Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář občas zakopává o vlastní ambice a tváří se mnohem vážněji, než by mu slušelo. Režisérka semtam inscenuje scény celkem nápaditě, aby za chvíli téměř nudila. Herecké obsazení je těžké hodnotit, jelikož každý hraje jak z jiného filmu. Což nejvíc sedlo Romanu Pomajbovi, na jehož cholerického režiséra jen tak nezapomenete. Dobrá hudba a písně Daniela Landy. Celkově to není špatné, což je vlastně víc, než jsem čekal. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Daniel Landa a jeho svět, včetně muzikálů a dalších podobných aktivit, má nepochybně nemalý divácký potenciál, ovšem bez kvalitního scénáře i schopného tvůrčího zázemí se zázraky opravdu dělat nedají. Angažování herců i neherců ledabylého zjevu i projevu rozhodně nemělo čím prospět, naopak. Celek je děs běs. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to o velké lásce, je to nuda. Landu nemám rád, ale to nehraje roli. Já vlastně ani nemůžu říct, že to je špatný film, ale... Muzikálová čísla nemají šťávu, i opěvovaná Touha mi přijde docela divná (,,Je to jak letící drak, naprosto přesnej prak. Je to hukot moře, je to pramen v hoře." - eh?) Herci jsou nijací, hudba je nijaká, příběh i s pointou (silné slovo) jsou nijaké. Kvaska skončí a nic se neděje. Nic se neděje ani během ní. Nevím, proč něco takového točit. Tomsa s Vondráčkovou jsou fajn (třeba scéna kdy jí hladí nohou pod stolem), ale je mi líto, že museli ztvárnit milenecký pár zrovna v tomhle "ničem". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nechť prominou, ale místy až trapný pokus o muzikál, který chtě nechtě vyznívá jako „rychloKvaška“, poskládaná za několik dní. A taky že jo!! Projekt rodiny Landových (a členů divadla Kalich) vznikl za pár dní a chybí mu to zásadní – scénář. Se smrtelnou vážností tu tak banda jalových amatérů (stejně vážně se tvářící Vondráčková – kdy probůh už dostatečně pro film prodá svůj talent?) pronáší patetické věty v obvyklých a ničím překvapivých schématech. Režisérčina zručnost se vyrovná zhruba jejím dopravně-bezpečnostním kraťasům, její vedení herců i jednotlivých scén zavání matoucím dojmem. Rádoby symbolicky nazvaná Kvaska tak těžkopádně doklopýtá do finále – a teď přijde otázka? Mysleli to tvůrci skutečně vážně? No, ještě, že jsem za shlédnutí nemusel platit.. to bych pak byl mnohem štiplavější!! Hodně se otřásajících 30%!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Cos řekls?" Aneb Kalich pro Kalich. Tvůrci buďto natočili geniální obžalobu tuzemské degradace muzikálového žánru či přesný opak. Jejich záměr je zhola nemožné rozpoznat. Každopádně je to peklo, které obsahuje za celou stopáž všeho všudy dva pokusy o muzikálové číslo. Budete za ně tak rádi, že vám již ani nijak nebude vadit, že jsou to pokusy vskutku krajně zoufalé. Obsazení je naprostý výsměch herectví a pokusy o cameo role jsou pak již jen "třešničkou" na dortu. A režisérka? Evidentně má nakoukaný Attenboroughův Chorus Line, ale to je asi tak celá její kvalifikace. Nepopsatelně špatný výsledek zaráží o to více, že samotná Landova hudba vůbec špatná není a mohla sloužit jako solidní základ pro dobrý muzikál. Mohla, ale... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • V náklaďáku, který odjíždí z věznice, je méně krabic než poté u pumpy. (ČSFD)

Reklama

Reklama