Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, 1944. Mladá Justine se chystá na svatbu se svým snoubencem Jeanem, členem odboje. Jean je však zatčen gestapem a Justine se vydává za svou sestrou Juliette, milenkou německého generála Bamberga, aby jí pomohla. Jeanovi se podaří z vězení uprchnout a Justine se vydává za sestrou, aby jí poděkovala, i když Juliette na tom neměla žádný podíl. Justine se přitom stává náhodnou svědkyní zabití Bamberga, je zatčena a odeslána do Rakouska, kde má sloužit sexuálním choutkám nacistických důstojníků. Juliette se mezitím vdává za plukovníka SS Schörndorfa, Hitlerova odpůrce, a společně slaví Bambergovu smrt...
Roger Vadim při natáčení filmu LE VICE ET LA VERTU částečně vyšel z literárního odkazu markýze de Sade, scénář (na němž se sám podílel) však příběh situoval do doby závěru německé okupace Francie. Hvězdami filmu byly Annie Girardot a začínající Catherine Deneuve, ve vedlejších rolích se objevily také známé italské herečky jako Luciana Paluzzi a Valeria Ciangottini, což vyplynulo z italského podílu na produkci filmu. Film se natáčel v létě 1962 a premiéru měl 1. března 1963. Ve francouzských kinech jej vidělo kolem jednoho a půl miliónu diváků, což byl v dobovém srovnání jen průměr. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je známy pod názvom Neresť a cnosť. Ide o film inšpirovaný skutočnými historickými udalosťami, ale je to fiktívny príbeh, ktorý je vhodne situovaný do obdobia 2. svetovej vojny, do jej záveru, počas nemeckej okupácie Francúzska. ()

Reklama

Reklama