foto

Joel David Moore

  • nar. 25.9.1977 (40 let)
    Portland, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stejně jako tisíce jiných herců, i Joel David Moore si probíjel cestu nahoru nejdříve za pomoci reklam, jejichž počet čítá skoro dvě desítky a zahrnuje i reklamu na eBay či propagační kampaň společnosti Siemens.

Narodil se v Portlandu, ve státě Oregon, kde také studoval uměleckou školu a hned po jejím dokončení se vydal do Los Angeles splnit si svůj sen a stát se hercem. Z televizních reklam přešel na televizní seriály, hostoval například v seriálu ANGEL, ODPOČÍVEJ V POKOJI, DR HOUSE, MEDIUM atd. Do paměti diváků se asi poprvé zapsal filmem VYBÍJENÁ, kde hrál ousidera Owena. V roce 2008 si střihl roli po boku Paris Hilton ve filmu KRÁSKA A OŠKLIVKA, jenž nezískal pochvalu ani od kritků ani od diváků. Skutečný převrat v jeho kariéře znamenala až role Norma Spellmana ve filmu AVATAR od Jamese Camerona, před jehož premiérou se ještě mihl na obrazovkách hudebních stanicí ve videoklipu Katy Perry - Waking up in Vegas.

Díky AVATARU se mu otevřely nové obzory a na další léta už má naplánováno hned několik filmů, například Janie Jones v hlavní roli s Abigail Breslin. Režisérskou židli zakusil poněkud průměrným snímkem TEMNÉ STÍNY a v této profesi zatím neplánuje žádné další počiny.

SydneyB

Herecká filmografie

Filmy

2018 Killing Winston Jones
2017 Drone
2015 Božské poslání
Paging Dr. Freed (TV film)
2014 Grace
#Stuck
The Guest
2013 CBGB: Kolébka punku
Hatchet III
2012 Divoši
Grassroots
Jewtopia
Ticket Out
Zmizelá
2011 Julia X
Noc žraloka 3D
Přehlídka děsu
2010 Janie Jones
2009 Avatar
Bed Ridden
Beyond a Reasonable Doubt
Stuntmen
2008 Fairy Tale Police
Kráska a Ošklivka
Tiffany Problem, The
Wyattovy párky
2007 Mistři Hazzardu: Jak to začalo (TV film)
Mrtvý
Šanghajský polibek
Temné stíny
2006 Hatchet
Jak jsem se stal psem
Král videoher
Starší syn
Umění musí bolet
2005 Confessions of an Action Star
2004 Amazing Westermans, The (TV film)
Raising Genius
Vybíjená
1996 Foxfire

TV seriály

2017 Sběratelé kostí (TV seriál)
The Final Chapter: The Tutor in the Tussle (S12E05)
2015 Forever (TV seriál)
The Last Death of Henry Morgan (E22)
The Night in Question (E21)
Best Foot Forward (E20)
další epizody (11)
2014 Forever (TV seriál)
Skinny Dipper (E11)
The Man in the Killer Suit (E10)
6 A.M. (E09)
další epizody (11)
2011 Poslední chlap (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Chuck (TV seriál)
Chuck a falešný pohřeb (S04E05)
2008 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Kdybych nebyl bonzákem... (S04E07)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Udavačka v šachtě (S04E05)
2005 E-Ring (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
LAX (TV seriál)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Vernisáž (S03E09)
2002 Deep Cover (TV seriál)
Vzkvétající město (TV seriál)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
Providence (TV seriál)

Dokumentární

2010 Capturing Avatar
2009 A Message from Pandora
2007 Making of 'Hatchet', The

TV pořady

2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Katy Perry - Waking Up in Vegas (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Temné stíny
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace