Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ivan MekŘehoř na mašině kolem světa - jak v upotávkách v TV říkal Dolanský :-). Takovýchto výprav asi byla spousta a o žádné nikdo nikdy neslyšel. Tady ale jede hvězda, tak co to nenatočit ? . Nechci to shazovat, určitě to nebyla procházka růžovým sadem, už je to Rusko....Prach, bažiny, komáři, občas několik dní ani živá duše... Každopádně pokud bych to měl nějak shrnout, tak je to takovej TOP GEARovskej speciál na motorkách, akorát roztaženej na sedm dílů. A na rozdíl od Jeremyho a spol. tam tý srandy (pravda někdy hraný) zas až tak moc není. Možná bejt motorkář, tak přihodím hvězdu. Ale já nejsem. * * * ()

KateW 

všechny recenze uživatele

Zatím to nechám na třech hvězdách. To proto,že mě to nijak neohromilo. Je to jen videodeník o dvou kámoších,co absolutně neví co dělají. Je to jen reakce na první díl,takže budu pozorně sledovat i ty další. Pravdou však zůstává,že Ewan i jeho kámoš Nevímjak se na jejich zauralské dobrodružství těší. Mám ráda motorky a nemám s nimi víc zkušeností než pár srazů,ale zarostlý McGregor na mašině je velké lákadlo nejen pro nás holky. ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Famózní a nevtíravé. Skutečně jsem nečekala, že to bude mít až takovou kvalitu. Velmi se mi líbí, že celou cestu sleduji jejich očima.. Nejsou to jen historické fakta a informace, ale je to skutečně cesta neznámou krajinou, poznávání nových lidí a kultur zajímavým a osobním způsobem. Není to jen o tom, že se tam nějaký dokumentarista vypraví a doveze sice skvostný materiál, ale už tomu nedodá tu duši, ale pouze ta fakta. Díky tomuto reality-show dokumentu jsem měla možnost poznat opravdového a zcela obyčejného člověka Ewana McGregora. Nevěřila bych, že ho jeho sláva vůbec nepoznamená. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Ve své době nevídaný projekt, který mě tehdy naprosto ohromil a pohltil, a nemálo tomu přidala i účast mého oblíbence Ewana McGregora, díky tomu jsem znovu objevil zálibu ve dvoustopých vozidlech a stal se přítelem dětí UNICEF. Dodnes neztratil nic ze svého kouzla, a stejně jako tehdy, i dnes dokáže spolehlivě motivovat k tomu někam vyrazit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť polovičatý cestovateľský dokument, v ktorom sa slávny herec a jeho kamoš zastavia aj v Čechách a na Slovensku. Prejdú v podstate celú zemeguľu, no z kultúry a života či stravy v jednotlivých krajinách sa dozvieme pramálo. Viac sa sústredíme na motorky, nie najlepší stav ciest a vyplakávanie. Predovšetkým Ewan nezvládal akúkoľvek ťažšiu chvíľku, dokonca aj na kolotoči sa skoro pokakal. Všetko je síce ladené do toho ako dvaja chlapi na motorke obídu celý svet, lenže až príliš sa do centra pozornosti dostáva aj tzv. podporná skupina, ktorá ide celý čas za nimi a je pripravená im kedykoľvek pri rôznych nástrahách pomôcť. To samozrejme uberá na celom tom čare, koľko toho títo Briti dosiahli. Za ich peniaze by takýto dokument natočil asi ktokoľvek, kto vie naštartovať motocykel. P.S. Dokument má 10 častí, žiaľ tu na čsfd niekto uviedol len sedem... https://dokumenty.tv/dlouha-cesta-komplet-1-10-dokument/ ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • Cestu absolvovali na motocykloch BMW GS R1200. (m.a.t.o.)
  • Ewan McGregor čte během cesty knihu od Alexandra Solženicyna "Rakovina" (Aleksandr Solzhenitsyn: "Cancer Wand"), což je kniha vyprávějící příběh o pacientech onkologické kliniky, kteří se zde léčí v polovině 50. let 20. století. Kniha původně vyšla jako samizdat. (Cuzan)
  • Dvojice překonala během 115 dní celkem 31 000 kilometrů, zdolala 19 časových pásem a navštívila 12 zemí. (Sykii)

Reklama

Reklama