Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (164)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdo je Marc Evans a proč po Sněhovém dortu nenatočil nějaký další pořádný film? Nechápu. Ale ono na tom vlastně ani tolik nezáleží. I kdyby pod jeho vedením vznikl jen tenhle jeden jediný snímek, stálo by to za to. S lehkostí vyprávěný nelehký příběh, který snad všem herečkám a hercům přinesl jednu z nejlepších rolí jejich kariéry. Souhra Sigourney Weaver a Alana Rickmana je naprosto bezchybná (scéna se seškrabáváním nápisu ze "slunečního koláče", při které Alex zadržuje smích, tedy obzvlášť), Carrie-Ann Moss a především Emily Hampshire, na jejímž sice krátkém, ale o to důležitějším výkonu celý film stojí, jsou rovněž bezchybné, moc se mi líbila minimalistická hudba a chytrý, drsný i vtipný scénář, který se mě nesnažil lacině dohnat k slzám v každé druhé minutě, ale všechny emoce dávkoval citlivě, pomalu a s rozmyslem. Sněhový dort zahřál. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

I přes krásně napsaný příběh, film bezpochyby stojí na hereckých výkonech všech zúčastněných. Stěžejní je intro Emily Hampshire, bez kterého by zbytek filmu neměl ani zdaleka takovou sílu a kouzlo. Sigourney a Alan Rickman byli vlastně prvotní důvod, proč jsem se o Snow cake vůbec začal zájímat a skutečně nezklamali .. je to jejich koncert. Carrie-Anne Moss se konečně zbavila chladné image Trinity a moc jí to sluší. Na soundtracku mimo jiné potěšili Stereophonics. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Sněhový dort dělá čest svému názvu. Na pohled krásný, obsazením třpytivý, uvnitř však atmosférou chladný a ihned po prvním soustu se potvrdí očekávané. A sice, že od sněhu se žádná specifická chuť očekávat nedá. Prostě zaměnitelný snímek o odpuštění a prostém lidském porozumění jakých jsou kvanta a jen za dobu co píši tento komentář jistě nějaký další stihl vzniknout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem se do dramatických příběhů ze života docela opřel, ale tenhle mi zas tak silný určitě nepřišel. Opírá se hlavně o autistickou matku, která nedokáže zobrazit city ke své mrtvé dceři a v tom tkví ten háček celého filmu. Upírá se o Sigourney Weaver, i když vedle sebe má neméně slušného Alana Rickmana nebo Carrie-Anne Moss. Sigourney mi totiž zas tak dobře nesedne. Netvrdím, že tu roli nezahrála na oskara, nejspíš podle mě ale nezahrála. Rozhodně jí nezahrála špatně, ale v tom hraní mi něco nesedlo. Přišlo mi to takové omšelé, nudné, děsně nudné, bez jiskry. Sněhový dort možná čerpá ze srdce trhající myšlenky, ale já jsem ani neměl chuť vidět, jak ta celá splácanina dopadne, a v tom bych možná hledal problém. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film z kategorie Americké nezávislé léto na ČT2. Looseři se náhodně sejdou, náhodně si pomohou a jdou zase o dům dál. Ten film není špatný, Rickamn, Weaver i Moss hrají elegantně a vyzrále. Jenomže příběh ničím neohromí, nemá žádné skrytější podtóny. Je to hezká a zajímavá historka, ke které je zbytečné se vracet. /25. 2. 13./ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Spisovateľka a autorka scenára, Angela Pell, má autistického syna. Mnohé z výstredností Lindy (Sigourney Weaver) sú zhodné s jej vlastným synom. (Smok)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2006 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Počas zimných záberov vo Wawa nečakané teplo roztopilo všetok sneh. V dôsledku toho bol štáb nútený priviezť kamión snehu z okolia mesta, rovnako ako rozmiestniť falošný sneh všade okolo, v záujme zachovania kontinuity zimného nakrúcania. (Smok)

Reklama

Reklama