Reklama

Reklama

Ae-kyung je namyšlený frajírek a dědic, kterému jeho dědeček odkázal obrovské bohatství. Jenže dědečkova závěť bude platná pouze za splnění podmínky, že bude přeložen do Boramské střední školy v Gangwondo, kde musí odmaturovat. Po případném nedokončení studia, bude veškerý majetek věnován na charitu. Tak se Jae-kyung z pohodlného života v přepychu a luxusu stěhuje do malého městečka a nastupuje dle závěti do Boramské střední školy. Ze začátku si nemůže zvyknout na zdejší školu a veřejnost, snaží se obejít dědečkovi podmínky přes úplatky a rvačky. Jae-kyung zde však potkává milou a krásnou dívku Choi Eun-hwan (trpící Hypertrofickou kardiomyopatií), do které se zamiluje, rázem se z namyšleného a drzého sobce začíná stávat dospělý muž. Bude Choi Eun-hwan opětovat jeho lásku a podaří se jí překonat velice zákeřnou nemoc? (Káronoš)

(více)

Recenze (79)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dlouho před tím, než jsem viděl tento film, mi padla do rukou americká Dlouhá cesta (2002) s herečkou Mandy Moore. Avšak po shlédnutí onoho korejského filmu, jako by si oba filmy z oka vypadly. Nejspíš se nechali Korejci pro jednou inspirovat v USA a myslím, že kdo shlédl obě verze, mi dá za pravdu ,že korejská je jistě lepší. 85 % ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se nemohu ubránit srovnání s japonským filmem Tada, kima wa aishteru. Obě hrdinky jsou na tom podobně, jen hrdinové ne - neb tady on ví, že jeho milovaná trpí nemocí, která ji zakrátko připraví o život. Tada... u mě rozhodně vede jak v romantice, tak v té "dojmové" části. Nějak se mi tady nezdá ten přerod z rozmazleného hošánka v zamilovaný "ocásek", ale budiž. Co musím pochválit je hudba, některé sekvence byly opravdu velmi podařené, přesto mi přišlo, že mezi naší dvojicí to moc nejiskří, a když tak leda od slz, co jim kanou po tvářích. No a ten konec, po sněhu, po maturitě, s právníkem... to si klidně autoři mohli odpustit. I tu zbytečně dlouhou stopáž. A společnou minulost, i když bez ní by se asi nenašli... ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Je to zvláštne mesto. Stačí 10 dolárov a všetci sú šťastný..." Do zapadlého mestečka je nútený prísť namyslený dedič nesmierneho bohatstva. Čo by to bola za romantika bez dievčaťa, ktoré stretne a čo by to bol za kórejský film bez sĺz v závere. Na tie slzy to od úvodu vôbec nevyzerá,skôr som čakal šťastný koniec, ale je to presne tak ako napísal Kitano. Kórejci si vytvorili vlastný podžáner, kde dostanete x-tú variáciu na to isté. Mňa to však zatiaľ baví. Zaujímavý príbeh mi čiastočne pripomenul film 12 podmienok k dedičstvu, ale od polovice filmu postupne vtipných scén ubúda a začne prevládať vážnejší tón.Záver je ako zvyčajne smutný. tentokrát to však so mnou trochu pohlo, postavy sú sympatické, divák si ich ľahko obľúbi preto je o dosť ťažšie vytvoriť si nejaký obranný val a tváriť sa, že tieto scény so mnou nepohnú. Určite by som v tomto prípade videl radšej happyend, ale i tak dávam 4*. 80%. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tyhle citově vydírací filmy beru už trošku s nadhledem a rozplakat mě nedokážou ani náhodou... teda až na Moment To Remember.. tento film má spoustu chyb, scénář je poměrně nevychytaný a kdyby to dělal někdo jiný než korejci, bezpochyby by to byl propadák. Nicméně to dělali korejci a navíc v tom hraje Bin Hyeon, takže výsledkem je přece jenom mírný nadprůměr. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Ano, dostala jsem chuť na něco sladkého a tak jsem v lednici sáhla po asijském dortíku. Zprvu chutnal obstojně – řekla jsem si, že to snad ani nebude tolik kalorické… ale pak jsem narazila na náplň s příchutí melancholické vanilky, do které se vkrádala jakási pachuť často opakované asijské ingredience tragiky a konec ji smutně završila nadstavovaná šlehačka posypaná pálivou skořicí, které vháněla slzy do očí. Dortíček hezký na první pohled, ale jakmile ho slupnete, vzápětí zapomene jak vlastně chutnal. Pokud však máte sladké podobného charakteru v oblibě, jistě si Michelinovu hvězdičku směle přidáte. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno