Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý a chytlavý thriller s několika hůře a několika snáze předvídatelnými momenty. Pro mne osobně zcela premiérové setkání s herectvím Jessicy Alba - nezklamala, ale ani nepřekvapila. Nemocnice či spíše lékařské prostředí je tak nějak obecně populární kulisa, ale občas se stává, že po shlédnutí nějaké "doktorské" filmové či TV perly člověk ztratí chuť na jakékoliv další kontakty s těmi, kdož by měli pečovat o jeho zdraví (ba někdy ztratí pomalu i chuť do života). Probuzení tuto špetku nedůvěry možná částečně přiživí, ale nikoliv děsivou nekvalitou filmu, nýbrž spíše konáním aktérů. Ale nechci spoilerovat více, než je slušné, něco ostatně naznačuje již výše uvedený obsah. Takže shrnuto - pokud vás čeká transplantace srdce, na tento film se raději nekoukejte. ;-) Ale jinak můžete... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělej thriller. Ze začátku se to sice tváří jako drama a pointa filmu je výborně zamaskovaná, což je jen ku prospěchu věci. Ovšem v dalším průběhu filmu se rozehraje super napínavej a originální thriller s několika fakt nečekanými zvraty. Krom toho Jessica Alba i Hayden Christiansem jsou skvělý (i když pravda, Alba je tu a tam mírně nepřesvědčivá) a díky velice krátký stopáži si to dokáže udržet hodně slušný tempo po celou dobu. Btw. Jillene, Jessice Alba neni hnusná, je krásná, nevim na koho si čuměl ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Chytrý, originální a ke všemu nemálo nepříjemný thriller s perfektní ústřední dvojicí Jessicou Albou a Haydenem Christensenem (kdo by to byl býval řekl). Během sledování jsem nevěřícně koukal na obrazovku s nepříjemným mrazením v oblasti hrudního koše. Už samotná skutečnost, že při transplantaci srdce jste při vědomí, paralyzovaní a vnímáte vše, včetně veškeré bolesti, je dost šílená (a zde tak perfektně a detailně převedená na plátno) na to, aby se člověk po zhlédnutí Awake začal bát i umrtvení u zubaře. Jsem rád, že Jessica i Hayden konečně něco uhráli, jen by Jessica občas ty šaty shodit mohla a Hayden by si mohl lépe vybírat role, nejlépe hodně podobné. Se zbytkem i lhostejným hudebním doprovodem jsem byl spokojen. Sice mi Probuzení způsobilo velmi nepříjemně strávený večer, ale naprosto zasloužené čtyři hvězdy. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Neviem ako sa volá tá choroba, keď si človek dokáže namýšľať nejakú bolesť a potom ju aj skutočne cíti. Táto diagnóza sa u mňa objavila počas tohto filmu. Cítil som sa akoby som ležal na tej operačke s otvoreným hrudníkom ja. Humus. Čo sa týka tohto aspektu tak film vyvoláva u diváka úplne maximum, čo sa dalo z námetu vyťažiť. Scenár je samozrejme prekvapivý, ale nielen kvôli nemu a prirodzeným hercom Awake stojí za pozornosť. Myslím, že mňa odrovnala hlavne tá neskutočná autenticita. Bŕŕ. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud mám tenhle film nějak okecat, nepůjde to bez spoilerů, jestli jste teda na prozrazování děje alergičtí a od "hereckého koncertu" gumáků Haydena Christensena a Jessicy Alby očekáváte životní zážitek, přesuňte své zraky někam jinam. Herecké výkony ústřední dvojice jsem v podstatě zhodnotila, ale už zahráli i hůř a pro Christensena bylo ležení na operačním stole pod zpackanou narkózou životní rolí. Původně jsem si myslela, že přesně o tomhle film bude - o člověku, který si transplantací vlastního srdce projde live, akorát v paralýze, a o následcích tohoto lékařského pochybení (které se bohužel občas opravdu stává - hrozná představa). Přijde však zvrat, mladý miliardář zjistí spoustu zajímavých okolností... a pak přijde další zvrat... a další... a další, až je přezvrat(k)ováno. Ubrat alespoň závěrečné rodinné odhalení, třeba bych popřemýšlela o čtvrté hvězdici, ale tohle už bylo hrubě křečovité, překombinované a lautr zbytečné. Zvedám palec nad zbouráním několika klišé, sympatická je taky stopáž a určité kvality filmu dokumentuje i skutečnost, že jsem neusnula:-). 65% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Úvodná štatistika je značne skreslená oproti realite. Podľa nej by sa až 0,14% prípadov (30 tisíc z 21 miliónov) počas narkózy prebúdzali/boli pri vedomí. Realita je 1 z 14 až 42 tisíc prípadov, teda 0,007 až 0,021%. (Arsenal83)

Reklama

Reklama