Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Lucy je jedním z nejsilnějších příslušníků rasy „diclonius“, skupinky mutantů, jež se od lidí liší pouze růžovou barvou vlasů a očí a dvěma rohovitými výběžky na hlavě. Ty představují zdroj telekinetické síly dicloniů: vektorů, neviditelných a nadlidsky silných rukou, díky nimž jsou mutanti prakticky nepřemožitelní. Dicloniové chovají nepřekonatelnou nenávist k lidem a neváhají užít svých schopnosti k zabíjení, z toho důvodu je vláda drží ve speciálním vězeňském ústavu, kde jsou zkoumáni a postupně eliminováni. A právě odsud Lucy jedné noci unikne.

Bratranec Kouta a sestřenice Yuka se setkávají poprvé po osmi letech a jejich setkání je okamžitě pokřtěno neobvyklou událostí: na pláži nacházejí nahou dívku s růžovými vlasy, dvěma rohy a vážným zraněním hlavy, které způsobilo její ztrátu paměti, řeči a, řekněme, mírně infantilní chování. Kouta a Yuka se bezbranné Nyu, jak si dívku pracovně pojmenovali podle jediného zvuku, který vydává, ujmou, ovšem brzy zjišťují, že minulost Nyu je velice černá. Nebo by se slušelo říci spíše krvavá?

Japonský animovaný seriál „ELFEN LIED“, který obsahem pokrývá šedesát ze sto sedmi epizod stejnojmenné mangy, je znám a puritány kritizován hlavně pro velké množství nahoty, krve a extrémního fyzického i psychického násilí. Ovšem určitě to nejsou jediné důvody, proč bylo toto dílko, důsledně vyvracející názor, že anime je záležitostí určenou primárně dětskému publiku, svým americkým distributorem označeno za jeden z nejúspěšnějších titulů roku 2005. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ač je seriál přesycen naturalistickou brutalitou a jemnou erotikou, na lidi se snaží zapůsobit ve zcela jiném duchu. Anime nese silné poselství a podává ho způsobem více než odvážným. V morbiditě a krutostí převyšuje veškerou tvorbu, kterou jsem shlédl, o několik tříd, ale přesto vše dohromady skvěle funguje. Atmosféra je velice těžká a po shlédnutí z vás jen tak nesleze. Existují věci, které bych seriálu vytknul, ale ty kompenzuje originalita a již zmíněná odvaha investovat do tohoto projektu peníze. Díky tomuto seriálu jsem začal víc přemýšlet, jaký je rozdíl mezi zlem a dobrem, což se zatím ničemu jinému nepodařilo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních 2-3 dílů vystřídaly velmi rozporuplné pocity. Příšerně jednorozměrné, přecitlivělé a nesebevědomé postavy se plácají v nevěrohodných vztahových banalitách, což se dost prvoplánově snaží vykompenzovat velká porce brutality a nahoty; naštěstí to nelogické propojení dějových linek (z nichž jenom vraždící uprchlá mutantka Lucy s rozdvojenou osobností se dá označit za zajímavou) má své opodstatnění. Jinak škoda, že ta počáteční nelítostná krutost a bezcitnost se záhy ukáže jako neškodné pozlátko: useknuté končetiny nahradíme umělými a ještě z toho máme srandu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to především romantický příběh, i když jeho kořeny jsou velmi tragické. Celým příběhem se vleče Koutovo trauma z toho, že přišel o sestru a otce. Jedná se o stříbrnou nit, která má velký význam a je plně objasněna až v posledním dílu, který bych se nebál nazvat jako velké finále. Velmi emotivní díl, kterému skoro chybí humor, ale to je proto, že skutečně dokáže zamávat s vašimi emocemi. Takhle by měly vypadat závěry. Skvělé rozloučení se seriálem, který přišel se zajímavými nápady, seriálem, který je originální a vytváří neskutečné kombinace, o nichž byste si mysleli, že nikdy nemohou fungovat. Jenže ony fungovat mohou a fungují. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/elfen-lied-2004-80.html ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tak už i anime... Závislý na drogách časem vyžaduje silnější dávky, protože normální už tolik nezabírají. Konzument porna chce stále drsnější kousky, protože otupěl a jeho centra libosti potřebují silnější podněty. No a konzument anime podle tvůrců Elfen Liedu už všechno viděl a nic ho nezaujme. Tak místo ečči naservírujeme full monty nahotu, místo dramatu slzy, místo napětí ultranásilí, místo roztomilosti infantilitu, místo zápletky ultraspiknutí, místo kýče velekýč, a nějak to splácáme dohromady. Asi si dám pořádnou pauzu od anime, dopr. Poslední dobou jsem sáhl po pár údajně super kouscích, no a abych tak řekl, je něco shnilého... // P.S. hodnotím stejně jako Šmouly, kvalita je podobná... ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen par manga serialu a o to vic mne tento sokoval svoji porci brutality a lehce perverzni erotiky. Nicmene jak se clovek prokousava dalsimy dily tak zjistuje ze je to dost i o emocich a obcas je to opravdu obrovsky psychicky napor na divaka a to je v podstate obrovsky klad, protoze vam ty postavy rozhodne nejsou pak lhostejne. Skvele to funguje, jen se clovek nesmi nechat odradit hned z kraje. ()

Galerie (572)

Zajímavosti (13)

  • Nana znamená japonsky sedm, což je i laboratorní číslo diclonijky Nany. (Mates2106)
  • Název předlohy a seriálu je převzat z německé básně „Elfenlied“, což v překladu znamená „Elfí píseň“, od spisovatele Eduarda Mörika. (Shley)
  • Úvodní píseň „Lilium“ nazpívala zpěvačka Kumiko Noma. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno