foto

Joel David Moore

  • nar. 25.9.1977 (41 let)
    Portland, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stejně jako tisíce jiných herců, i Joel David Moore si probíjel cestu nahoru nejdříve za pomoci reklam, jejichž počet čítá skoro dvě desítky a zahrnuje i reklamu na eBay či propagační kampaň společnosti Siemens.

Narodil se v Portlandu, ve státě Oregon, kde také studoval uměleckou školu a hned po jejím dokončení se vydal do Los Angeles splnit si svůj sen a stát se hercem. Z televizních reklam přešel na televizní seriály, hostoval například v seriálu ANGEL, ODPOČÍVEJ V POKOJI, DR HOUSE, MEDIUM atd. Do paměti diváků se asi poprvé zapsal filmem VYBÍJENÁ, kde hrál ousidera Owena. V roce 2008 si střihl roli po boku Paris Hilton ve filmu KRÁSKA A OŠKLIVKA, jenž nezískal pochvalu ani od kritků ani od diváků. Skutečný převrat v jeho kariéře znamenala až role Norma Spellmana ve filmu AVATAR od Jamese Camerona, před jehož premiérou se ještě mihl na obrazovkách hudebních stanicí ve videoklipu Katy Perry - Waking up in Vegas.

Díky AVATARU se mu otevřely nové obzory a na další léta už má naplánováno hned několik filmů, například Janie Jones v hlavní roli s Abigail Breslin. Režisérskou židli zakusil poněkud průměrným snímkem TEMNÉ STÍNY a v této profesi zatím neplánuje žádné další počiny.

SydneyB

Herecká filmografie

Filmy

2025 Avatar: The Quest for Eywa
2020 Avatar: The Way of Water
2019 Cut Throat City
2018 Killing Winston Jones
The Intervention
2017 Budding Prospects (TV film)
Drone
2015 Božské poslání
Paging Dr. Freed (TV film)
2014 #Stuck
Grace
The Guest
2013 CBGB: Kolébka punku
Hatchet III
2012 Divoši
Grassroots
Jewtopia
Ticket Out
Zmizelá
2011 Julia X
Noc žraloka 3D
Přehlídka děsu
2010 Janie Jones
2009 Avatar
Bed Ridden
Beyond a Reasonable Doubt
Stuntmen
2008 Fairy Tale Police
Kráska a Ošklivka
Tiffany Problem, The
Wyattovy párky
2007 Mistři Hazzardu: Jak to začalo (TV film)
Mrtvý
Temné stíny
Šanghajský polibek
2006 Hatchet
Jak jsem se stal psem
Král videoher
Starší syn
Umění musí bolet
2005 Confessions of an Action Star
2004 Amazing Westermans, The (TV film)
Raising Genius
Vybíjená
1996 Foxfire

TV seriály

2018 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
All the Comforts of Home (S05E11)
2017 Americká manželka (TV seriál)
Gala Auction (S02E08)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Lektor na roztrhání (S12E05)
2016 Sběratelé kostí (TV seriál)
Agent v šachtě (S11E17)
2015 Forever (TV seriál)
The Last Death of Henry Morgan (E22)
The Night in Question (E21)
Best Foot Forward (E20)
další epizody (11)
2014 Forever (TV seriál)
Skinny Dipper (E11)
The Man in the Killer Suit (E10)
6 A.M. (E09)
další epizody (11)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Samotář z přívěsu (S09E24)
Únos dědičky (S09E15)
2013 Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v bílém (S09E06)
2012 Franklin a Bash (TV seriál)
For Those About to Rock (S02E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Smrt komika (S08E08)
Hrdina bez domova (S08E06)
Systém v chaosu (S08E05)
2011 Poslední chlap (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Tsunami (S01E15)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Smrt lovce tornád (S07E05)
Jezdec na střeše (S06E13)
Griffinovi (TV seriál)
Do starého železa (S10E09)
2010 Chuck (TV seriál)
Chuck a falešný pohřeb (S04E05)
Médium (TV seriál)
There Will Be Blood... Type B (S06E18)
There Will Be Blood... Type A (S06E17)
An Everlasting Love (S06E11)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Svalovec na pláži (S06E03)
2009 Médium (TV seriál)
The Medium Is the Message (S06E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Šampion v oleji (S05E09)
Vražda v nočním klubu (S04E25)
Kritik ve víně (S04E24)
další epizody (4)
2008 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Kdybych nebyl bonzákem... (S04E07)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Udavačka v šachtě (S04E05)
2007 Dr. House (TV seriál)
Pozor na věk (S03E19)
2005 E-Ring (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Psí život (S06E09)
2004 LAX (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Sparkle (S03E16)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Vernisáž (S03E09)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Romance Looming (S07E17)
2002 Deep Cover (TV seriál)
Vzkvétající město (TV seriál)
Insured by Smith & Wesson (S01E07)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
Providence (TV seriál)

Dokumentární

2018 For the Love of Halloween
2010 Capturing Avatar
2009 A Message from Pandora
2007 Making of 'Hatchet', The

TV pořady

2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Katy Perry - Waking Up in Vegas (hudební videoklip)
2008 Fall Out Boy ft. John Mayer - Beat It (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Temné stíny
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace