Reklama

Reklama

V pasti

Trailer

Čtrnáctiletá dívka Hayley Stark potkala na internetu okouzlujícího fotografa Jeffa Kohlvera a po následném setkání přijala pozvání navštívit jeho dům. Jeff však není jen tak obyčejný fotograf... Hayley je chytrá čtrnáctiletá holka. Ale i chytré holky dělají chyby. Přes internet se seznámí s Jeffem, módním fotografem lehce přes 30. Dají si sraz v kavárně a pak vyráží do Jeffova domu na předměstí Los Angeles. Ačkoliv je Jeff uhlazený profesionál, na jejich setkání je něco zneklidňujícího. Proč tak bystrá holka vstupuje dobrovolně do domu prakticky neznámého staršího muže? Co vedlo Jeffa, aby ji pozval? Náhodný pokec po síti, fotografování nebo skrytý záměr? Pouhé dvě postavy rozehrávají napínavou hru, která nenechá diváka v klidu až do samého závěru. Přes ožehavé téma není film prvoplánově provokativní ani přehnaně moralizující. Daleko lépe než krev a sex funguje napětí, zvyšovaném pozvolným odhalováním motivů obou postav. V pasti se pohybuje mezi psychologickým dramatem a thrillerem. Film spočívá na výborných výkonech dvojice herců v hlavních rolích: Patrick Wilson hraje Jeffa a mladá Ellen Page ztvárnila roli Hayley. Doslova vynikající je širokoúhlá kamera, která dokonale využívá možností rozlehlého moderního interiéru Jeffova domu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden dom, dve postavy a hodina a pol totálneho psych(olog)ického teroru. Dá sa to, pár filmov to dokazuje a 'Hard Candy' sa k ním hrdo pridáva. Myšlienka je ako lusk, scenárista sa s ňou vyhral do najposlednejšieho detailu, možno len tá réžia občas prispala. Striedanie strán komu držať palce sa deje až nevídane zvrátene, čo je na prvý pohľad inak môže byť naozaj tak ako to bolo pôvodne. Tak komu držať stranu. Neškodnej mačke, či zlomyseľnej myši. Výber je ťažký a až do konca premyslene zákerný a zimomravý. Podľa celého priebehu ale finále mohlo byť dramaticky drastickejšie. 80%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu moc rád, že tohle netočil Lars von Trier. Poznamenán Antikristem si totiž naprosto živě umím představit, jak by asi přistoupil k odpytlíkování... No ale jinak koukám, že jsem tu mezi vámi tak nějak v pasti. Víte, já doufám, že čtrnáctileté emancipované ženy dneška s touhou brát spravedlnost do vlastních kleští nejprve nashromáždí pořádné důkazy před tím, než si začnou hrát na primáře Sovu. Ony jsou totiž věci, které se fakt nedají vrátit! A tady mám krom koulí na mysli i děravý scénář. Nicméně i tak doufám v ještě jinou věc, a sice v tu, že film V pasti se stane součástí povinných vězeňských projekcí pro pedofily. Já vím, já vím - po novoročním překvapení od Vaška teď není pro koho hrát, ale aspoň se může zvětšit kinosál. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film beru jako útok na moje koule. Zejména hlavné scéna, pane bože na nebi, celou noc pak jsem musel svoje koule utěšovat, že tohle se jim nestane. Dalších výhrad už k filmu nemám. Slušná psychárna, které kralovaly herecké výkony Patrick Wilsona a Ellen Page. Zejména Ellen Page, tak půvabná mladá dívka a já bych se na ní po tomhle filmu neopovážil ani křivě kouknout. ()

k212 

všechny recenze uživatele

V pasti trpí jednoznačně syndromem divadelní hry (i když jak jsem pátrala, scénář je nejspíš původní). Celý film jsou v podstatě na plátně pouze dva hlavní představitelé a v popředí stojí jejich dialog. Vše je umocňováno ultramoderním podivně barevným prostorem, který rovněž nemá nepodstatnou roli, téměř žádnou hudbou (až na dvě vyjjímky) a přeexponovanými zvraty ve vývoji děje. Nad onu dramatičnost tu stojí velmi zajímavé technické zpracování (barevné ladění, poskakování kamery). Velká část výsledného úspěchu spočívá na hercích, ti se opravdu snaží, takže jejich figury nepůsobí příliš ploše a jednoznačně. Navíc si myslím, že divák určitě při sledování párkrát své (ne)sympatie obrátí opačným směrem. V pasti je určitě zajímavý počin, který se snaží něco sdělit. Je jasné, že tu není pouze pro to, aby vyvolal antifeministické bouře nebo propedofilské laskavosti, je to především drama dvou zvláštních lidí. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Úchylný, úchylný a ešte raz úchylný. Úchylný námet a scenár, úchylná Ellen Page, úchylný Patrick Wilson a úchylný režisér v spolupráci na jednom z najúchylnejších filmov tohoto milénia. Komorný thriller s originálnym príbehom o dvoch aktéroch (zvyšný dvaja, presnejšie dve majú minimálny význam, a to narušiť monotónnosť filmu), aký sa len tak nevidí. Výkon Ellen Page však nepatrí medzi jej najlepšie a na to padá kvalita filmu. Naopak Wilson je skvelý, a strach v očiach a nervozitu mu uveríte rovnako ako každú kvapku potu. Lenže nie je to film pre každého. Poviem to narovinu, netuším, komu je film určený, ani kde by mal byť vysielaný, s výnimkou Film+, kde by som ho jedine očakával. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (14)

  • Vzhledem ke kontroverznímu obsahu filmu drželi tvůrci rozpočet pod jedním milionem dolarů, aby studio nedostalo choutky cokoliv měnit. (-bad-mad-wolf-)
  • Producent David Higgins se dozvěděl o případu z Japonska, kde školačky ušily léčku na muže, který sháněl materiál s nezletilými. Z toho vlastně vzešel námět pro film. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama