foto

Sam Robards

  • nar. 16.12.1961 (56 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sam Robards Prideaux se narodil v New Yorku, je synem herců Jasona Robardse a Lauren Bacall. Stal se známou tváří pro mnoho televizních diváků s opakující se rolí kapitána Archibalda Howie v televizní show Gossip Girl. Robards si také zahrál v epizodách Spin City, The West Wing, Law & Order, Law & Order: Criminal Intent a Sex and the City. Po studiu v National Theatre Institute začal Robards svou hereckou kariéru v roce 1980 s off-Broadway produkcí Album. Jeho filmový debut přišel v roce 1982 ve filmu režiséra Paula Mazurskyho Tempesta, který získal uznání v okruhu filmových odborníků.

Robards se jedinkrát objevil po boku svého otce v roce 1988 v Bright Lights, Big City. Také si zahrál se svoji matkou v roce 1993 ve filmu Roberta Altmana Pret-a-Porter. Později následovala role redaktora The New Yorker, dále v Ms. Parker and the Vicious Circle s rolí spisovatele a ředitele Alana Rudolpha. Hrál rovněž ve filmech Casualties of War, American Beauty, A. I.: Artificial Intelligence, Life as a House, and The Other Side of the Tracks. Robards je uznaný i jako divadelní herec. V roce 2002 byl nominován na cenu Broadway's Tony Award za nejlepšího herce ve hře Arthura Millera The Man Who Had All the Luck. V červenci 2008 vzal roli Richarda Hannaye v divadelní hře The 39 Steps uváděné v New Yorku, kde Robards nadále pracuje a žije.

Zdroj: Bioscop

Herecká filmografie

Filmy

2017 Kde je Kyra?
2014 Grand Street
2011 Umění zapadnout
2009 Company Retreat
Perestroika
Sexy 40
2008 The Other Side of the Tracks
2007 Probuzení
2004 Chyťte tu holku
Hořké vzpomínky (TV film)
2003 My Life with Men (TV film)
2002 Erotománie (TV film)
2001 A.I. Umělá inteligence
Dům života
Na Zlatém jezeře (TV film)
Vězeňská správkyně (TV film)
2000 Hamlet (TV film)
Nahoru, dolů
1999 Americká krása
Černá a bílá (TV film)
1998 Pozdrav z bodu nula
1997 Dinner and Driving
1996 Muž, který dopadl Eichmanna (TV film)
Nádherný holky
1995 Dárce neznámý! (TV film)
1994 Mrs. Parker a začarovaný kruh
Pret-A-Porter
1993 Malá pistolnice Jo
1989 Oběti války
1988 Bird
Pancho Barnes (TV film)
Zářivá světla velkoměsta
1985 Beze stopy (TV film)
Fandango
Not Quite Paradise
1983 Jacobo Timerman: Prisoner Without a Name, Cell Without a Number (TV film)
1982 Bouře

TV seriály

2015 Všemocný (TV seriál)
Odznak! Zbraň! (E02)
2013 Twisted (TV seriál)
2012 Super drbna (TV seriál)
Mstitelé (S06E09)
2011 Tělo jako důkaz (TV seriál)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
My Funny Valentine (S01E14)
Dobrá manželka (TV seriál)
Vrahova píseň (S02E18)
Super drbna (TV seriál)
Hvězda jedné noci (S04E15)
Damien Ničemný (S04E13)
Tyhle děti nejsou v pohodě (S04E12)
2010 Super drbna (TV seriál)
Venkovanka (S04E11)
Pod svícnem bývá tma (S04E10)
Snadná práce (S04E06)
2008 Super drbna (TV seriál)
Archibaldův osud (S02E11)
Mnoho povyku pro nic (S01E18)
2007 Super drbna (TV seriál)
Rodinná krize (S01E09)
Rozchod (S01E08)
Chuckův podnik (S01E07)
další epizody (7)
2006 Kriminálka Miami (TV seriál)
Falešný únos (S04E21)
2004 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Drahocenné děti (S04E07)
2000 Sex ve městě (TV seriál)
Žít na ostří nože (S03E11)
1998 Maximum Bob (TV seriál)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Živé peklo (S01E08)
1993 Právo a pořádek (TV seriál)
Apocrypha (S04E07)
1990 Get a Life (TV seriál)
1988 TV 101 (TV seriál)
1983 Moving Right Along (TV seriál)

Dokumentární

2002 AI: A Portrait of David

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace