Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 11 (1982) (série)


Sbírka (S11E24)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1982, 21 min

Obsahy(1)

Když ona mi moje žena nerozumí… Pan Marek (V. Hašek) je vášnivý sběratel. Předmětem jeho zájmu jsou ptačí vejce. Má jich plný byt a jeho žena (E. Klepáčová) na ně naráží, kudy chodí. Ženě je ale divné, že manžel neustále chodí na schůzky sběratelů a že se také začal víc starat o svůj vzhled. Pojme podezření, že muž má mladou milenku. Po jedné hádce muž hrdě odchází i s nejnovější akvizicí – s vzácnými vejci výra bubo bubo. Milenka (J. Paulová) jej přivítá s otevřenou náručí. Jenže bude mít taky pochopení pro jeho sběratelskou vášeň? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

andrii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hobby, na kterém si zakládá, jímž si čechrá pírka, mívají křehkou skořápku existence. Stačí jen naťuknout. Hod(in)y vášně, zaujaté konverzace, a teď dokonce coby věc gastronomické ingredience. To bude porce, kterou už nebude moci snést. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý sběratel je obětí své vášně, kdy jej okolí považuje tak trochu za blázna. Jenže když se do toho pak ještě připlete milenka, je to mnohem horší. A když ta milenka nemá pro sběratelství pochopení. Taková zcela běžná a vcelku nevýznamná epizoda z manželského života, kterou lze lehce přehlédnout. Kdyby nekončila tou, pro běžné smrtelníky zcela zábavnou - ne tak ovšem ze sběratelského pohledu, pointou. Ovšem sběratelé mají s panem Markem jistě soucit. ()

Reklama

Reklama