Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Zábavné i upřímné dobrodružství dvou velkých mužů. Pro fanoušky Ewana McGregora naprostá povinnost, jelikož je tahle cesta pro poznání obou účinkujích daleko trefnější a výmluvnější, než-li jakýkoli vykonstruovaný dokument. Především epizoda ze Sibiře je ohromně dojemná a silná, co se týče emocí i formování jejich charakterů. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

Reklama

wlk1 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor a "jeho divný kámoš" jsou naprostí magoři, jinak by se asi neodhodlali vyjet na takovou šílenou cestu kolem světa... Tenhle seriál mě baví, ať už se to týká vtipných momentů ve východní Evropě a dále (např. týpek s arzenálem, že by se za něj nestyděl ani nájemnej vrah... i když...), nebo jen kocháním krásnou přírodou. PS: jsem zvědavý, kolikrát to ještě Ewan schytá benzínem do očí, jauvajs... ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je vyjímečný herec a úžasná osobnost,ale to co podnikl se svým dlouholetým kamarádem Charleyem Boormanem je absolutně dechberoucí.Výtečný dokumentaristický seriál z produkce BBC potěší nejen fanoušky filmu,ale i fanatiky do motorek či náruživé cestovatele.Klobouk dolů za tímhle pozoruhodným dílem. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o cestě tří motorek a dvou doprovodných terénních aut kolem světa. V čele a v zájmu všech okolo samozřejmě Ewan McGregor. Nejsem zvláštní fanda motorek, ale toto dobrodružství mě nadchlo. Hlavně proto, že to není jen o cestě, ale taky o lidech, památkách a místních zvycích. Doporučuji 10dílnou verzi. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestopis herecké dvojice vyšel i v knižní podobě. (fifox)
  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Cesta začala 14. apríla 2004 v Londýne a skončila 29. júla 2004 v New Yorku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama