové paradoxy??? Sama nechápu o co jde a nebudu předstírat, že to vím, je mi to fuk... Pokud člověk nepřistoupí na pravidla nastolená od prvních okamžiků, těžko bude pro něj film snesitelný. Dům u jezera mě překvapil, protože jsem od něj nic zásadního nečekala a vlastně jsem ráda, že jsem nezasažena originálem Il Mare, možná bych pak film proklínala. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bolo dosť úbohé, hoci som to dopozeral tak s jednym okom, lebo keď som filmu obetoval obe, tak ma do polovice vôbec nezaujal. Už samotný príbeh je dosť na hlavu a romantika na ďiaľku vo filme nefunguje. Horko ťažko sa film dopotácal k záveru, nepýtajte sa ma ako a po bozku a objatí sa to končí. Strašná nuda a nezachránili to ani herci, hoci si uvedomujem, že to nie je celkom ich vina. Príbeh a hlavne réžia nezaujme a celé to jednoducho nefunguje. Film 40%. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Korejskou verzi jsem ještě neviděla a tahle emerická se mi hodně líbila. Byla to "taková jiná" romantika. Film má zvláštní atmosféru a možná i odpovídá na otázku jestli člověk může změnit svůj osud. No, třeba on sám ani tolik ne, ale ten kdo ho má rád, ten to možná dokáže. Jednu hvězdičku si nechám v rezervě pro Korejce, ale nemám k filmu jedinou výtku. Líbilo se mi všechno, Bullock i Reeves, dům u jezera, soundthrack, děj... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (29)

  • Remake korejského hitu přišel na 40 milionů a během prvního víkendu (16.-18. 6. 2006) promítání v severoamerických kinech utržil 13,6 mil. amerických dolarů, což stačilo na čtvrtou příčku žebříčku návštěvnosti. Celkový tamní zisk se pak vyšplhal na 52,3 milionu, celosvětový na 114,8 mil. (imro)
  • Prvotřídní restaurace se jmenuje Il Mare, což je mezinárodní název původního korejského snímku z roku 2000, podle nějž Dům u jezera vznikal. „Il mare“ znamená italsky "moře". Korejský název filmu je Siworae, což v překladu znamená přibližně „láska přesahující čas“. (imro)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama