Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steven Seagal se představuje v hlavní roli akcí nabitého thrilleru o agentovi, který uzavře se supertajnou americkou organizací dohodu, že pro ni zpět získá unesený bombardér Stealth. John Sands (S. Seagal) je speciální agent, který pracuje pro tajnou divizi americké armády. Jeho vlastní zaměstnavatel se ale nyní cítí ohrožen informacemi, které Sands získal v předchozích misích, a tak se rozhodne ho uvěznit a vymazat mu paměť. Johnovi se ze supermoderního vězení sice daří uniknout, ale brzy je znovu lapen. A s dopadením přichází i nabídka, kterou nelze odmítnout. Když se mu podaří vrátit unesený tajný bombardér zpět do amerického vzdušného prostoru, na oplátku získá ztracenou svobodu. Pokud se jeho mise nezdaří, padne Stealth do rukou zabijáckých teroristů, kteří se ho chystají použít jako nosič biologických zbraní! Sandse čeká hodně obtížný úkol. Nejdříve musí proniknout do řad nepřítele a pak svést vysoko v oblacích šílený souboj nejen o svůj holý život! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduché kritérium, podľa ktorého sa dá najnovšie zistiť v akej je asi Steven fyzickej pohode je, všímať si aký nosí vrchný diel oblečenia. Kabát sa tentokrát nekonal, krátka vesta a sako mu seknú, takže je jasné, že občas niekoho prehodí cez plece a aj slušne zlikviduje, lenže už sa nie je tak na čo pozerať ako kedysi. Osobné, ladné, hmatové súboje sú konečne trošku viac v popredí, no chabými zbraňami si obdiv u mňa nevyslúži. Aspoň nie pri tejto úrovni scenára. Dávam však veľké plus za to ako elegantne si poradili tvorcovia so zahalením nízkeho rozpočtu pri vysokorozpočtových hi-tech lietacích mašinách. 40%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sádelníku a Keuschi styďte se! Taková čórka gigantických rozměrů se jenom tak nevidí. Možná, že neznalého diváka ošálíte, ale na macho borce přes trash filmy Wacoslava1 si nepřijdete. Tohle je opravdu takřka do detailu nestoudně vykradená kopírka filmu Neviditelný útočník z Duddikoffem. Je to tak očividné až jsem z toho šel do kolen. Stačí úvodní titulky s tím povědomým hudebním motivem hojně používaným v hromadě filmů od Royal Oaks nebo Phoenician enterteiment. Dále postavy se tu jmenují Ratcher a Janing hlavní záporák se kupodivu jmenuje Stone až mě tedy překvapilo, že Seagal se nejmenuje Vince, ale John. V půlce filmu dokonce přichází na scénu i admirál Pendleton. Už jsem jenom čekal kdy na mě v nějakým cameu vybafne Andrew Stevens... Je tu řada doslovně překopírovaných scén i dialogů z toho filmu. Zkrátka Sádlo a spol vzali do ruky jeden už hotovej scénář, něco v něm pravda lehce pozměnili nebo upravili, ale v zásadě je to furt ten samý film jenom pod jiným názvem a mrsk s tím rovnou na pulty! Pochopitelně. že Svatého Štefana mám radši než Dudlíkátora a pořád když porovnám jeho zjev právě kolem roku 2007 s tím co můžeme vidět dneska, tak změřeno současnou optikou to není až taková katastrofa, ale právě těmito filmy se Stevo začal trvale zahrabávat a vytvářet si živnou půdu právě pro ty odpady které točí dneska. A je komické, že z úpadku své kariéry viní Aviho Lernera, přičemž např v područí Milenium films což je Lernerova společnost spáchal pět let před tímhle spektáklem velmi slušnou Bestii ve který se ještě jakž takž předvedl, takže rozumím Lerner a spol po něm patrně chtěli, aby to neměl úplně na háku a občas se ještě aspoň v bitkách a akčních scénách předvedl na place, to vyžraný mistr taktiky nechtěl, chtěl si to dělat po svém a proto začal točit zoufalosti jako je tahle... Pak se ovšem nemůže divit, že jeho kariéra zamířila rovnou do řitě a nemůže z toho vinit nikoho jiného než sebe. Každopádně za tu brakovou zábavnost a totální stupiditu, aneb mám rád filmy vykrádající jiné filmy, co vykradli další filmy, si to tu čestnou jednu hvězdici zaslouží, jinak je to po všech stránkách odpadní záležitost, to vám všem nechápajícím snad z mého komentáře došlo, ale sranda musí bejt a já se pobavil nehorázně, takže udílím 15% ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

No pokud pominu fakt, že je to prakticky remake filmu Neviditelný útočník s Michaelem Dudikoffem, tak je Stevenova role minimálně v rámci jeho filmografie originální, protože pokud si dobře pamatuji, tak v žádném jiném filmu nehraje pilota stíhačky. Ale všechno popořadě. Steven hraje Johna Sandse což je takový mix mezi speciálním agentem (jako, že se umí rvát, házet nožem a střílet) a pilota stíhačky (no jako, že umí řídit letadlo), který je povolán svým kámošem generálem, kterému jeho zrádný podřízený ukradl tajnou superstíhačku za těžké miliony a uletěl s ní na východ, aby stíhačku dostal zpátky. John dostane k ruce dalšího pilota kapitána Jannicka a vyrazí získat ukradenou stíhačku. Takže příběh je průměr, ale zase proti jiným filmům páně Seagala je aspoň přímý a celkem pěkně odsypává. Steven se nám tu moc nemlátí, spíš rychle zneškodňuje, sem tam si pohraje s nožíkem a stříli jednoruč z kalacha. Ostatní herci nejsou žádný zázrak prostě typické křoví, kde člověk nějaké známější jméno moc nenajde, jestli vůbec...Film je, ale pro mne celkem záhada, už od prvního pohledu to není nic moc (což i potvrdí záběry na stíhačky z jiných filmů, no jo rozpočet nebyl nafukovací), ale přesto jsem se docela bavil, respektive jsem se nenudil, takže v zásadě to bylo celkem v pohodě. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...tentokrát jsem zaznamenal dokonce tři různé hlasy, které mluví Seagala!!!!...ale já už to přestávám považovat za chybu:)...kdo se teší na souboje, tak by měl film přetočit na posledních 15 minut., protože dřív se jich dočká pouze v náznacích, tzn. Seagal napřáhne, střich na ruku nebo nohu, padouch padá, střich na Seagala jak čumí někam jinam než má a nebo ho nevidíme vůbec, protože je snímanej od pasu ke krku anebo je to z dálky jak prase, ale my stejně víme, že to Seagal neni!!!..co se děje na konci v hangáru je podstatně lepší a je vidět, že když chce někomu nakopat, tak to neni žádnej problém, škoda že choreografie souboje s tyčí a věšákem je mizerná.... a Steven vůbec neni tlustej!!!..vypadá opravdu dobře ( fakt nekecám ), ale to je tak jediný pozitivum filmu!!!..a jelikož je film o letadýlkách, tak nám tvůrci představili několik leteckých soubojů, samozřejmě z jiných filmů nebo dokumentů, protože s rozpočtem kolem 7 mil. dolarů příliš muziky nenaděláš!!!!..s klidným svědomím můžu konstatovat, že film je lepší než Síla úderu!!! ..je to sice příšerná nuda, zejména v první polovině filmu, ale pravděpodobně se nebudete chtít zabít při sledování Seagalovo trampot:)..dávám 30%!!! P.S. a protože je to pravděpodobně poslední film pod Keuschem, tak tady máte muj žebříček: 1. Stíny minulosti-40%, 2. Flight of Fury-30%, 3. Síla úderu-15% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem byl téměř donucen se podívat na tento film. Předem jsem věděl, že nemá na víc než dvě hvězdičky stejně jako ten plukovník, který chtěl mít třetí hvězdičku na rameni. Steven se moc nezměnil, tento film zapadá do jeho béčkovek velmi snadno. Není tam jediná akce, která by mě nadchla. Jediný náznak nečeho co by mě pobavilo. I ta F-117 převlečená za nějaký tajný letoun XX 7 (nebo něco takového) je starší než mnoho aut brázdících po českých vesnicích. A to nepočítám SR-71 z roku 1968 s kterou Steven přiletí někam do pouště na opuštěné letiště. Chápu proč lidi nejsou vůbec kritičtí. Protože tento film si může pustit a dobře ohodnotit pouze fanda Stevena, kterých zde hlasovala nejspíš většina. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • John Sands se měl původně jmenovat Steve Parkin. (Seag)
  • Natáčeno od 1.března do 30.dubna 2006 v rumunské Bukurešti. (Stocki)
  • Pracovní názvy: Black Thunder, Enemy of the Unseen. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno