Reklama

Reklama

Once

Trailer

Obsahy(1)

On je pouliční muzikant a občas si přivydělává v dílně svého otce. Jeho snem je živit se hudbou, ale to se mu vůbec nedaří. Ona je talentovaná pianistka z Čech, která odešla do Irska kvůli obživě a prodává na ulici růže. Když se ti dva náhodou potkají, zjistí, že jejich společná hudba má neobyčejnou sílu a podaří se jim získat nejen peníze na pronájem studia, kde natočí společnou desku, ale také přízeň a obdiv všech, kteří se na jejím vzniku podílejí. Oba si ale velmi záhy uvědomí, že takového člověka, jakým je ten druhý, se jim podaří v životě potkat jen jednou. Jeho nově nabytá svoboda a její minulé závazky tak oba postaví před rozhodnutí, co jsou pro sebe schopní obětovat a jestli vůbec mají možnost zůstat spolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (836)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem neviděl a nikdy se na to dívat nebudu, protože Markéta Irglová je mi děsně nesympatická - taková typická česká šmudla z venkova s uječeným hlasem. To její chování - ona je hvězda a prezident ji ani nepopřál. Klaus to řekl skvěle odpověděl: "Nevím kdo to je a film jsem neviděl, tudíž..." :-) ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

S pribyvajicimi komentari mam tak trosku problem. Po pravde receno, jako velky romantik a priznivec Frames, nechtel jsem vloni delat nejake zavery, hodnoceni a predcasnou rekapitulaci k filmu a tak jsem si ho pri ruznych prilezitostech pustil vicekrat.....Sountrack nema chybu, bohuzel po filmove strance to uz je malinko horsi. A nasledne po vyhlaseni nominaci na Oskara, zcela neznama Falling Slowly kazdodenne okupuje cele dny komercni radia. Tak si rikam a mam hlavne velke obavy z toho, aby nebylo preirglovano a nasledne to vse casem nevycpelo jako velka bublina........doufam, ze se tak nestane. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ultralevný film s očekávaně jednoduchým příběhem, působivými skladbami a dvojicí, kterou pojí láska k hudbě. Stačí pár průpovídek, jeden rozbitý vysavač, a to by v tom byl čert, aby k sobě nenašli cestu. Rozpočet dovolil tak akorát dvě muzikálně nadané postavy, pár prachobyčejných dialogů a ruční kameru (polodokumentární styl filmu náležitě sluší), co beze střihu zabírá (tu a tam i dvě kamery a kupodivu i se střihem) netradiční love story dvojice, která se vzájemně inspiruje. Texty písní o nich samých, jejich snech, nadějích i smutku leccos vypovídají; k tomu hudba, instrumentálně nijak složitá, ale za to s natolik procítěným pěveckým projevem až je jasné, že publikum na tohle slyší. Skromný a upřímný pohled na život v Dublinu nechce moralizovat, chce jen nahlédnout do života dvou mladých lidí, kteří si sednou v obchodě s nástroji a dokážou nám, jak dokonale jim to ladí!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Carney .. Po jedné za Glena, za Falling Slowly, za přirozenost, za lehkost, za opravdovost, za Markétku !! Hmm, to už je sice obhajoba na šest hvězd, ale jedenkrát za čas si tento milý, neviditelný bonus prostě něco tak neskutečně zdařilého zaslouží.. "miluji tebe" 100%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Film nesoucí komorní atmosféru, podbarven krásnými písničkami Glena Hansarda a k tomu všemu je divákovi naservírován romantický příběh, který si mě získal i díky svému konci. Kdo by dnes neznal krásnou píseň Falling Slowly? Tuto jednoduchou, leč o to krásnější melodii založenou na čtyřech akordech, přičemž ten mollový (Ami) krásně podpoporuje a dokresluje celou harmonii. Snímek, který potěší a rozhodně není pro všechny diváky...Spokojenost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (35)

  • Velkým fanouškem snímku je legendární zpěvák Bob Dylan, který Irglové s Hansardem po shlédnutí filmu nabídnul spolupráci. Tak vznikla nová verze jeho písně "You Ain't Goin' Nowhere", kterou společně Markéta s Glenem znova přezpívali. (Lynette)
  • John Carney byl předtím členem skupiny The Frames, kterou vedl Glen Hansard. (formelin)
  • ! SPOILER ! Během výletu za město na pobřeží se Hansardova postava v angličtině zeptá Irglové, zda miluje svého manžela. Ona mu odpovídá: "Ne. Miluji tebe." Ovšem v češtině, takže on se nedozví co mu prozradila. Aby to mělo stejný účinek i na publikum, tak tato věta není opatřena titulky. A nevěděl to ani Hansard během natáčení, jelikož šlo o Markétinu improvizaci. (DaViD´82)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama