Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zaručeně pravdivá historka o tom, jak to bylo (je!) doopravdy s příšerou od Loch Ness... %-) . . . Tož na to, že jde o rodinný film - primárně určený ovšem spíše chytrým dětem - je tenhle příběh povedenou syntézou pomístních legend, tvrdé reality, hraní na vojáky, komedie, fantasy a místy i dětského horrůrku. Vše zasazeno do úžasných skotských plenérů, stylové interiéry a exteriéry staveb nevyjímaje... Jo a ten zarputilý Čerčil! Ten byl teda víc englišdog než skotskej pejsek, ale jako symbol nadvlády a zpupnosti militantního Impéria ta ráce nemohla být vybraná lépe... No ale na Skoty si Briti jen tak nepřijdou, že... ;o] . . . A k tomu všemu výtečná animace obludky a jiné speciální efekty, inteligentní scenário a v nejlepším smyslu slova dobré vše ostatní včetně hudby dělá z "Vodního koně" výtečnou oddechovku i pro dobře naladěné dospělé... Fakt, ať mě Nessí kousne do nosu, jestli mě můj čuch mejlí! :-) . . . Takže >v rámci žánru!< čtyři hvězdy bez uzardění. Na zdraví, na krále, na svobodu, na Crusoa!! - - - P.S. Jo - a je to dinolachtan! ;o[] - - - - - (Poprvé viděno 5.7.2011 na >příšerné novácké koňovizi< /už ten pitomý novočeský název zase.../, želbohu pouze s českým dabingem /ale jak vidno, film je v tuzemské dvd distribuci s původním znění a titulky - těším se!/, hodnocení 1048., komentář zde subjektivně velmi dobře naladěný jako čtyřiaosmdesátý - 5.7.2011) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný príbeh, dobre sa na to pozerá, navyše Water Horse bol pekne digitálne spravený. Dobrý vizuál a atmosféra. Vcelku zručne natočená rodinná fantasy dráma z vojnového obdobia na území Škótska. Po vyliahnutí z vajca to tvorcovia so svojou fantáziou prepískli, ale treba prižmúriť oči, predsa sa jedná o film pre mladšie publikum. Pár logických chýb, alebo fyzických nezrovnalostí v pohybe príšerky sa nájde, ale dá sa to prekusnúť. Neskôr, keď vyrastie pôsobí film o niečo reálnejšie. Vcelku je to dobrý film, ktorý si niekedy rád zopakujem. 73% ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnej, rodinnej film. Není infantilní, ale kupodivu docela vážně míněnej, což podtrhuje do děje vážně zasahující druhá světová válka. Crusoe (titulní příšera) vypadá moc pěkně, navíc se ho tvůrci vůbec nestydí ukázat. To je pozitivní, vyloženě mě vždycky štvaly filmy, ve kterých se ňákej takovejhle tvor objevil, ale divák ho skoro neviděl. Tady ho vidíme od vylíhnutí jako prcka, až po obludu jak barák. Herci jsou sympatičtí, James Newton Howard napsal výbornou hudbu a atmosféra Skotského severu nemá chybu. Bavilo mě to. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Byl den, kdy jsem byl sám doma. A řeknu vám, pocit nic moc. Co tedy dělat, když nehty jsem měl už dávno okousané:-) Jasně. Přece si pustit nějaký film. A nejlépe s nějakou příšerou:-) Ale zase nic strašidelného. A přesně tomu odpovídal tento snímek. Vidíme nádhernou krajinu. Hudba spolu se zvuky dokresluje scenérie. Zaujme celkem promyšlený příběh, do kterého zapadají typově herci. Přišlo mi, že to ani nebylo hrané, ale opravdové. Chválím model zvířete. Tento film je pro malé i velké. Nikdo po zhlédnutí nebude litovat. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

[Toto bolo fakt sklamanie...] Námet a príbeh boli fascinujúce. Príde mi to až nezodpovedné že film takto "znetvorili" Je mi trápne hovoriť že to nemalo iskru, nemali nebolo to dotiahnuté do konca a že to doslova odflákali. Kniha bola podstatne lepšia. Nápad býva väčšinou perfektný ale hrozne ma mrzí že sa od knihy tak veľmi odlišovali a že obsadili hrozných hercov, a že herci boli úplne "béčkový" a že z toho neurobili kvalitný snímok, čo samozrejme mohli. Ako rodinný film to však bol veľmi zaujímavý. /56%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně při rychlých ponorech do hlubin jezera by Angus bez vyrovnávání tlaku záhy přišel o ušní bubínky (barotrauma ucha, končícím až ztrátou sluchu) a díky nesnesitelné bolesti v hlavě by se po vynoření určitě nesmál štěstím. (Lasskoun)
  • Film byl do některých kin doručen pod názvem "Discovery" (Objev). (HappySmile)
  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)

Reklama

Reklama