Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sehnala jsem za pět minut 20 tisíc. Kolik potřebuješ, aby si byl šťastnej?" Mám v sobě rozpočtovou zodpovědnost, nikomu nic nedlužím a patrně proto jsem dosud nepotkal svýho sexy blond strážnýho anděla. To takovej André dluží každýmu a proto ho přiletěla Angela zachránit. Co je to za blbost? Vždyť André je totální kretén, kterýmu jsem měl celou dobu chuť podat lano, aby se mohl jít zastřelit do rybníka. Proč ho anděl zachraňuje? Už vím. Je to zkouška. Jestli nejsem závistivej. Nejsem. Ale proč byla Angela tak úžasná? Protože protiklady se přitahujou. A safra. Takže když já jsem okouzlující, krásnej, chytrej, charakterní a ještě k tomu skromnej, tak toho svýho nerudnýho anděla snad ani potkat nechci. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

tak koukám, že zase jednou jdu PROTI místnímu hlavnímu proudu:o) Nádherný poetický příběh! Chci věřit, že tam někde nahoře mám také svého anděla strážného a kdyby vypadal, mluvil a jednal tak, jako hlavní představitelka tohoto pozoruhodného snímku Rie Rasmussen, vůbec bych se nezlobil. Tady se skloubilo téměř vše, od povedeného scénáře, dobře napsaných a následně zahraných dialogů, přes brilantní černobílou Arbogastovu kameru ( naprosto dokonalý vizuál, Paříž dostává zcelá nový rozměr ), vynikající herecké výkony obou hlavních představitelů a to jak Jamela Debbouzeho jako Andrého tak především Rie Rasmussen jako jeho strážného anděla, to vše pod taktovkou Luca Bessona, který po 7- leté odmlce dokazuje, že stále umí napsat a natočit SILNÝ PŘÍBĚH. Téměř bych řekl, že tento snímek točil Luc ( především ) pro sebe. Někdo píše SRAČKA. Napadá mě hodně pojmenování, ale všechny jsou na hony vzdáleny tomuto přívlastku a jsou přesným opakem tohoto výrazu. Tento snímek si vás buď plně získá nebo ponechá zcela chladnými.Důkazem budiž zdejší hodnocení. Já se zařazuji do první ( menšinové ) skupiny, s tím, že na plné hodnocení to pro tentokráte ještě není. Uvidíme napodruhé.... 4+1/2)* p.s. a že je konec přeslazený....nemám rád happyendy ( to je ještě hodně slabý výraz ) ,ale v tomto případě si nedovedu jednoduše představit lepší konec. Ty slzy Rie v závěru jsem ji naprosto VĚŘIL! ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Luc by si už neměl dávat tak velkou pauzu jako před natočením Angel-A, ke kterýmu mu pravděpodobně scénář našeptávala jeho (v tý době dvanáctiletá) dcerka Shana. Podle mě mu to neprospívá, zřejmě vychází ze cviku. Nebo už prostě nemá o čem, protože tohle je nejslabší kus, kterej jsem od něj viděl. Za emoce v poslední půlhodině a za moji novou lásku Rie dávám po hvězdičce. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Opravdu krásný vizuál, naproti tomu těžce nesympatický "lůzr" jako hlavní postava(ovšem musím souhlasit, že naprosto skvěle zahraná). Zajímavá myšlenka příběhu, občas groteskní scény a řada povedených filmařských nápadů. Přesto na mně Angel-A působí tak nějak rozporuplně a já nemůžu přijít na to proč. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sú tri faktory, ktoré ( ako ináč ) pozitívne ovplyvňujú moje rozhodnutie. Herecké výkony ( v oboch prípadoch som bol príjemne prekvapený ), myšlienka ( nenávisť, strata dôvery, sebaúcta, láska ... ) a spracovanie ( čierobiela forma je ozaj vydarená vec ). Zajtra budem premýšľať, prečo som dal filmu priemerné hodnotenie, ale niečo mi hovorí, že to nebol len bezduchý príbeh. Vlastne by si zaslúžil lepšie hodnotenie... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, převážně v lokalitách Montmarte a Seine River a také ve studiu Eclair. (Terva)

Reklama

Reklama