Reklama

Reklama

V řetězech

Trailer

Lazarus Redd je bývalý bluesový kytarista, který se živí farmařením. Je zklamaný životem neboť ho opustila žena kvůli jeho vlastnímu bratrovi. Lazarus je z té situace nešťastný. Rae Doolová je mladá dívka, jejíž přítel Ronnie získal práci jako voják v armádě. Rae byla v dětství sexuálně zneužívaná a její matka jí vůbec nepomohla. To formovalo její chování a v městečku nemá dobrou pověst. Spala snad s půlkou města. Svého přítele sice miluje, ale nemůže si pomoci a bezprostředně po jeho odjezdu už jde ven, bere drogy a vyspí se hned s několika muži. To vše sleduje i Ronnieho kamarád Gill. Opilou a zfetovanou Rae veze domů a hodlá toho využít a vyspat se s ní také. Rae by to vzhledem k její povaze snad ani nevadilo, ale jeho řeči, které má k jejímu chování ji vyprovokují k tomu, že se mu vysměje a urazí jeho mužnost. To Gilla tak rozčílí, že Rae zbije až do bezvědomí. Pak ji bez výčitek svědomí vyhodí z auta a odjede. Shodou okolností se to stane v blízkosti domu Lazara Redda, který ji druhý den najde a odnese ji k sobě domů, kde jí poskytne první pomoc. Když se Rae trochu probere, spatří nad sebou tvář černocha a pronese jméno Tehronne. Je to jeden z jejích milenců. Lazarus se domnívá, že to on ji takto zbil a zajde za ním, aby se ho na to vyptal. Od Tehronna se dozvídá, jakým bídným životem Rae žije a rozhodne se vzít její osud do svých rukou. V lékárně získá léky na zápal plic, kterým Rae zjevně trpí a nakoupí jí šaty, protože ji našel jen ve spodním prádle. Rae trpí nočními můrami a utíká a tak se Lazarus rozhodne zakročit. Kolem pasu jí připevní pevný řetěz, který jí umožní pohyb po domě, ale utéct nemůže. Chce, aby se z ní stala slušná dívka. Lazarus se již od dětství přátelí s R.L., který je místním pastorem. Když pastor přijede na návštěvu, Lazarus zprvu nechce, aby Rae viděl, ale nakonec je seznámí. Rae je už smířená s tím, že bude nějakou dobu žít u Lazara a zrovna v tu chvíli jí Lazarus řetěz sundá. Uvědomil si, že nemá právo měnit něčí život. Rae u něj zůstává dobrovolně. Společně zajedou do městečka, kde se Rae pokusí smířit s matkou, ale dopadne to špatně. Matka s ní nechce mít nic společného a řekne jí velmi ošklivé věci a nepřipouští si žádnou vinu na tom, že Rae byla sexuálně zneužívaná matčiným partnerem. Lazarus vezme Rae večer do baru, kde zase po letech hraje se svou kapelou a Rae se to velmi líbí a je uvolněná. Ani jeden z nich netuší, že se Ronnie vrátil... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $9,396,870Tržby Celosvetovo $10,903,846Tržby za predaj DVD v USA $12,569,963 //počet predaných kusov 663,454║ Zo začiatku to príde ako dosť čudný a uletení príbeh ale postupom času som si zvykol a bolo to fajn, spojenie charizmatický Samuel L. Jackson a žihadlo Christina Ricci dobre sadlo. /60%/ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No do prdele. Negerský křesťan si doma řetězem spoutá bílou "otrokyni". Jupíhej... Jackson bohovsky ztvárnil zpočátku klasického egoistického křesťanského pánbíčkáře, který nehledí na ostatní a vnucuje jim svou vůli i přes jejich nesouhlas. Protože to má za boží vnuknutí ("Bůh mi tě postavil do cesty a já tě zbavím všech tvých vlastností, které označím za hříšné, ať chceš nebo ne! Protože já a bůh to tak chceme."). Bože, jak já tyhle lidi nesnáším. Film spíše než příběhem, který trošku klasika s několika zajímavými prvky, zaujme hlavně herectvím dvou hlavních postav, příjemným zápachem venkova a hudbou. Byly doby, kdy bych si o Christině myslel, že na podobnou roli nemá, ale ona asi nikdy nezklame, protože svou psychicky nevyrovnanou nymfomanku vystřihla s přehledem a grácií sobě vlastní. Jen ty blond vlasy jí moc neseknou. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Black snake moan je "jiný" film, další slovo mě prostě nenapadá. V čem? Nejvíce asi v nepředvídatelnosti, ale ne v takové té šokantní - otočení o 180°a více stupňů. Děj před vámi plyne a často se stáčí do míst, kam to nečekáte, ale ve výsledku to nepůsobí jako chytrý kalkul nebo mazaná konstrukce, ale jako naprosto přirozený vývoj věci. Black snake moan je prvoplánovitě o blues, o hudbě, skrz níž jsou vyjádřeny emoce, o hudbě, která sama o sobě uvolňuje a také ovlivňuje .... a pak tu je onen příběh. Mladá žena, jež své frustrace zahání promiskuitou versus postarší zhrzený bluesman, který se jí snaží pomoci. To vše zasazené v zajímavém prostředí venkovského zapadákova, kde všichni znají všechny (respektive kurvu od vedle a pasáka odnaproti). Tohle dílko je celkově velmi vyvážené, režie je sice umírněná, ale není nudná, oba herci v hlavních rolích předvádějí nadstandard. Nad tím vším se vznáší citlivě a velmi výstižně vybraná hudba. Nebýt nic moc konce, tak by to u mě nebylo "pouhých" 80%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Může být nalezení hříchem posedlé dívky vykoupením pro smutného vysloužilého barda ďábelského blues? Cesta za zadostiučiněním někdy vede těmi nejsložitějšími zákrutami a dává vás dohromady s nejnepředvídatelnějšími existencemi. Výtečná hudba, úžasní herci a nejnevšednější drama posledních let v Brewerově extra svižné režii. Ta záměrná explicitnost Raeiny "nemoci" je totiž i přes svou drsnost a nadsazenost dokonale upřímná. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to byl dobrý zážitek. Film, který odráží neutěšenou atmosféru v sociálních kruzích malých amer.městeček. Film o vztazích, lásce, pochopení, pohlazení, síle věřit v sebe sama a o jedné dívce, která prostě hledá klid duše, který jí pomůže nalézt jeden věřící starší muž. Opravdu dobré, na dnešní americkou komerční tvorbu.!! :-) Ps: Christina Ricci zde podává svůj životní herecký výkon velmi ostře a otevřeně. "Nářek černého hada" i s výkony ostatních herců je velice vyvážený a Jackson opět prokazuje naprostou hereckou profesionalitu... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Kalhotky, ve kterých Ricci strávila velkou část filmu, si vybírala a kupovala sama. Ostatní části kostýmu si vylovila ze svého vlastního šatníku. (Siriuss)
  • Keď Rae (Christina Ricci) leží na ceste, v poli má špinavé nohavičky, ale v ďalších záberoch sú čisté. Mení sa aj strih nohavičiek. A pritom jej Lazarus (Samuel L. Jackson) kúpi šaty až neskôr. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama