Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušně rozehraná drama s výborným ale trochu odtažitým výkonem Alana Rickmana. Ten si zde zahrál Alexe, muže který se snaží zařídit pohřeb pro dívku, která zemřela když s ní havaroval v autě. Když se jde omluvit její matce Lindě netuší, že je autistka a zdrží se u ní doma déle než by sám chtěl. Celý film je o tom jak se snaží zařídit pohřeb a o sbližování s autistickou ženou. Sice se zde ještě odehrává příběh kdy Alex prožívá milostný vztah s Lindininou sousedkou ale dalo by se říct, že tento příběh zde nehraje větší roli stejně jako naznáky Alexova tajemství spojeného se smrtí jeho syna. Alan Rickam je v roli Alexe velice dobrý a rozhodně se nesnaží nějak přehrávat ostatní herce. To se však nedá říct o autistce v podání Sigourney Weaver, která se snaží o nějaký "velký" výkon ale nezdála se mi moc přesvědčivá. Ale i tak se jedná o zajímavý snímek u kterého jsem občas uvažoval o vyšším hodnocení. Nakonec se však jedná o snímek, který zaujme, neurazí ale rychle se na něj zapomene. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Celkem netuším, jestli tohle měla být posmutnělá komedie, nebo vtipné drama, každopádně to není ani jedno - spíš by tomu slušel název Light verze dortu pejska a kočičky, neb se tu na můj vkus zbytečně smíchaly k sobě nepasující věci, způsobem, který není zrovna šťastný. Výkony obou hlavních představitelů jsou sice velmi slušné, žel, i tak je film dost nepřesvědčivý, drhne, jisté asidojemné scény mi sem tam lámaly oko a je to celé takové unylé... ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, nikoli primitivní; melancholické, ironické a příjemné. Alan Rickman je vynikající herec a Emily Hampshire má úžasně jasné oči. Když místy pominu to, čemu se ve filmu kulantně říká autismus Sigourney Weaver, musím vyjádřit spokojenost. A navíc, v té naší bezsněhé zimě, deštivé a blátivé jsem byla ráda, že vidím něco tak krásného, jako čisté sněhové vločky. Dazlious! ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Nic, co bychom jinde už neviděli, ale díky skvělému Rickmanovi (tedy, kdy on není dokonalý, že :) tento příběh o vině a odpuštění neprošumí vaší hlavou tak rychle, jak by se mohlo zdát a dokonce je jeho chuťový ocas i pár hodin po projekci nečekaně silný... Sigourney Weaver není také vůbec špatná, autistku ji kromě pár přehmatů věříte, čili ano, pokud na film v té jedné kopii, která republiku obíhá, narazíte, návštěvou rozhodně neprohloupíte... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Proč jsou tak vysoce hodnoceny filmy typu Sněhový dort? Vždyť jde o procházku sadem, ač ne zrovna růžovým. Ano, stane se zlomová událost, ovšem poměrně zkraje, načež lze sled věcí příštích charakterizovat jen a pouze stoupající křivkou. Žádné vzrůšo, řekl by jeden. No jo, jenže ta dokonalá psychologie! Upřímně jsem žasnul nad tím, jak byly vykresleny jednotlivé charaktery ústředních postav. Ani vám nedokážu vysvětlit, jestli to bylo promyšleností scénáře anebo zapříčiněním vybraných herců. A je vcelku jedno, kde je větší pravda, podstatné je, že ve filmu vše funguje jako dokonale promazaný stroj. Na diváka působí, vyvolává v něm emoce a podněcuje k zamyšlení. No a to mi stačí, dámy a pánové! :-) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Angela Pell uviedla na tlačovej konferencii počas konania Berlinale, že písala úlohu Alexa Hughesa na telo Alanovi Rickmanovi. Dokonca meno postavy v scenári bolo "Alan", ale Rickman, navrhol zmenu na Alex. (Smok)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2006 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Natočené za 27 dní v mestečku Wawa, štát Ontario. (Smok)

Reklama

Reklama