Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podobně jako o rok starší Slither je i Hatchet s radostí natočená komediální pocta žánru, která však od nedotaženého pokusu tromáckých odchovanců působí jako zjevení z jiného světa (doslovně). Tak šílená kadence prvoplánově infantilního humoru vypadá jak z Monthy pythonů a chvílemi jsem se přistihnul, jak nad tou brutálně nadsazenou debilitou postav kroutím nevěřícně hlavou a zároveň se válím smíchy. Dovedu si představit dvojku, jen tu míru splatteru bych posunul o stupeň výš než byla v kterémkoliv průměrném díle Pátku 13-tého. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Začne to Robertem "Freddym" Englundem, Mansonovým hitem This is the New Shit, pokračuje nadhledem, poctou žánru všech těch slasherových vypalovaček, vtipem, fajn postavičkama (vede čínskej průvodce), slušným gore a končí opět Mansonovým This is the New Shit (jen jinou verzí)- a vy se po celou tuto dobu nemáte šanci nudit. Kdyby takto vypadaly všechny hororové komedie po roce 2000, vůbec bych se nezlobil. Je to fakt skvěle krvavá ulítlá jízda. 3,5* ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No to byla zase jednou pitchovina.Je mi jasný, že to tvůrci tvořili s nadsázkou a dělali si z toho prdel, ale i to se musí umět.Vůbec mě nezaujal příběh, lokace New Orleans přímo nesnášim, obsazení taky žádnej zázrak, hlášek málo a vtipných ještě míň, zrůda na píču, prostě zdeformovanej hnusák.Škoda, že se tomu tvůrci nepokusili dát aspoń trochu nějakou atmosféru, nebo tam našroubovat víc vtipných, nebo aspoň zábavných scén.Ještě že to vykosování je aspoň trošku sranda, vraždy se fakt povedly, krve bylo dost a koziček taky.Přemejšlel sem o 3*, jenže ten debilní konec mě akorát nasral.Taková kokotina na jedno podivání s rychlo posuvem, která měla teda určitě navíc.Dvoiku fakt vynechám.45%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Až tolik odlehčené jsem to zase nečekala. Tyto s trapností hraničící jednostranné škváry ještě k tomu z Ameriky nejsou zrovna můj šálek kávy. Britové se osvědčili už několikrát, že mix horor-komedie jim nedělá většinou problém a u těchto žánrů se toho USA od nich bohužel moc nepřiučily. Je to asi moje chyba, že jsem si víc nezjišťovala s jakou mírou je v Hatchet ten humor a sáhla jsem po něm kvůli tomu, že jsem dostala chuť na krvák, nikoli na krvavou srandu. Asi proto srážím tolik dolů. Ovšem, děj a scénář nadmírně oplýval debilitou a kulisy byly opravdu jak vytažené z parodie. Na mě možná až moc laciná sranda bez špetky šmrncu. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Nehorázná ubohost. Kdo vymyslel panebože takhle dementní příběh a kde sebrali tu partu debílků s nulovými hereckými schopnostmi, se kterými si v bažině na honěnou hraje nesmrtelný a neúprosný drtič kostí Victor. Nechutnosti kdysi fungovaly Peteru Jacksonovi v jeho Braindeadu, jenže to byla záležitost s neuvěřitelným nadhledem a atmosférou. V případě Hatchetu se bohužel jakýkoliv pocit pobavení, znechucení nebo sebemenšího náznaku vystrašení nekoná. Zdařilý hudební nadkres tu působí bohužel až komicky protože přehrává asi o 500% události na plátně. 20% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)
  • Pri pohľade na náhrobky na cintoríne je možné vidieť mená Sarah Elbert a Cory Neal (producenti filmu) a Adam Green (scenárista a režisér). (beso74)
  • Kane Hodder na snímku spolupracoval také jako koordinátor kaskadérských scén. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama